Andalusie - kdy navštívit?
Dobrý den, prosím o tip, kdy navštívit tuto oblast. Zajímá mne městská turistika. Nechci moknout a ani se péct. Děkuji.
Ahoj, já byl loni v Malaze začátkem října, teploty okolo 30 stupňů, doporučuju trek na Mulhacen, Granadu a Gibraltar. Hlavně spíš středomořské pobřeží, v říjnu je u Atlantiku studenější voda.
Ja som bol v Andaluzii v 7/15 a peklo 37% v tieni. Pokual vyslovene chces cestovat co doporucujem Granada Sevilla Cordoba a vobec cely juh je nadherny tak lepsie je skor. Na kupanie zas idealny ten cervenec
Klidně můžeš říjen/listopad ... Březen/květen ....
Jako já tam byl na pár dní v prosinci a ve Valencii, kde jsem bydlel, bylo asi o 5 stupňů míň, ale bylo to na poznávací výlet akorát. Nějákých 15-18 stupňu.
Takže prakticky celoročně. V lednu jsme se opalovali na pláži pod Valencií. Španělsko je celkově přenádherné
Doporučuji jaro, když všechno kvete (včetně prostředních pásů dálnic). Nejlepší čas. Jen na koupání to není úplně ideální. Moře může mít i pod 20. Červenec, srpen nedoporučuji. Ohromné vedro. Kolem Sevilly běžně 35 a více.
Ahoj, my byli minulý rok na začátku srpna v Rincón de la Victoria, Malaga je od tam vzdálená 15 km,moře bylo strašně studený, nedalo se tam pořádně ani koupat, studený proud od Gibraltaru...teplota vzduchu byla ale tak 35°C..jinak Malaga krásný město
My sme boli pred troma rokmi v strede oktobra. V Malage chladnejsie, 20-25°C, Cordoba a Granada hicek okolo 30, v noci to ale oproti Malage klesalo vyraznejsie, resp na rovnaku teplotu 13-17°. V Malage bola studena voda, 20 km juznejsie v Benalmadene o 5° teplejsie a uplna pohoda.