ockovani, kde se nechat pichnout :)
Ahoj, uz jsem par mist projel zatim bez ockovani, ale ted se pritelkyne nejak ockovat chce, tak jsem si rekl, ze alespon tu zloutenku dam
kde se v praze nejlepe nechat ockovat, nejde mi ani tak o cenu jako spis o servis, bez cekani, zadne drze upocene sestry atd ...
a poddotaz ockujete se vubec ? ja byl teda zatim jenom Oman Sri Lanka Iran, konkretne na srilance jsem jedl opravdu na zajimavych mistech a zatim ziju, i streva normal vse zvladly
dik TH
ja doporucuji tohle ockovaci centrum: http://www.ockovani-zahranici.cz/ Objednani online a pani doktorka Homolova je velmi mila a prijemna.
Jinak ja teda mam ockovani proti zloutence A, tyfus a vzteklinu.
Příspěvek 1.000 Kč od VZP https://www.klubpevnehozdravi.cz/specialni-ockovani/ proti
vzteklině,
japonské encefalitidě,
břišnímu tyfu,
žluté zimnici,
choleře.
I třeba ČPZP dává pravidelně každej rok příspěvek (loni 1000, letos 300), myslím, že těch pojišťoven bude i víc, dobrý kouknout na preventivní programy své pojišťovny, případně třeba zrovna v tom Avenieru vždycky vědí, jestli daná pojišťovna má příspěvek a případně kolik a rovnou Vám vystaví potvrzení.
Přesně tak.
RBP přispívá 1000 Kč (ale ne na očkování do ciziny, takže hepatitis mi proplatí určitě, malárii spíš ne:)
Jen si pohlídejte datum na potvrzení o očkování, RBP například proplácí jen do listopadu.
BTW jakou výhodu mají očkovací centra oproti klasickému očkování obvodním lékařem?
Pro mě pohodlí - nemusím si sám shánět očkovací látku, protože většinou obvoďák Ti ji jen aplikuje, sami mi posílají na mail info o expiraci vakcíny, takže si na to nemusím myslet, objednání online a nečekáš + to, že mě sami informují o tom, na jakej příspěvek od pojišťovny mám nárok.
Já to budu muset ještě prokoumat blíže.
Avenier mám ve vedlejším městě = cca 200 Kč benzín.
Na druhou stranu jejich ceny jsou pevně dané, můj obvoďák si navíc účtuje 100 Kč za vpich, pokud k tomu připočtu nevýhodu osobního sehnání látky a výhodu hlídání termínu, ustupuje obvodní lékař na druhou pozici.
Jen v Avenier si taky účtují něco za aplikaci, chce se na to kouknout, ale nemyslím, že by to vycházelo nějak výrazně dráž - prostě ten servis stojí něco navíc, ale mně osobně to tak vyhovuje