Ahoj, na 14 dní odjíždím do Ruska a váhám, kde a jak si nejlépe pořídit Rubly. Co mě napadá: 1) Směnit už v ČR, ale kurzy mi tu přijdou nějak podezřele nevýhodné 2) Z ČR si přivézt dolary a ty směnit v Rusku 3) Vybírat v Rusku z bankomatu Máte někdo zkušenost nebo tipy? Díky moc .
na 14 dní odjíždím do Ruska a váhám, kde a jak si nejlépe pořídit Rubly. Co mě napadá: 1) Směnit už v ČR, ale kurzy mi tu přijdou nějak podezřele nevýhodné 2) Z ČR si přivézt dolary a ty směnit v Rusku 3) Vybírat v Rusku z bankomatu
Zalezi aku banku mas a kolko si uctuje za vyber v rusku. Ak nic, alebo smiesnu sumu tak rozhodne bankomat. Ak by si ale bral dolare tak ich urcite nemen na letisku, tam su kurzy v klude o 10rub na dolar horsie ako niekde v meste. A ten kurz je celkom zaujimavy aj spatne, cize ak ti zostane viac rublov na konci, tak v zmenarni tolko neprerobis. Tu samozrejme zalezi aj od vykyvu rubla.
Pokud nemenis desitky tisic, tak jsou ty rozdily zanedbatelne a vymenil bych prachy tady v CR. Vybirani z bankomatu bych z bezpecnostnich duvodu omezil na minimum.