Přeprava Kodań - Malmö
Ahoj, jedeme na víken do Kodaně. Chtěli by jsme se zajet podívat do Malmö. Myslím že bude stačit třeba na 4 hodinky. Můžete mi prosím někdo doporučit nejlepší spoj? (autobus nebo vlak?) Děkuji
Ahoj Túto trasu som síce nešla, ale vo všeobecnosti v severských krajinách je autobus lacnejší a vlak rýchlejší. Z autobusov by tam mohol chodiť swebus, flygbussarna.se, nettbuss.se (pozor aby to bola švédska a nie nórska stránka), z vlakov určite pôjde švédsky sj.se Lístky sú spravidla lacnejšie keď sa rezervujú dopredu, obzvlášť pri vlakoch. Snáď niekto bude vedieť aj viac, inak prajem šťastnú cestu
Jezdí tam vlak z hlavního nádraží přes stanici u letiště, pak to přejede most u jseš v Malmo. Myslím, že v létě byly na tom letišti nějaké kontroly kvůli migrantům, dost to zdržovalo cestu, teď už je snad situace lepší... Jinak bych doporučil rome2rio.com, fakt dobrá stránka.
Jeli jsme vlakem z Kodaně z letiště do Malmo a zpět druhý den. Cestou tam jsem jen při příchodu na nástupiště ukázali pasy, zpět vůbec nic, zdržení žádný. Jinak jedna cesta stojí cca 300,- Kč na osobu, zpáteční možná bude levnější.
Absolvoval jsem tento víkend a nejlépe mi vyšel FlixBus - při nákupu předem 125 Kč za jeden směr (trasa hlavní nádraží Kodaň - hlavní nádraží Malmo), cesta trvá hodinu. Cestou tam trochu zdržení na hranicích. Procházeli autobus se psem a na jeho popud dělali prohlídku jednoho zavazadla. Majitele si tam pak nechali, co přesně v zavazadle měl netuším, zdržení tak půl hodiny díky tomu. Nemám představu jak moc je to obvyklá situace, že tam někoho zadrží a bus tam kvůli tomu nabírá zpozdění. Cestou zpátky žádná hraniční kontrola.
Děkuju moc za odpovědi, ještě jsem se někde dočetl, že nejlevněší spoj je Graahundbus linka 999. Nezkoušel někdo?
Tak jen potvrzuji, že asi nejlevněší spoj Kodań (Kongens Nytorv) - Malmö (Gustav Adolfs T.) je s autobusem Graahundbus linka 999. Zpáteční jízdenka stojí 100 DKK (cca 360 Kč). Není potřeba žádná rezervace. Kromě neděle jezdí každý den. Zde odkaz na jízní řád:
http://www.graahundbus.dk/9-plan.htm
TasteR napsal(a):Tak jen potvrzuji, že asi nejlevněší spoj Kodań (Kongens Nytorv) - Malmö (Gustav Adolfs T.) je s autobusem Graahundbus linka 999. Zpáteční jízdenka stojí 100 DKK (cca 360 Kč). Není potřeba žádná rezervace. Kromě neděle jezdí každý den. Zde odkaz na jízní řád:
http://www.graahundbus.dk/9-plan.htm
Trochu to tu oživím. Nevíš na kolik vycházela jednosměrná?
Pojedeme z Malma do Kodaně. Poslední spoj zpět do Malma ale jede ve čtvrt na 4, to je na nás moc brzy, takže pojedem zpět něčím jiným.