Cestovatelské kuriozity
To jsme se tady tak bavili, kdo asi může linku z Bratislavy do Niše využívat. No, tak teď už to vím
Novinky.cz: Těsně vedle. Češi chtěli do Nice, ale omylem odletěli do srbského města Niš
Podobný zážitek měl můj bývalý kolega, který před nějakými deseti lety cestoval odněkud ze severu Evropy na konferenci do Slovinska a místo toho skončil v Brně. Letiště u Lublaně se dříve jmenovalo Brnik.
Asi největší přehmat podobný přehmat je tohle http://www.dailymail.co.uk/news/article-1205495/Dopey-Dutch-pair-end-Canada-flying-wrong-Sydney.html
Ale o téhle konkrétní záměně Sydney CA vs Sydney AU jsem četl už víckrát
Tak ono podobných kiksů bude víc Nejčastěji však v záměně letiště v aglomeraci města, jen Londýn jich má 6...
Já si zase vzpomněl na případ tenistky, která si v Americe spletla města Carlsbad. No, ještě že nepřiletěla k nám do Varů
uz davnejsie som cital, ze nejaka starsia americka turistka letela z Viedne do Bratislavy s prestupom v Moskve, kedze o vlaku/busu jej asi nikto nepovedal
To se může přihodit i nemocnému s rýmou. Například „m“ se v důsledku neprůchodné nosní dutiny mění v „b“ Žádá-li nachlazený člověk letenku na Maltu, může se mu stát, že přistane na Baltu, což ho jistě nepotěší.