Dotaz na prechod z USA do Kanady a zpet behem 1 dne
Ahoj, letim do USA a pojedu na Niagary z USA strany. Slysel jsem, ze z Kanadske strany je lepsi vyhled. Moje otazka zni, jestli je mozne jen na prohlidku (cca 1-2hod) prejit po tom moste do Kanady a pak se hned vratit do USA? Stoji to neco (napr. kanadske vizum)? Absolvoval to nekdo takto?
Diky
Kanadské eTA treba len pri prílete, po zemi, alebo loďou to je zadarmo, iba pas treba. A áno, kľudne tam môžeš ísť aj na 5 minút len.
Vstup do USA mimo letiště je zpoplatněn 6 USD. Niagaru jsem navštívil z kanadské strany, ale předpokládám, že na tom mostě platí stejná pravidla jako na jiných silničních přechodech.
6USD plati len ak prvy krat vstupujes na uzemie USA (lodou, alebo po zemi - ESTA nepotrebujes). V pripade ak priletis do USA s ESTA, ides do Kanady a naspat, tak neplatis nic v USA. Byval som par tyzdnov vo Vancouvri a v USA som bol pesi, autom, autobusom aj lodou :D
Byl jsem také párkrát ve Vancouveru či Victorii a při cestě do Seattlu jsme vždy platili 6USD. Jednou jsem ale letěl hydroplánem a v přístavišti měli takovou malou celnici, kde mohli zkontrolovat ESTA a nic se platil nemuselo. Jak je to tedy, když přiletím do Kanady a jedu na výlet do USA, poprvé zaplatím 6USD a jakém časovém rozmezí neplatím za další výlety do USA?
Vstup zpátky do USA v Niagarra Falls je zpoplatněn 50 centy. A je jedno jestli kanadskýma nebo americkýma.
50 centov...to by som teda si dobre spocital ci pojdem vobec na druhu stranu :(
@acerman, no to ti nepoviem, ale asi ako ESTA? ja som tak bol v priebehu mesiaca 4x po zemi.
tonic napsal(a):50 centov...to by som teda si dobre spocital ci pojdem vobec na druhu stranu :(
@acerman, no to ti nepoviem, ale asi ako ESTA? ja som tak bol v priebehu mesiaca 4x po zemi.
Pro někoho to může být likvidační, no :-/ :-D Jinak pokud nemá člověk drobný, tak je tam automat, kterej rozmění.