Cestujeme dementne aneb dotazy z FB
tonic napsal(a):Uz sa ochladilo, takze do Chorvatska sa uz na pas necestuje, ale znovu je sezona UK
Teď nevím, zda to je v této skupině nebo v jiné, ale je tam ještě lepší perla: Z neznámeho důvodu mi skončila platnost občanky.... No, docela sranda :D Ale nevím, kde to je už. Ale taky Anglie.
Vytvořím svůj dementní dotaz - sem se nejvíc hodí - teď jsem v Řecku a mají tu za babku všechno možné ovoce. Nazpět bych chtěl vzít domu pár čerstvých mandarinek v příručním zavazadle. Googlil jsem a nenašel jsem žádný důvod, proč by to nešlo. Na druhou stranu, obzvlášť tady je to jen sladká tekutina povlečená slupkou...
Proč by to nemělo jít? Já jsem si nedávno přivezl z Hong Kongu v příručním zavazadle dragonfruity.
@roiman4 ... Jj s tou občiankou to je debiloza, ale veľmi zaujímavé. Niekto tam písal, že napr. ak ťa niekto odhlasi z trvalého bydliska (e.g bývalý partner), tak ti hneď zrušia OP
@kopecky pekne lowcost darčeky :D
@tonic, jo tak to bylo i v této skupině :D Ale nejlepší byla asi holka, co napsala, ať letí na ŘP :D Tak jsem jí to musel napsat, že to není mezinárodně uznávaný doklad :D ( chybí mi tu smajlíci, teď by se hodil ten, který se mlátí do hlavy :D )
Ono tie kadejake priblble otazky nie su ani vtipne, taki ludia v beznom zivote len zneprijemnuju zivot ... napr. vcera na poste typek posielal peniaze do ceska, ked mu pracovnicka zahlasila ,ze transakcia stoji 6€ tak to len okomentoval slovami "co uz, nech ich boh skare" :D Dalsi tam boli dobijat kredit na telefon, ci zaplatit sek. Vsetko mladi ludia kolo 30, toto ked sa rozhodne navstivit kamarata v UK , tak to potom vyzera ako na tychto FB skupinach. Mi je az smutno, ze ludia v dnesnej dobe su taki negramotni :O
voughne napsal(a):Ono to taky souvisi s zivotem jaky ziji, Ala mama hotel, nemusi se o nic starat a takhle to dopada....Ono tie kadejake priblble otazky nie su ani vtipne, taki ludia v beznom zivote len zneprijemnuju zivot ... napr. vcera na poste typek posielal peniaze do ceska, ked mu pracovnicka zahlasila ,ze transakcia stoji 6€ tak to len okomentoval slovami "co uz, nech ich boh skare" :D Dalsi tam boli dobijat kredit na telefon, ci zaplatit sek. Vsetko mladi ludia kolo 30, toto ked sa rozhodne navstivit kamarata v UK , tak to potom vyzera ako na tychto FB skupinach. Mi je az smutno, ze ludia v dnesnej dobe su taki negramotni :O
Btw znam par lidi kteri pred cestou do Nemecka z nervozity dva dny nespi... :D
kopecky napsal(a):Nazpět bych chtěl vzít domu pár čerstvých mandarinek v příručním zavazadle. Googlil jsem a nenašel jsem žádný důvod, proč by to nešlo. Na druhou stranu, obzvlášť tady je to jen sladká tekutina povlečená slupkou...
Jsem si teď z Číny přivezl pár šťavnatých fíků, blbý je, že po všech těch kontrolách, přestupech atd. jsou trochu na kaši. ;) Ale na security s nima problém nebyl ani u jedněch soudruhů (Chn, EU) .
Libor_S napsal(a):Proč by to nemělo jít? Já jsem si nedávno přivezl z Hong Kongu v příručním zavazadle dragonfruity.
Bezva, už vím, jak se jmenuje to, co mi tak chutnalo. ;)
kopecky napsal(a):Vytvořím svůj dementní dotaz - sem se nejvíc hodí - teď jsem v Řecku a mají tu za babku všechno možné ovoce. Nazpět bych chtěl vzít domu pár čerstvých mandarinek v příručním zavazadle. Googlil jsem a nenašel jsem žádný důvod, proč by to nešlo. Na druhou stranu, obzvlášť tady je to jen sladká tekutina povlečená slupkou...
Z Kréty jsem dovezl granátový jablka a pomeranče a z Makedonie kiwi :-) vše v pohodě prošlo v batohu
voughne napsal(a):Ono tie kadejake priblble otazky nie su ani vtipne, taki ludia v beznom zivote len zneprijemnuju zivot ... napr. vcera na poste typek posielal peniaze do ceska, ked mu pracovnicka zahlasila ,ze transakcia stoji 6€ tak to len okomentoval slovami "co uz, nech ich boh skare" :D Dalsi tam boli dobijat kredit na telefon, ci zaplatit sek. Vsetko mladi ludia kolo 30, toto ked sa rozhodne navstivit kamarata v UK , tak to potom vyzera ako na tychto FB skupinach. Mi je az smutno, ze ludia v dnesnej dobe su taki negramotni :O
Co navštívit, nejlepší je, když se rozhodnou sem přijet a začít bydlet/ pracovat. To je na zabití nejvíc v těch skupinách. A furt dokola, se opakuje jedna a ta samá otázka někde. Stačilo by trochu sescrolovat tu stránku anebo vygooglit. Popřípadně v te seznamce se objevují furt dotazy na stejná místa ala Egypt, Thajsko a já nevíc co ještě. Taky asi těžké sescrolovat anebo si přečíst komentáře na předchozích příspěvcích.
cali napsal(a):Jak se tento clovek dostal do NY?????Krakonošova sojka hlásí další skvost...
Roiman4 napsal(a):Co navštívit, nejlepší je, když se rozhodnou sem přijet a začít bydlet/ pracovat. To je na zabití nejvíc v těch skupinách. A furt dokola, se opakuje jedna a ta samá otázka někde. Stačilo by trochu sescrolovat tu stránku anebo vygooglit. Popřípadně v te seznamce se objevují furt dotazy na stejná místa ala Egypt, Thajsko a já nevíc co ještě. Taky asi těžké sescrolovat anebo si přečíst komentáře na předchozích příspěvcích.
Co je najhorsie, ze toto ide volit! Staci ,ze nas mafiansky premier zabrese "zle banky" a uz ma od takeho trula ako ten na poste hlas.
Mna poslednu dobu dojimaju otazky ohladom Izraela...ako chapem, letenky za 20-30 euro su velmi lakave aj ked neviem co tam budem robit a ci ma tam vobec pustia, alebo vyhodia do vzduchu. A potom specialna kategoria geopolitickych znalcov
voughne napsal(a):Vsetko mladi ludia kolo 30, toto ked sa rozhodne navstivit kamarata v UK , tak to potom vyzera ako na tychto FB skupinach. Mi je az smutno, ze ludia v dnesnej dobe su taki negramotni :O
@voughne - asi je to len dobre ze taki su. Lebo sice mam len 31 rokov, ale mam pocit, ze tato millenials generacia je prva, u ktorej sa nebudu ti starsi musiet bat, ze im zoberu pracu :D
tonic napsal(a):Taky si říkám, co z nich asi může vyrůst, když jsou ve svých dvaceti takoví dřeváci :-D :-D@voughne - asi je to len dobre ze taki su. Lebo sice mam len 31 rokov, ale mam pocit, ze tato millenials generacia je prva, u ktorej sa nebudu ti starsi musiet bat, ze im zoberu pracu :D
Část lidí byla hloupá vždycky, což je vidět i na velké popularitě Zemana mezi lidmi nad 65 let. Dříve takoví lidé necestovali, jeli max. na pobytový zájezd s CK. A to se týká i mnoha inteligentních. Lepší je, když vyrazí třeba i do NY mimo dosah mobilního internetu, který jim asi platí rodiče, a zjistí, jak např. funguje wifi. Po více takových cestách na tom budou lépe než podobně inteligentní starší, kteří necestovali. A ruku na srdce, nějakou hloupost, třeba i mnohem nebezpečnější, provede čas od času i zkušený cestovatel.
Lidi, neblbněte ;)
Blbost musí bejt, protože kdyby byli všichni chytrý, bylo by na světě tolik moudrosti, až by z toho lidi byli blbí. (Švejk) Jaroslav Hašek.
Jinak už se v batohu skví kilo čerstvých mandarinek. Psi budou mít doma radost. To, co se u nás prodává, se leckdy nehodí ani na kompost :D Vezl jsem leccos, ale čerstvé ovoce ještě ne. Maximálně jedno jablko.
Mas pravdu, pred 3 rokmi sme si tak chodili cyprom a zrovna sme natrafili na citronovy sad, a zrovna tie citrony dozrievali, strasne som bol zvedavy ako asi chutia voci tomu co u nas predavaju . Paru som si ich nenapadne :D zobral na hotel a ... mat kufor, tak idem za majitelom sadu a idem domov s 30 kg citronov. Toto co sa u nas predava nie su citrony vhodne ani len do kompostu. BTW presli mi checkinom bezproblemov, rovnako ako dalsia kopa ovocia