Sardinie - aktuální situace od 07/2020
Máte prosím někdo zkušenost, jaký je aktuální situace na Sardinii a především omezení a povinnosti z důvodu COVID? Vím, že je povinná online registrace. Ale na stránkách MZV se také uvádí, že jsou povinné roušky na všech veřejných prostranství, a to i na pláži. Jaká je realita na místě?
Dnes jsem se na to po telefonu ptal jedné místní dámy z Alghera, protože se tam za týden chystáme. Roušky jsou povinné pouze v obchodech a vnitřních prostorách, pláže, venkovní prostory bez roušek. Jen mě upozornila, že při předávání motorového člunu, který si půjčujeme, bychom si pro formu roušky měli nandat, protože budeme u sebe na méně než 1 metr. Trochu opruz je ovšem ta jejich registrace nadvakrát...
Nejprve musíš vyplnit ten online formulář, potom ti přijde mail s linkem na další formulář, který ovšem musíš vyplnit nejdříve 2 dny před odletem (v něm se údajně řeší možný kontakt s nákazou), teprve poté obdržíš QR kód buď do appky, nebo do mailu.
Juj skoda len tych drahych ubytiek pre mna.
Hned by som tam zaletel na dve noci miesto zruseneho bulharska
Vlastimil B. Díky za info.
@baca to ubytko je fakt dojeb. 800€ za týden 🥺
Ale to jsem čekal
Sardinie je trochu dražší, ale třeba v okolí malebného městečka Bosa na západním pobřeží se dá sehnat týden pro dva se snídaní v nějakém pěkném rodinném hotýlku za 550-600 EUR.
Sardinii si hodne nechavaji Italove pro sebe a srpen je nejhorsi mozny vyber ,protoze je to pro ne top sezona .schvalne jsem se dival na ubytovani v Isola Rossa a na tyden pro dva je za 500-600 Euro I u Alghera jde najit ceny okolo 500 Euro Isolu Rossu muzu doporucit v cervenci lze najit ubytovani pro dva na tyden i pod 500 Euro
Akorat Isola Rossa je samy Cech😂, lepsi je vychodni pobrezi (costa smeralda), ale musi se mimo prazdniny, treba cerven, prazdne plaze a ubytovani o pulku levnejsi.
@mikir - uvidíme, jaká bude realita. Zatím mi všichni, se kterými jsem na dálku něco řešil (hotel, loď apod.), vždy děkovali, že je podpoříme v těchto časech a dokonce na dotaz nabídli nějakou celkem znatelnou slevu. Vyjma mezinárodních autopůjčoven, to je až brutální, co teď nasadily za sazby...
to je teda úplně masakr - v listopadu jsem měl pidi fiata za 500 na 4 dny, teď snad skoro 20.000,- na týden!!!!!
@Daniel - s místními půjčovna se to dá domluvit i za relativně rozumné peníze, cca 280 eur/týden.
No, ono to nemusí být vždy pravda. Loni v srpnu jsme byli s rodinou a kamarády na týden na Sardinii a všechno komplet nás vyšlo na 7,5k Kč /os.. Blbý bylo, že na proflaklych plážích bylo plno, ale na ostatních to bylo v pohodě...
@mirjur - rizik, i těch finančních, jsme si vědomi. Ale Itálii známe natolik dobře, že i v srpnu to jde za stejné peníze jako někde na Lipne, nebo Machaci. Ale třeba máš jiné zkušenosti.
mirjur napsal(a):Jet kamkoliv do Itálie v srpnu je nerozum a finanční sebevražda. Ale kdo chce kam...
Na začátku července jsme byli na Sicílii a za 4 dny nás to vyšlo na 12 komplet pro dva a nějak jsme to nešetřili, takže dá se.
Teď řešíme tu Sardinii protože se ukázalo že naše první Chorvatsko asi ještě chvíli vydrží.
S tím že to bude dražší jsem počítal a bude náš předposlední výlet na minimálně rok a tak mi nevadí pustit chlup, pořád si myslím že to za to bude stát.
@jakob - dražší to o něco bude, ale nemyslím si, že o tolik než nějaké Chorvatsko. Navíc, pokud se vyhnete obvyklým turistickým pastím na pobřeží, na večeři zajedete kousek do vnitrozemí do nějaké místní restaurace apod., tak ten rozpočet může zůstat v rozumných mezích. Jen jsem četl, že jsou nově zpoplatněny některé pláže, na druhou stranu je potom zdarma plážový servis, který se normálně platil:
https://www.sardegnainblog.it/48...notazione/
My jsme v srpnu byli v Itálii několikrát. Pravda, vždycky až koncem, minimálně poslední srpnový týden už ceny dost klesají a Italů ubývá. Možná se letošní srpen na Sardinii nebo Sicílii ještě podíváme, když nám zruší plánovaný let, což je pořád dost možné
Koukam na druhou polovinu srpna na auta a to je celkem for i na Italii, auto na tyden rozmezi 30 000 - 100 000,- :)))) pekne to nadsadili...
Provedla jsem online registraci pro Sardinii. Kdy jste prosím vyplňovali doplňující informaci o zdravotním stavu? Nejsem si jistá, zda jej můžu vyplnit již dnes a nebo až méně než 48 hodin před odletem (máme letět v sobotu 1.8.2020). Žádný QR kód prozatím nemáme, jen potvrzení o registraci s přiděleným číslem.
A jak je to prosím s nezletilými osobami? Zatím je mám zaregistrované v rámci formuláře jednoho z rodičů. Ale přemýšlím, že raději udělám samostatné registrace i přímo na všechny děti (jejich věk je 15, 16, 17 let), aby náhodou nebyl obdobný problém jako některé rodiny s dětma měly při odletu do Řecka.
Předem děkuji za Vaše praktické zkušenosti.
L_K napsal(a):Koukam na druhou polovinu srpna na auta a to je celkem for i na Italii, auto na tyden rozmezi 30 000 - 100 000,- :)))) pekne to nadsadili...
JJ je to moooc pěkné :)
andrea.riedlova napsal(a):Provedla jsem online registraci pro Sardinii. Kdy jste prosím vyplňovali doplňující informaci o zdravotním stavu? Nejsem si jistá, zda jej můžu vyplnit již dnes a nebo až méně než 48 hodin před odletem (máme letět v sobotu 1.8.2020). Žádný QR kód prozatím nemáme, jen potvrzení o registraci s přiděleným číslem.
A jak je to prosím s nezletilými osobami? Zatím je mám zaregistrované v rámci formuláře jednoho z rodičů. Ale přemýšlím, že raději udělám samostatné registrace i přímo na všechny děti (jejich věk je 15, 16, 17 let), aby náhodou nebyl obdobný problém jako některé rodiny s dětma měly při odletu do Řecka.
Předem děkuji za Vaše praktické zkušenosti.
Letíme 2.8. a dělal jsem akorát tu první registraci. Tam je kolonka na děti, psali, že tam mají být jen děti pod 18 a napsané pouze k jednomu rodiči, ne na oba.
My děti nemáme takže nevím ale asi bych to klidně zkusil vyplnit i pro děti, max formulář neprojde skrz kolonku datum narození.
Stejně se 48h před odletem vyplňuje ještě druhý formulář, tam podle mě zohledňuješ aktuální situaci (rizika, zdravotní stav).
Doplňuji info pro případné zájemce. Samostatnou registraci lze udělat i pro osoby mladší 18 let, které jsem při původní registraci dospělých uvedla jakou nezletilé osoby k matce. Původní registraci jsem dělala 6 dnů před letem. Po vyplnění dat přišlo jen potvrzení s číslem registrace a link na vyplnění zdravotního stavu do 48 h před odletem.
Dnes (2,5 dne před letem) jsem dělala novou registraci pro děti a ve formuláři byla přímo již i část týkající se zdravotního stavu. Po kompletním vyplnění bylo vygenerováno PDF ke stažení, kde je uvedeno potvrzení o registraci včetně přiděleného QR kódu. To stejné přišlo i do mailu.
U osob, které měly dříve provedenou registraci jsem dnes (2,5 dne před odletem) na odkazu z mailu vyplnila informace o zdravotním stavu. U dospělé osoby, která měla přiřazené děti systém upozornil na nutnost odpovězení otázek ke zdravotnímu stavu i u dětí. Jakmile to bylo vyplněno, tak opět bez problémů vygenerovaný dokument s QR kódem.
Dnes z Ryanairu došlo mailem upozornění na vyplnění dalšího formuláře (je to i na stránkách MZV), kde se uvádí zda se jedná o osoby EU, odkud přijíždí apod. Pokud by přijížděl z definovaných rizikových oblastí, tak se uvádí informace o místu, kde bude trávit karanténu.
Ještě se zeptám zda potvrzení registrace chtěl někdo na papíru, nebo stačí jen QR kód?
Formulář pro aerolinku(u nás wizz) tuším musí být na papíře.