ViaMilano Program - výhody zdarma
Pokud v následujících dnech, týdnech poletíte přes letiště Milán Malpensa (MXP), využijte současné promo akce tohoto letiště. Díky jednoduché registraci do programu ViaMilano, kterou provedete po příletu na letiště, získáte několik výhod. Využijte například možnosti fast-tracku, odbavení zavazadel v době příletu na následující let, slevu ve výši 10€ na nákup nebo v neposlední řadě volný vstup do VIP salónků. Vše je zdarma a osobně odzkoušeno.
Jak na to
Zásadní podmínkou je vlastnit 2 letenky s různými dopravci. Tzn. například letenku s ČSA do Milána a následně pokračovat s easyJetem dále. Nutností je také mít navazující spoj do 24 hodin od příletu.
Po příletu před odchodem z prostoru, kde si vyzvedáváte zavazadla najdete přepážku s nápisy ViaMilano (červeno-bílá). Zde si požádejte o kartičku. Ukážete palubní vstupenku z předchozího letu, rezervaci nebo palubní vstupenku na další let a pas / občanku. Během pár vteřin je vše hotovo. Vyplníte jen jméno, email a telefonní číslo - to je podmínkou pro rychlejší WiFi zdarma. Nyní vlastníte svou ViaMilano program kartu a nezbývá nic jiného, než využívat výhod, které nabízí:
- Odbavení zavazadel
- Wifi na 1 hodinu zdarma
- Fast track
- Kupón na 10€
- Pojištění
VIP salónek
Odbavení zavazadel
Nespornou výhodou je odbavení zavazadel. Hned po příletu, co si je vyzvednete a zařídíte kartičku, stejné slečně odevzdáte svá zavazadla a automaticky budou naložena na Váš následující spoj. V klidu tak můžete vyrazit do centra nebo se jít rovnou odbavit do tranzitního prostoru. Pokud chcete nechat odbavit zavazadlo na let z druhého terminálu, je nutné mít čas 1,5 hodiny a více.Wifi zdarma
Pokud jste při registraci vyplnili telefonní číslo, přijde Vám smska s údaji k přihlášení. Rychlost připojení činí 2Mb/s, což oproti klasickým 0,5Mb/s může být nespornou výhodou.
Fast track
Neradi stojíte fronty? Využijte fast-track. Ačkoliv zřejmě budete mít času dost, předběhnout desítky lidí je příjemné. Žádné stání ve frontě, žádné čekání. Jdete rovnou k rentgenům a přejděte do tranzitu.Kupón na 10€
Není nic příjemnější než nákupy se slevou. Pokud bude Váš nákup v místních obchodech přesahovat hodnotu 40€, obdržíte slevu ve výši 10€ na nákup.Pojištění
Pojištění, které hradí náklady vzniklé zmeškáním následujícího spoje máte také v ceně. Nutné je si pojištění vyplnit na stránkách programu před odletem. Minimální doba na přestup mezi lety je 3 hodiny. Pojištění si vyplníte zde.
VIP salónky
Aktuálně stojí vstup do salónku 25€ - akce zdarma již tak neplatí. Naprosto největší peckou je volný přístup do VIP salónků! Ačkoliv nejsou všechny salónky v programu, vždy si najdete ten svůj. Nabídka platí pouze pro odlety z Terminálu 1. Salónky lze využít pouze v tranzitním prostoru, což není v zásadě žádný problém. Kromě plnohodnotného připojení k Wifi, kožených sedaček a příjemného klidného prostředí je zde all inclusive občerstvení. V nabídce jsou nejrůznější pokrmy, snacky, nealko i alko. Není příjemnějšího prostředí pro čekání na letišti.
Salónky v Terminálu 1 pro lety do Schengenského prostoru:
- prst A, Monteverdi Lounge
- prst B, Pergolesi Lounge a Montale Lounge
Aktuálně není jisté, zda jsou salónky stále zdarma - máte-li aktuální info, podělte se s námi, děkujeme.
Smysl nabídky
Jaký má smysl nabízet tyto služby zdarma? Jednoduchou odpovědí je přilákání více cestujících. Právě podmínka letu se 2 různými společnostmi zajistí letišti příjem v podobě poplatku za odbavení cestujícího. Jak jsme si například řekli v článku o rozdělení nákladů leteckých dopravců, za odbavenícestujícího, který cestu začíná, platí aerolinky mnohem více. Např. v Praze je poplatek 565 Kč za odlétajícího, kdežto poplatek za tranzitního cestujícího je 205 Kč. Ačkoliv ve své cestě pokračujete dále, ve smyslu obchodních podmínek jste nově odbavený pasažér.
Využiju tento program, když mám 1 letenku z Prahy do NY s přestupem v Malpenze (7 hodin)? Do Prahy letíme s ČSA a z Milána do NY s Emirates. Mě se asi odbavení zavazadel netýká, odbaví mi je v Praze až do NY? Vidím tam jen to Wifi...
Via Milano vyskusane 17.3.2014. Salonik je za poplatok 25 EUR / Fast track nie Fast track, viac ludi ako v normalnej rade.
ahoj, nevíte někdo, jaká je aktuální situace ? Salonek zdarma či za poplatek (VIA Milano program), díky za info
Info o "zvýhodněné ceně" bylo už v březnu, kdy jsme akce využili - tehdy se dalo dostat do salónku zdarma. Bohužel někteří se pokoušeli dostat do nesprávných salónků a tak vznikla panika v nemožnosti získání této služby.. Aktuální stav tedy neznám.
Nazdar, nevite nekdo jak je to nzni s touhle nabidkou? dnes jsme dostali via milano kartu, ale k salonkum je pry vsstup uz za 24€. Zitra rano mame chvili cas tak vyzkousime kam nas pusti a dal bych info jak to probihalo :)
Za mě už tu taky kolovalo tohle fópa, ale do salonku i ostatní služby normálně fungovali! :) jen je třeba navštívit Via Milano salonek a ne salonky ostatních společností.
jediný co funguje tak je odbavení zavazadla a fast track. Minulí týden nám to vůbec nedali let na JFK přes MXP (Air One/ Alitalia) dnes při Alitalia/EasyJet nám paní nejdřív řekla že všechno v pohodě odbavila zavazadlo, vyřídila fast track a to bylo celý co šlo. V salonku nám řekly že od včera je změna za sálonek chtěli 24 eur/osoba net někomu vůbec nešel někomu jen 15minut a jedinýmu člověku 1hodinu...
V dubnu letím s easyjetem přes Milán do Malagy, tak schválně vyzkouším a třeba to projde, jinak super tip..
Dobrý den, rád bych se zeptal, zda se to vztahuje také na odlet z Milána? Děkuji za informaci :-)
Dobrý den, Pokud letíte vyloženě na eurovíkend do Milána, tak pochybuji, že se Vám povede kartu jakkoliv získat. Ovšem kdo se nezeptá, nic nezíská...
Ahoj, v pondělí letíme přes Miláno do Miami tak to hned vyzkoušíme :)
Ahoj, v pondělí letíme přes Miláno do Miami tak to hned vyzkoušíme :)
Taky osobně odzkoušeno. Při letu na JFK z Prahy AirOne a dále Alitalií, to prošlo bez problémů. Zkoušeli jsme nejnovější salonek Sala Montale, ale tam nás nepustili, takže jen ten u gatů B, Sala Pergolesi. Při cestě zpět s Alitalií a večer s ČSA opět vše ok, vzali nám zavazadla, jen pro palubky jsme museli 2hod před odletem k check-inu. Využili jsme na chlup stejný salonek u gatů A, Sala Monteverdi. Dnes jsem, ale četl na sousedním fóru, že tuto službu k 10.3.13 zastavili, tak nevím co je na tom pravdy.
Právě sedím v Sala Monteverdi, takže o žádném ukončení nevím. Je pravdou, že ona kombinace AirOne + Alitalia při cestě do USA nám již neprošla a slečna trvala na rozdílných letenkách, ne cestě na jednom tiketu.
Letíme přes Malpensu do Barcelony s EasyJetem z terminálu 2 - tedy asi nevyzkoušíme. Nelétá náhodou EasyJet jen z termínálu 2 ??
Každopádně zkuste vyřídit kartu. Ostatní služby jsou v ceně, ale dle dostupných informací je VIP salonek na T2 rekonstruován. Situace již může být jiná.
Letěla jsem s easyjetem v lednu s přestupem v milaně. Ihned po vyzvednutí zavazadla byla možnost ho odbavit na další let a při tom jsem automaticky dostala kartičku - do plánovaného odletu zbývala jen hodina. Z hodiny se díky sněhové kalamitě staly čtyři, napadl mě tedy salonek, ale byl nefunkční. Přeju více štěstí :)
Funguje program Via Milano, když letím do Milána Malpensa z Prahy s easy jet, pak jedu do města a na noc do hotelu a ráno odlétám z Milána Malpensa opět s easy jet do Marakéše? Urgentní, děkuji předem za odpověď.