BÁSNIČKA pro KAČKU
Nedělní chvilka poezie
Cestopis z roku 2020 napsal padrino11
V dětství prstem na mapě, o cestách sní,
a slovo exotika jí sladce a lákavě zní.
Touhy letět na výlet moc nereálný jsou,
časy nový, a dětský sny už plnit jdou.
Tempo vždy šílený ty máš a odpočívat nestíháš.
Občas skleničku si dáváš a u jedné nezůstáváš.
Vzlétáš, létáš, přistáváš, nová místa poznáváš.
Křídla ty rychlý máš a vždy inspiraci rozdáváš.
Umíš naplno žít, nejen snít, vlastní cestou jít.
A touha poznat celý svět, tě stále žene vpřed.
Než vrátíš se zpět, už víš kam příště na výlet.
Ulítlá, ulítaná, po cestách dalekých rozlítaná.
Boty toulavý máš, hmotný statky, ty nehledáš.
Tisíce a tisíce nalétaných mil, to přece dáš,
zážitků miliony, na několik životů za to máš.
Ještě u toho dobře vypadáš, ale to přece znáš.
Energie co žene tě dál, nepromarnit žádný čas.
Všechno jídlo ochutnáš, nejednu láhev vychutnáš.
Končí vyměřený čas, tělesnou schránku odevzdáš,
tělo zhuntovaný, víko zaklopí a navždy odlítáš.
padrino11 procestoval(a) 0 zemí světa světa, nejvíce . Na Cestujlevne.com se přidal(a) před 8 lety a napsal(a) pro tebe 3 úžasné cestopisy.
Doják za kačku ✌️🤪😂
Budiž ti všechny blbé vtipy odpuštěny a cestopisy za Kačku nechť opět ožijí (a sbírají desítky sofistikovaných komentářů) 🙃😂
Jinak básnička lepší průměr. Zabils to tou rakví 🙈 Ale zase máš deset plusovejch za fotografii, takže jsi na krásné startovací nule.
Doják za kačku ✌️🤪😂
S rakví se nedá nic dělat - všichni tam musíme.
S rakví se nedá nic dělat - všichni tam musíme.
S tou rakvi se dá něco dělat. Zrovna dnes jsem četl, ze rakve nejsou ekologické a lepší je kompostace. Takže mas Padrino možnost to ještě napravit. Mozna dostaneš jeden plusovy bod. Jen nevim, jestli o něho stojíš :-)
To vede k zamyšlení! Jako napáchala jsem velkou uhlíkovou stopu, přesto mi ekologie není cizí! Kompostaci se nebráním, jen nevím, zda by na mě nevyrostl vinohrad 🙈
Já to vidím na kompromis, tedy černou skříňku v duchu: prach jsi a v prach se obrátíš 😉
Společnost přátel žehu
Ideálně, pokud je tělo ještě nějak energeticky využito.
Děláte to pro planetu!
Společnost přátel žehu
Ideálně, pokud je tělo ještě nějak energeticky využito.
Děláte to pro planetu!
Myslím, že diamant by mohlo být pro tebe vhodné řešení:
Vrátí mi to ty body?
Myslím, že diamant by mohlo být pro tebe vhodné řešení:
Vrátí mi to ty body?
Tady bych se chtěl Katky zastat (nebo ji naopak pomluvit, jak se to vezme). Opravdu si nemyslím, že by tohle byla pravda: "Všechno jídlo ochutnáš". Trochu mě to mrzí, protože mi pořádný popis místní kuchyně v jejích cestopisech docela chybí. :-D
Ono jak kde. Já myslím, že tam kde jídlo za něco stojí o něm píše a fotí. Třeba mercado v Madridu. Tam se snad vyplatí letět i na večeři. Naopak u Filipín je lepší se o jídle vůbec nezmiňovat.
Za mě super, z cestovatelské stránky života Katky je tam vše podstatné. Inspirace pro nějaké Ostřejší či pikantnější pokračování by mohla být, pokud padrino s Katkou spolu někam pojedou.
Děkuji, je to taková moje forma omluvy. Kateřinu jsem tady dost potrápil a většinou už to ani nebylo vtipný. Pokračování - já většinou píšu intimnější věci a na to je potřeba inspirace. Neříkám ne, ale kdo se má vyznat v ženách? Co tím vlastně myslí, když říkají ne?
Koukám, že Navaja opět smazala svůj příspěvek. Tentokrát své hodnocení, že čekala něco Ostřejšího, a dotaz, jestli bude pokračování, na což jsem částečně reagoval.
Hola hola, balím batoh + pár Kaček k tomu a vyrážím TI ;) napsat cestopis :)
Doufám, že než se vrátím, bude zde v diskuzním fóru opět "stará morálka", neb to zde jde s rostoucí "panikou" od desíti k pěti.. Nikdy bych nemyslela, že to řeknu, ale kde jsou ty staré krásné časy, kdy se zde řešila uhlíková stopa a můj sklon k alkoholismu!!! Místo cestovatelské stránky to zde vypadá jak webovky KHS + MZV řízlé Novinkami na Seznamu ... (tady bych dala blijící smajlík, ale na PC ho neumím). A těším se na svých cestách na tvůj cestopis! Doufám, že bude opět s věnováním ♥ :P :D :D
Hola hola, balím batoh + pár Kaček k tomu a vyrážím TI ;) napsat cestopis :)
Za celý měsíc od Tebe žádný cestopis, respektuju - asi jsi držela suchej únor. Je vidět, že s tím alkoholismem jdeš do sebe. Na další cestopis se těším a doufám že to bude opět pořádný opilecký román jako ty ostatní.
Já jsem se tou básničkou tady úplně odkopal, přišel o image a tak nějak cítím, že je nejvyšší čas tady skončit a svůj vyměřený čas věnovat něčemu pro mě prospěšnějšímu a inspirativnějšímu. Zůstanu už jen občasným pasivním uživatelem, zejména pokud budu na svých cestách hledat nějaké rady a informace.
Ale ten poslední cestopis tady, ten ještě napíšu a doufám, že se povede a bude to epická záležitost. To nejlepší nakonec.
Hele ty epiku, ona se ti zase vleje do žil CL krev! Jen tady potřebuješ zase “za Kačku” podnět ke svému prudění, ironii a tvému specifickému humoru.., pár (tak sto) fotek se skleničkou alkoholu v mé ruce, gramatickej kopanec do očí co kapitola a vůbec cestopis formátu Fidelova projevu..
...a to vše přijde již brzy, tak se na to loučení vy.er ✌️🤪😂
Jo a pokud to čte i někdo z ostatních, co nyní na tyto stránky chodí, tak ROUŠKU na letišti Mnichov zde za dvě hodiny nemá ani jedna osoba! 😷🙏🙈😂
...a to vše přijde již brzy, tak se na to loučení vy.er ✌️🤪😂