Cesta za obzor
Rozcestí
Cestopis z roku 2022 napsala Aliz
Tak se tu podruhé snažím přidat k fotce text. Nějak se mi nejedete můj smutnější cestopis poslat... tak tedy:
Ahoj všem a vedení Cestujlevně. Mám smutnou zprávu. V úterý 13.9. nás opustil Mikir. Odcestoval tam, odkud není návratu. Byl pro mne přes 20 let nejlepším přítelem, později manželem. Neumím si svůj život zatím bez něho představit. Píšu sem proto, že to tady měl opravdu rád a trávil tu hodně času. Vím, že byl aź protivný s některými názory, které se mu dalo jen těžko vyvrátit. Ale byl i rádce a staral se o to, jak se podělit o informace a zkušenosti s cestováním. Za svůj život toho zažil hodně a věřím, že je tu dost cestovatelů, kterým budou jeho komentáře chybět. ( Víc, než šťouralů, se kterými tu vyměňoval své občas svérázné názory.) Přeji všem, co neumí jen sedět doma a mají touhu se podívat za svůj obzor, ať stihnou v životě splnit si to, co si naplánovali. Mikir a já už své společné plány nezrealizujeme. Jsem tady poprvé, protože jsem se nechtěla motat do toho, s kým a o čem si tady píše. Občas mi četl vaše cestopisy. Je tu i několik cestovatelů, kterých si hodně vážil a s některými se setkával i mimo tento web v reálném světě. Prosím, vzpomeňte si na něj, až pojedete někam, kde se vám to bude líbit. A třeba mi sem pošlete nějakou fotku z cest. Současných i minulých. Mikir už vám ji neokomentuje. Ale já jsem taky věčnej toulal a cestovatelka. Třeba mi to pomůže překonat ten šok, že Mikir odešel tak najednou a beze mne a na vždy pryč.
cestopis...
Aliz procestovala 0 zemí světa světa, nejvíce . Na Cestujlevne.com se přidala před 2 lety a napsala pro tebe 1 úžasný cestopis.
Je škoda, že som Mikira už nestihol. Toto fórum som našiel neskoro. Videl som viacero jeho príspevkov a častokrát dosť nepríjemné odpovede od ostatných. Mrzelo ma to. Pretože tak to je správne - cestovateľ má potrebu sa deliť o skúsenosti. O tom to je. O pár týždňov idem s kamarátom do Moldavska a na tohto milého pána s bradou si tam určite pripijeme.
Děkuju všem, co mi napsali. Těžko se mi píše, Mikir je pořád v Irsku a já se s ním nemohu jet ze zdravotních důvodů ani rozloučit. Pomáhá mi rodina a přátelé tady, v Irsku a v Kalifornii. Dnes je den odchodu, kremace. Dohodli jsme se, že alespoň na dálku se s Mikirem rozloučíme tak, že ve stejnou dobu zapálíme svíčku, pomodlíme se nebo jen pošleme tichou vzpomínku. V 17 hodin našeho času, to je v 16 hodin irského a v 8 ráno v Kalifornii. Kdo chce, přidejte se. Jsme vděčni za vaši podporu. Aliz
Aliz, útěchou ti může být, že vzpomínky na Mikira se tu budou objevovat, dlouho, ne - li co CL živo bude. Prostě stal se místní legendou a to už mu nikdo neodpáře. A tobě klobouk za to, že jsi se prišla sveřit. Není to jednoduché takhle ve virtuálním světě. Díky , drž se....
Díky za vaše komentáře. Jsou pro mne i rodinu velkou oporou. Mikir vás tady měl rád a byl hodně vytrvalý ve všech komunikacích na Cestujlevně. Zatím neumím odpovědět jednotlivě. Jsem ráda, že jste tu na něj zavzpomínali. Na Kanáry už s Mikirem nepoletím. Ale Irsko nevzdám. Zatím řeším, jak Mikira dostat zpět, když v Irsku zemřel. Nechtějte číst tyto zkušenosti. Přeji všem jen šťastné návraty a spoustu krásných zážitků z cest. Neumím sem vložit parte, které namalovala a sestavila dcera Mikira, zkusím ho dostat na fórum. Je na něm citace od Matthewa Karstena - " Investice do cestování je investice do sebe." Posílám takhle odkaz Mikira i vám, pro které je cestování báječnou součástí života.
Tohle je fakt smutný, 64 není dnes žádný věk. Večer si dám irskou...
Tohle je fakt smutný, 64 není dnes žádný věk. Večer si dám irskou...
Mikire, někdy jsi mě děsně štval, ale pořád jsem věděl, že jsi v jádru dobrák od kosti.
Vám, Aliz, upřímnou soustrast. Držte se!
Vám, Aliz, upřímnou soustrast. Držte se!
Uprimnu sustrast Aliz. Mikir tu sice "ceril stojate vody", ale z mojho pohladu prevazne v dobrom zmysle. Vymenili sme si nedavno niekolko sprav, ale nikdy sme sa nestreli, ani som ho nevidel na fotke ... ale z tejto, co si tu pridala, tak z neho priam srsi radost z cesty. Kiez by som v jeho veku vyzeral takto spokojne. Odpocivaj v pokoji Mikir.
Úprimnú sústrasť, a veľa síl Aliz.
Mikir bol fajn. Aj keď nie vždy som s jeho nazormi súhlasil, tak mi veľakrát dokázal poradiť. Hlavne čo da týkalo Jeho/ Vašich Kanárov.
Mikire odpočivaj v pokoji. Budeš nám tu chýbať😔
Úprimnú sústrasť, a veľa síl Aliz.
Mikire odpočivaj v pokoji. Budeš nám tu chýbať😔
Je mi to moc lito, Mikir byl svuj, ale k tomuto foru neodmyslitelne patril a vzdy zustaval slusny, jak uz zde mnoho lidi psalo. Je to pro me sok..
Díky Aliz za par řádků a fotku. Taky se počítám k Mikirovym příznivcům, proč jsem se tu registrovala.
Fotka dala jeho příspěvkům skutečnou tvář.
Jak už tu někteří psali - jeho snaha poradit co věděl, bez známek arogance a jeho koronaodporu “proti všem” jsem upřímně fandila👍
Tobě a rodině upřímnou soustrast.
Fotka dala jeho příspěvkům skutečnou tvář.
Tobě a rodině upřímnou soustrast.
Upřímnou soustrast. Člověk fakt neví, co si pro něj život přichystá.
Lepší je prožít život naplno, než v důchodu vzpomínat na korporátní úspěchy, a to Mikir uměl.
Upřímnou soustrast. Člověk fakt neví, co si pro něj život přichystá.
Mikirovy rady pomáhaly.
Moc mě mrzí, že už nestihnete, co jste si naplánovali.
Mikirovy rady pomáhaly.
Moc mě mrzí, že už nestihnete, co jste si naplánovali.
Upřímnou soustrast, Aliz.
Mikir tu bude hodně scházet. Podařilo se mu procestovat kus světa a rád se podělil o své zkušenosti. Některé jeho příspěvky se hůř luštily - ale každý má svůj specifický styl a způsob vyjadřování. A uměl si stát za svým názorem a být při tom slušný, i když to tu neměl někdy jednoduché. Okomentoval mi cestopis z Irska a radil co by ještě doporučil navštívit. Byl jsem rád a něco z toho využiju, pokud se do Irska ještě dostanu. Je dobré znát názor "skorodomorodce".
Za pár týdnů budu doufám na Menorce. Nejsou to sice jeho milované Kanáry, ale je to přece jen španělský ostrov a poletím s "jeho" FR. Dám si tam pivo na jeho počest.
Upřímnou soustrast, Aliz!
Přidávám se k většině předchozích komentářů a něco dodám. Mikir se ve svých příspěvcích nezřídka vzdaloval od tématu a někdy se mu na mysl a tím i do textu dostávaly vzpomínky na jeho dávné dlouhé cesty po Jižní Americe a Novém Zélandu. Myslím, že na ně vzpomínal ze všech cest nejraději. Já jsem měl v minulosti taky podobné batůžkářské cesty, i když ne tak ultra low-cost. Fotky pod cestopisy zatím vkládat nejdou, tak sem dám aspoň odkaz na mé album začínající cestou z Buenos Aires do Patagonie (našel jsem si, že takto Mikir tehdy jel) a odkaz na mé album z NZ (tato 4. cesta už nebyla tak batůžkářská jako první dvě, jen ke konci):
Ještě myšlenka na závěr. Kdo má sen procestovat svět víc než jen v rámci běžné krátké dovolené a je ochotný tomu něco obětovat, neměl by to odkládat na důchodový věk...
Upřímnou soustrast, Aliz!
Poslední větu tesat do kamene. A ještě doplním, že jsem zpětně rád za všechna ta místa, kde jsem naštěstí už byl a mohu si na ně uchovat vzpomínku, než být zklamán ze současného stavu a litovat. Mikir ať byl jaký byl, si svůj život užil.
Právě včera jsem si vzpomněla - 13. je moje číslo. Určitě to tady zapadá prachem všedních dní ale věřím, že 13. 9. 2023 se nás tu hodně sleze.