Dokonalé Faerské ostrovy
Štyri slnečné dni na idylických Faerských ostrovoch, počas ktorých sme na požičanom aute stihli navštíviť osem ostrovov z celkovo osemnástich.
Cestopis z roku 2024 napsal cizy
etenky na Faerské ostrovy som nikdy nemal v nejakom primárnom merku, ale dá sa povedať, že som ich jedným okom tak nejak latentne posledné roky registroval. Vedel som, že v cene okolo 200€ sa viac-menej pravidelne objavovali z Kodane, ale vždy to zakapalo na nie zrovna ideálnom prípoji, kedy to už pri napočítaní nutných vedľajších výdajov prestalo dávať ekonomický zmysel. Keď sa však na sklonku roka 2023 vyrojili 250 eurové lety rovno z Viedne na to najlepšie obdobie roka, t.j. od mája až do septembra, nebola to už ponuka na zahodenie, ale na seriózne zváženie. Samozrejme, ani tá sa neobišla bez vedľajších vynútených útrat. Deväť hodinový prestup v Paríži cestou tam aj naspäť dával tušiť, že nejaké tie eurká ešte bude treba pustiť, ale psychologická bariéra v podobe platenia hotela tu jednoducho absentovala. S kúpou som však stále váhal a ten posledný decision push bol až moment, kedy týmto letenkám neodolal ani môj občasný spolucestovateľ Miroslav s partnerom (cestovateľským, nie životným) a v jeden sychravý októbrový podvečer som teda odpísal dvestopäťdesiat euro z účtu aj ja. Stačilo už len počkať necelých jedenásť mesiacov a dúfať, že počasie nám bude priať.
Pokračovanie u mňa na webe: https://romanherda.com/cestopisy...rovy-2024/

cizy procestoval 66 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidal před 10 lety a napsal pro tebe 55 úžasných cestopisů.