Homemade campervanom do Slovinska
Testovacia jazda 26 ročnej dodávky prerobenej na campervan po horských priesmykoch a údoliach tejto malej alpskej krajiny.
Cestopis z roku 2021 napsal cizy
Posledného pol roka som uväznený v našej krásnej a tradične dobre fungujúcej republike mal dosť času nato, aby som počas dlhých zimných večerov popremýšľal na čo rozflákam(e) namiesto výletov peniaze. Namiesto naháňania si ega najnovšími telefónikmi a podobnými kravinami som tak oprášil ideu, ktorá mi nahlodáva môj starnúci mozog už od roku pána 2014. Impulzívne rozhodnutia mi nie sú úplne cudzie a aj keď rozhodovanie v tomto prípade zasa nešlo až tak hladko, na sklonku roka 2020 som sa (alebo teda sme, aj keď je to písané na mňa) stal majiteľom bieleho Volkswagenu T4 v jeseni svojho života.
Auto už malo základ transformácie na campervan položený, ale do mojej finálnej predstavy ešte hodný kus chýbal. Najbližšie mesiace som teda po víkendoch “úradoval” v prenajatej garáži, kde som sa – ako mi to kombinácia počasia, pandemických obmedzení vstupov do obchodu a zablokovaného Suezského prieplavu – krok za krokom približoval k pomyselnému “finálnemu” stavu. Do toho zopár návštev autoservisu a nemilých prekvapení, po ktorých auto putovalo ku klampiarovi, som bol v polovici mája viac menej hotový, aj keď v procese som si uvedomil, že s týmto človek hotový nie je nikdy.
No ale auto treba pred nejakým regulérnym výletom otestovať v reálnych podmienkach. Destinácii bez komplikácií je v dnešnej pohnutej dobe ako šafránu a tak po aplikácií všetkých potrebných osobnostných a iných obmedzujúcich filtrov padla voľba na víkendové Slovinsko – príjemná dojazdová vzdialenosť, rôznorodý terén, ktorý dobre preverí možnosti dieslového dedka a hlavne sme okrem Ľubľany poriadne nikde inde neboli.
pokračovanie u mňa na webe: https://romanherda.com/cestopisy...nsko-2021/
cizy procestoval 65 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidal před 10 lety a napsal pro tebe 52 úžasných cestopisů.