Ischia - Capri - Sorrento
Nebožtíci přejí lásce - filmová místa
Cestopis z roku 2024 napsala Jana _38
V termínu 19.-24.9.2024. Letadlem do Neapole a lodí na Ischia. Půjčili jsme si skútr, protože jsme chtěli vidět co nejvíc a autem se nám do těch kopcovitých úzkých silniček moc nechtělo. Projeli jsme celé pobřeží ostrova a jeden celý den jsme věnovali Poseidonovým zahradám. Krásný park se 17 termálními bazény. Hodně z nich je kneippového typu, tzn. v jedné části dle popisku 3min ve 40 stupních a pak na 15s přeskočit do části s 15st.vodou. Vše slané. Bazény jsou umístěny v několika terasách, chodíte nahoru a dolů. Úplně dole je vstup na pláž k moři. Moře čisté, teplé, paráda. Pro děti přístupné pouze 3bazény i kvůli zachování klidu pro léčené. Vstup 43E a nutno za 2,5E zakoupit koupací čepici. Ale někteří měli jen šátek nebo kšiltovku. Ručník se dá za úplatu půjčit.
Capri - lodní lístky jsme kupovali až na místě. Skútr jsme půjčovali až na místě a počítejte s vyššími cenami. Byla to totální hrobka, 2takt takže řev a večer nám upadl stojánek. Po ubytování jsme se jeli k majáku vykoupat, projeli jsme ostrov, zašli na večeři, prošli historické centrum. Ráno jsme si koupili okružní plavbu kolem ostrova (mimo modrou jeskyni, bylo zataženo a moc vody). Pak jsme se přesunuli na Sorrento, navštívili jsme Pompeje, Amalfi i překrásné Positano. Na Sorrentu nejnižší ceny, najíst se dá za 7E, kafe 1,5E. Po 2 nocích plavba zpět do Neapole a odlet domů. Tahle část Itálie nás nadchla. V restauracích Italové, žádné naplaveniny jak v Římě. Pohodová atmosféra. Nezmokli jsme ani jednou, bylo teplo, i když na kopcích chladněji.
Jana _38 procestovala 15 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Jižní Ameriku. Na Cestujlevne.com se přidala před 5 lety a napsala pro tebe 6 úžasných cestopisů.