Jednodenní Safari poblíž Kapského města, Jihoafrická republika
Naprosto úžasný den v "divočině" s příměsí luxusu
Cestopis z roku 2019 napsala MnK International
Navštívit nebo zažít Safari byl můj sen, jeden z mnoha se musím přiznat, ale tenhle byl velmi vysoko na mém takzvaném bucket listu, seznam přání chceteli?
Když jsme před pár lety navštívili Kapské město v Jižní Africe, byla jsem naprosto nadšená, byla to moje první zkušenost s Africkým kontinentem, pokud nepočítám Kapverdské ostrovy.
A letos, když jsme kupovali letenky na naši další návštěvu v prosinci 2019, rozhodla jsem se, že prostě pojedeme na Safari a basta fidli!
Věděla jsem, že to nebude žádná levná záležitost, ale ty ceny? Pomalu jsem začala ztrácet naději, že se tam někdy podívám. Je to většinou daleko, takže cesta no a pak ten hotel a peněženka vám pomalu bere roha.
Naštěstí, a teď díky bohu za reklamy, na mě někde vyskočila upoutávka na jednodenní Safari poblíž Cape Town. Nevěděla jsem, že se dělají i jednodenní exkurze a že by byla možnost tak blízko.
Aquila Private Game Reserve je jen dvě hodiny od města a nabízí balíček jednodenního Safari se snídaní a obědem. Svůj zážitek si můžete rezervovat přímo přes hotel a dojet po vlastní ose, pokud si pronajímáte auto, případně nabízí transfer a nebo rezervujete skrze agenturu. My jsme si vybrali African Blue Safaris, jejich servis byl naprosto úžasný! Pro dva za cenu 5.860 ZAR cca tedy 9.285 CZK
Odpovídali velice rychle na emaily a dokonce došli i do hotelu (který nás naprosto ignoroval - Happy Rhino Hotel jen tak mimochodem nedoporučujeme), aby zjistili, zda tam opravdu naši rezervaci mají.
Náš den začíná vyzvednutím v hotelu v Kapském městě, kde naskočíme do bílého, typického minivanu k dalším turistům a seznámíme se s velmi ukecaným řidičem. V autě byla směska lidí z Ameriky, Francie, Anglie, Indie .... Po vyzvednutí všech si to míříme do Karoo, polopouštní oblasti mimo město. Po cestě je toho spousta k vidění, jak lesy, pláně, jezera, hory tak i velmi chudé čtvrti a téměř pouštní oblasti. tady bych opravdu nechtěla zůstat. Za dvě hodiny jsme před areálem Aquila resortu, kde nás vítají sklenkou místního, šumivého vína a přes recepci hotelu nás směřují na bufetovou snídani, která je zahrnuta v ceně.
Po snídani se připojujeme k naší skupince a hromadně se suneme do velkého safari vozidla, kde dostáváme lekci toho, jak se chovat ... tam venku.
Aquila rezervace je soukromá a vznikla převážně záchranou zvěře před pašeráky, překupníky a cirkusy. Není to ale zoologická zahrada a zvířata se zde volně pohybují mezi sebou na několika hektarech půdy.
Během 2 a půl hodiny jsme viděli mé oblíbené slony, koupající se hrochy, lenošící nosorožce, pštrosy v běhu, ladné žirafy, zívající lvy i půvabně se pohybující zebry.
Během cesty se zastavujeme u chaty s občerstvením, kde nám je k dispozici toaleta, trocha stínu a samozřejmě i voda, džus či opět výborné šumivé víno - což v 36 stupních opravdu moc nedoporučuji. Jakmile si protáhneme nohy, a vypijeme téměř litry vody, se vracíme zpět do rezortu, kde na nás už čeká oběd ve formě bufetu.
Jihoafričani jsou velcí maso-jedlíci, mají ho téměř na jakýkoli způsob, ve všech jídlech. Naštěstí pro mě je to země bohatá na ovoce a tak se tu cpe mango a avokádo do všeho a jejich saláty jsou úžasné. V jídle si tu vybere každý, je to kuchyně velmi pestrá.
Sedíme v tichosti s výhledem na oranžovo hnědou krajinu, kterou jsme před chvílí brízdili v džípu.
Po obědě máme ještě dvě hodinky čas, než se budeme muset vrátit zpět do města a tak využíváme hotelového bazénu, když znovu spatříme slony, poměrně blízko hotelového oplocení. Naprosto dokonalý okamžik a vlastně celý den, za který nemůžeme být vděčnější.
MnK International procestovala 17 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Afriku. Na Cestujlevne.com se přidala před 4 lety a napsala pro tebe 4 úžasné cestopisy.
Kláro, jestli můžu, také bych poprosil o cenu. Koukal jsem na web agentury a tam o cenách není zmínka.Díky.
Jojo :) též se přimlouvám za ceny, je to pak mnohem hodnotnější obsah.
Jojo :) též se přimlouvám za ceny, je to pak mnohem hodnotnější obsah.
No já nevím, píše se o cenách, co vše je zahrnuto v ceně, bude to drahé, peněženka bere roha, ale žádné ceny nejsou uvedeny.
Tak jen pro informaci - safari je v JAR jedno z nejlevnějších na světě. Parků kam se dá jet je tam několik desítek. Největší a nejznámější je Kruger, kde se denní vstupné pohybuje kolem 650 Kč/os. Auto můžete použít vlastní, popřípadě z půjčovny.
pro dvě osoby to bylo 5.860 ZAR skrze agenturu cca tedy 9.285 CZK. Od hotelu je to za 4.820 ZAR (7.640CZK), ale není v tom buffet, jen svačinka s sebou.