MÁ SMYSL NA JEDEN DEN DO ATHÉN?
Pokud někam letíte, většinou to je alespoň na prodloužený víkend, abyste zvládli pořádně vstřebat atmosféru a viděli co nejvíce věcí. Co ale dělat, když máte pouze 40 hodinový přestup a tedy na prohlí
Cestopis z roku 2024 napsal Radeczech
Ryanair zvládá let bez zpoždění a tak přistávám v Athénách chvíli po 17 hodině místního času. Pomocí šipek se dostávám skrze dlouhou halu z letiště k vlaku, kde si u kasy kupuji lístek za 9 €. Jen takové upozornění, lístek si někam schovejte, ať vám nevypadne jako mně, po vystoupení se musíte „odpípnout“ skrze terminál ven. Metro mě dováží až na zastávku „Syntagma Square„, ta je v centru Athén. Naštěstí se dostávám z metra ven poměrně snadno, brána zůstává otevřená poměrně dlouho a tak na jedno pípnutí zvládnout pohodlně vyjít 2-3 osoby. I u místních to nebylo nic neobvyklého, ani v opačném směru.
Přicházím k mému ubytování, které se nachází poblíž náměstí „Omonia„. Musím říct, že tady posedává spousta podivných existencí….
Pro zobrazení celého cestopisu klikněte na můj web: https://www.cestujlehce.cz
Radeczech procestoval 17 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Afriku. Na Cestujlevne.com se přidal před 10 měsíci a napsal pro tebe 4 úžasné cestopisy.