Madeira - méně známé treky a zajímavá místa
Madeira je opravdá překrásná destinace a jestli si ji chcete užít téměř bez turistů, mrkněte na můj článek, kde najdete tipy na méně známé treky, kde potkáte pár lidí za den i v plné sezóně.
Cestopis z roku 2023 napsala lenkacestounecestou
Pokud máte rádi přírodu a pěší turistiku, tak je Madeira pro vás skvělá destinace a budete opravdu nadšení. Najdete tam krásné treky v horách, po levádách a po pobřeží, kde se budete kochat nádhernou přírodou, vodopády, vavřínovými lesy, neskutečnými výhledy atd.
Dá se tam v pohodě cestovat i busem, ale autem je to určitě jednodušší. Ale i pokud třeba cestujete s dětmi, které toho ještě moc nenachodí, i tak se dá Madeira užít, stačí půjčit auto a procestovat ostrov křížem krážem. Zajímavou atrakcí pro děti můžou být strmé lanovky, jízda na saních na Monte a v létě se můžete koupat v oceánu nebo v krásných přírodních bazéncích.
Na Madeiru jsem vyrazila v srpnu už po páté, tentokrát opět s rodiči a se svým synem. Proto jsem se snažila program přizpůsobit a volit spíše jednoduché a kratší treky v kombinaci s koupáním. Protože jsme byli už po páté, tak jsem vybírala méně známé treky a díky tomu jsme i takto v hlavní sezóně potkávali na treku minimum lidí, třeba tak 2-5 párů za celý trek, na jednom treku jsme dokonce nepotkali vůbec nikoho. V mém článku na blogu najdete itinerář, spoustu fotek a užitečné tipy, které vám ušetří spoustu času při plánování Madeira 08/2023 - Lenka cestou necestou - méně známé treky a levády ( https://lenkacestounecestou.cz/m...a-08-2023/ ).
Zároveň mohu nabídnout ubytování v našem apartmánu, ceny od 417 Kč/osoba/noc - bližší info a ceník zde - Madeira - Nabídka ubytování - Lenka cestou necestou ( https://lenkacestounecestou.cz/madeira/). A nemusíte se bát ani pokud jste ještě nikdy necestovali bez CK, ráda poradím i s letenkami, itinerářem, půjčením auta a čímkoliv dalším, co bude potřeba :)
A pokud vas zajímají další příspěvky o Madeiře a z dalších mých cest, budu ráda, když budete sledovat mou fb stranku Lenka cestou necestou - Facebook (https://www.facebook.com/lenkacestounecestou)
A nebo se také můžete přidat do mé fb skupiny Madeira - cestování, užitečné tipy, itineráře, koupě/správa nemovitosti ( https://www.facebook.com/groups/...4160077990 ) , kde uvidíte nejen mé další tipy, ale i rady a tipy od ostatních cestovatelů a také se můžete pochlubit vašimi fotkami, pokud jste už Madeiru navštívili :)
lenkacestounecestou procestovala 21 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidala před 3 lety a napsala pro tebe 17 úžasných cestopisů.