Od Kyjeva po Kišinev (alebo posledný vostok roku 2019)
Zápisky z posledného tohtoročného výletu na východ - podzemie Kyjeva, parádne Černivci, osobák do Moldavska, koňaky v Balti a skoro letný Kišinev.
Cestopis z roku 2019 napsal tonic
Ak nerátame trpaslíkov ako San Maríno alebo Lichtenštajnsko, malé Moldavsko skryté medzi Rumunskom a Ukrajinou je najmenej navštevovaná krajina v Európe. Úprimne, niet sa čomu čudovať – nenájdeme tu žiadne majestátne hory, žiadne more alebo aspoň veľké jazerá, historické pamiatky slabé, UNESCO len tak okrajovo a krajina je jednoducho “od ruky”. Dostať sa sem po zemi trvá odvšadiaľ príliš dlho a o lowcostoch z našich končín sa dalo donedávna iba snívať. Dlhšiu dobu boli najlacnejšou možnosťou letenky zakúpené mesiace vopred cez ukrajinské aerolinky. My sme tak v októbri 2018 s Romanom a Mirom urobili a na predĺžený dušičkový víkend 2019 sme sa vydali na cesty.
Pokračovanie na blogu: https://tonicove.sk/od-kyjeva-po...roku-2019/
tonic procestoval 65 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidal před 9 lety a napsal pro tebe 80 úžasných cestopisů.
diky :) rad by som pridaval aj sem cele cestopisy, no keby to islo len tak nejak lahko "skonvertovat"
Skvělý cestopis! Fotky 1 A a za ty s pejskama tisíc plusových bodů k tomu. Navíc jsem zjistila, že jsou ještě lepší cestovatelské webovky než CL. Včera u Tondy 2 a dnes u tebe. Boží! I tobě závidím (ale ještě víc přeji) krásnej web, přehlednost a hlavně milion zážitků za každým článekm. Hned večer k tomu sednu a pročtu všechno na jeden zátah :)
Srovnáváš nesrovnatelné - cestovatelský web a webovou stránku (blog) individuálního cestovatele. Navíc tonic sem dává odkazy na své cestopisy už roky a osobně je považuju, spolu např. s cizy(ho) cestopisy za to nej, co se tu objevuje...
Máš pravdu. Já jsem to našla až dnes... Ale nikdy není pozdě začít... číst na správné adrese :)
Určitě to bude velmi příjemně strávený večer, doporučuji i blog (web) Romana Herdy (cizy zde na fóru).
U Tonica nesmíš vynechat Dolynu, to by byla chyba :D
U Tonica nesmíš vynechat Dolynu, to by byla chyba :D
Díky za zajímavý cestopis do exotiky. :-) Respekt už jenom za to, co jste stihli za první den - to by měl leckterý cestovatel na dny tři.
ale nebolo to az toho tak vela, v Kyjeve len presun z letiska na urbex a naspat :) a Cernivcoch tam vsetko blizko :D