Potulky po oboch brehoch Gibraltárskeho prielivu
Tripreport z okolia Gibraltárskeho prielivu, kde sme sa motali v posledný novembrový víkend - autom, lanovkou, trajektom a vrtuľníkom medzi Európou a Afrikou.
Cestopis z roku 2022 napsal tonic
Prielivy, prieplavy a úžiny sú miesta, kde stretávajú nielen moria a oceány, ale aj národy a civilizácie. V Európe ich máme niekoľko no najzaujímavejší je ten Gibraltársky. V najužšom mieste má len 13 kilometrov, no tie oddeľujú dva úplne rozdielne kontinenty - Európu a Afriku. Z jednej strany na druhú sa dá dostať nielen po vode jedným z mnohých trajektov, ale aj štýlovo pravidelnou linkou vrtuľníkom medzi prístavným mestom Algeciras a španielskou exklávou Ceuta. Samozrejme, hneď za rohom je legendárny a stále britský Gibraltár. O výlete na posledný novembrový víkend bolo rozhodnuté. Pravda, letenky sme mali zakúpené už na november 2021, no človek mieni a Wizzair mení. Našťastie, tento rok už nepomenil.
Pokračovanie a mnoho fotiek na mojom blogu:
tonic procestoval 65 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidal před 10 lety a napsal pro tebe 81 úžasných cestopisů.