Prosincové Alicante a okolí
3 kamarádi, občasní obchodní partneři a parťáci v Alicante
Cestopis z roku 2024 napsala Radule
Do Alicante v prosinci? Podle nás perfektní nápadKoncem listopadu jsme se sešli s pár obchodními partnery na pravidelném srazu pro online komunitu v Brně. Probírali jsme samozřejmě práci, ale se 2 kamarády jsme také řešili cestování a to, že bysme rádi všichni někam ještě před Vánocemi vyrazili a vypadly z toho prosincového šílenství. David se zmínil o známé, která má apartmán kousek od Alicante a zrovna tam na pár dnů je. Hlášení bylo takové, že je tam opravdu perfektní počasí na objevování města, ale okolo oběda i na opalování a menší koupačku. Mě jakožto milovníka léta to nadchlo a už jsem checkoval počasí. Opravdu během dne maxima okolo 20-25°C. To je bomba. Asi za hodinu už jsme kupovali letenky, které byly v tu dobu navíc za super peníze. A to jen necelý týden před odletem. Konkrétně jsme se dohodli, že poletíme tři affiláci - já (https://v-nabytek.cz/), David (https://t-zbozi.cz/) a Roman (https://www.my-hobby.cz/).
Cesta a poznávání Alicante
Cesta se nám sice trochu protáhla kvůli mlze v Pardubicích, odkud jsme letěli, takže jsme nepřistáli v poledne podle původního plánu, ale až skoro v noci. Nicméně to nám nemohlo zkazit náladu. Dobře jsme se vyspali a hned ráno vyrazili za poznáváním města. Počasí bylo na jedničku a okolo desáté hodiny dopoledne už jsme byli jen v tričkách s krátkým rukávem. Je znát, že v prosinci je město mnohem klidnější, než jak známe španělská letoviska z léta. Shodujeme se, že se nám to moc líbí pomalu míříme na pláž kousek od centra města, kde si dáváme piknik. Není to sice ta nejkrásnější pláž na světě, ale je moc fajn, příjemná, poloprázdná a na městskou pláž vlastně moc fajn. Navíc je z ní krásný výhled na jednu z dominant města, kterou je muslimský hrad Castillo de Santa Bárbara, tyčící se na výrazném kopci hned vedle centra města. Po pikniku a relaxu na pláži ho jdeme objevovat. Nahoru vede výtah, který využíváme a během minuty se ocitáme na nádvoří hradu, který je opravdu nádherný a ještě hezčí jsou výhledy z něj. Je to jedno z míst, které si při návštěvě Alicante rozhodně nenechte ujít. Hrad objevujeme snad hodinu a půl, užíváme si výhledy na všechny strany a také procházíme zdejší muzeum. Následně se vracíme zpět do centra po svých přes staré město s bílými domečky a modrými doplňky- shodujeme se, že toto místo je opravdu magické a do značné míry připomíná světoznámé Santorini (i když v mnohem menším vydání). Motáme se po centru města, jdeme se podívat na oblíbenou Muschroom street s velkými laminátovými houbami a večer padáme do postele. Další dny pak objevujeme parky města a okolí
Radule procestovala 0 zemí světa světa, nejvíce . Na Cestujlevne.com se přidala před 1 měsícem a napsala pro tebe 1 úžasný cestopis.