Skrblík v Londýně (1 z 3)
Dlouhé hodiny strávené nad hledáním zážitků za rozumnou cenu se konečně vyplatily - nebo ne? Psané hlavně pro neostřílené cestovatele a ty, kteří v Londýně ještě nebyli.
Cestopis z roku 2019 napsala Lidka R
Takže, protože mi to dalo docela práci a nikde se mi to nepovedlo pořádně najít už předžvejknutý, tak je to na mě, abych se podělila o svojí zkušenost s nízkonákladovými cestami. Angličtina mi problém nedělá, takže až budu odkazovat na různý webovky a tak, tak češtinu moc nečekejte, ale tuším, že v dnešní době to zvládne každý - i kdyby to mělo být s pomocí slovníku.
Úvod
Začalo to hezkého březnového dne, kdy mi na messangeru píše kamarádka: "Hele, už jsi byla v těch studicích, jak se natáčel Harry Potter?" To byla fakt trefa do černýho, protože jako filmovej a seriálovej fanda jsem byla hned zaháčkovaná. Plus jsem tou dobou trochu brečela nad tím, že chci někam na dovolenou, ale protože jsme s manželem šetřili na Srí Lanku někdy koncem srpna/září, tak to na žádnou tejdenní dovču u moře nevypadalo. A do toho jsem tady na cestujlevne.cz zaslintala nad akcí na letenky do Londýna od Ryanairu. Během týdne bylo upečený, že s kamarádkou poletíme, a že hlavní cíl výletu jsou výše zmíněná studia WB. Obě jsme se shodli na tom, že se snažíme co nejvíc stáhnout cenu dolů (letenky, ubytko, jídlo, vstupy), dokonce, že si i koupíme tu nejlevnější vstupenku do studií WB (té doby £43, cca 1300kč), která je opravdu jen holý vstup bez brožurky a audioprůvodce. Koupit si to jako fakultativní zájezd nás ani nenapadlo (vydřiduši vás tam nechaj jen 3-3,5h a řeknou si zhruba o 2500kč), i když je pravda, že vás odvezou z centra Londýna přímo k hlavnímu vchodu, takže to možná tak zlej deal taky není. Zabojovaly jsme o nejlevnější letenky - jen malinkaté příruční zavazadlo :(, zvládly se vyhnout Bank Holiday :)(květnové dny volna, kdy jsou všechna ubytování 2x tak drahý a navíc plný) a vybraly pokoj v hostelu s vlastní koupelnou :) - bez snídaně :(, zato za skoro půlku ceny co si řekne Travelodge, Holiday Inn či Ibis.
3 dny a 2 noci v zavazadle 40 x 25 x 20 cm (bez kabelky)
Ryanair má (tuším od zimy 2018) nová pravidla pro zavazadla v letadle, takže se základní letenkou můžete mít jen 1 zavazadlo 40x20x25cm a musí se vejít pod sedačku před vámi. (Vopruz..!) Ale cajk, to zvládneme - kamarádka mě ukecala na přikoupení 1 prioritního nástupu s druhým příručním zavazadlem. Takže bychom to měly zvládnout - s mojí kipsta taškou minimalistických rozměrů už jsem v Anglii na 3 dny byla a stačilo mi to. Pravda, měla jsem k tomu tenkrát i kabelku, ale to se případně pořeší - jsou lidé, kteří tvrdí, že trenky se dají nosit 4 týdny (1 týden zpředu, 2. týden naruby a pak ještě obráceně) tak proč by to nešlo s kalhotkami..? hm..?
Každopádně pomohl třeba i fakt, že jsme si vybraly pokoj s ručníky a povlečením - abychom nemusely táhnout spacák a tak. Takže co jsme ušetřily na letence, jsme vlastně asi daly za ubytování. Pokud by někdo chtěl poradit co a jak si zabalit, tak to přijde na řadu jindy. Cestou tam jsem žádné problémy neměla (nikdo nekontroloval rozměry) cestou zpátky mi ale přidělili sedadlo u únikového východu z letadla a tam nesmí člověk nic mít ani pod nohama ani na klíně (ani mikinu), a tak jsem se trochu bála, aby na mojí tašku někde zbylo místečko. Nicméně letuška prozíravě chránila horní zavazadlové přihrádky pro všechny cestující z těchto sedadel.
Pablbky v akci
Co čert nechtěl, nechali jsme nákup vstupenek do studií WB na poslední chvíli (týden před odjezdem) a zahořklo nám naše nadšení v ústech, protože jsme zjistily, že mají minimálně na 3 týdny dopředu beznadějně vyprodáno! Jsme trubky, že jsme to nekoupily hned, ale což, letenky a nocleh zaplacený, stejně jedem, užijeme si to i tak! Kamarádka tam ještě nikdy nebyla, zato já už jo (2 roky zpátky) a předtím kdysi s gymplem na poznávačcce, a tak jsem se cítila náležitě způsobilá si to celý vzít na sebe a naplánovat to. Jak se mi to nakonec povedlo si kdyžtak řekneme na konci seriálu ;)
Lidka R procestovala 12 zemí světa světa, nejvíce Evropu. Na Cestujlevne.com se přidala před 5 lety a napsala pro tebe 3 úžasné cestopisy.
Zobrazit profil1 komentář
Ten o tom 4 týdenním cyklu byl dobrej 😅 slyším prvně