Slnečný Santander a preplnený Madrid
Dvojdňový letecký výlet na trase Viedeň-Santander-Madrid-Barcelona-Viedeň na krídlach 737,CRJ1000,787 a A320
Cestopis z roku 2023 napsal tonic
Veľa vody pretieklo Trnávkou od posledného poriadneho longhaulu do diaľav. Posledné roky sa motám v Európe, maximálne v zaprášených regiónoch Kaukazu a arabsky hovoriacich krajín. No veľké lietadielká stále lákajú a začiatkom tohto roku som si všimol smiešne nízke ceny letov Air Europa z Madridu do Barcelony. Tie sú operované nielen nudným bielym Boeingom 737, ale aj ťažkou váhou v podobe Dreamlineru – Boeingu 787-9. Miro neváhal a súhlasil s týmto poloretardovaným nápadom – preletieť sa v posledný novembrový pondelok, na vraj najkratšej trase tohto modelu v Európe. Onedlho sme napasovali lacný Wizz z Viedne do Bilbaa v sobotu, prelet zo Santanderu na prúdovej ceruzke CRJ-1000 v nedeľu a návrat domov na krídlách Vuelingu z Barcelony v pondelok. Všetko za 48 hodín. Pif paf.
Pokračovanie na mojom blogu aj s kopec fotkami:
tonic procestoval 65 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidal před 10 lety a napsal pro tebe 81 úžasných cestopisů.