Ukrajina v míru i válce
Cestopis z roku 2021 napsal Batuzkar.com
Těžko se hledají slova pro události posledních dní na celém ukrajinském území a napsáno a řečeno toho bylo mnoho a jistě ještě bude. Ukrajina byla oblíbenou destinací i pro cestovatele a jistě řada z nás na ní má spoustu krásných vzpomínek. Nezbývá nám jinak, než doufat, že naprosto zbytečný a ničím neospravedlnitelný konflikt brzo skončí a pokud možno ne kapitulací a rozdrobením Ukrajiny. Těžko říct, jak dlouho se bude Ukrajina vzpamatovávat a jestli ji ještě vůbec někdy budeme mít možnost navštívit, což je nyní samozřejmě až ta poslední starost. Rád bych ale připomenul Ukrajinu v době před válkou těm, kteří ji navštívili dříve a ukázal ji těm, kteří to třeba měli v plánu.
Kromě fotek je možné shlédnout i video níže, které ve své úvodní části obsahuje záběry pořízené v létě roku 2021, tedy době míru, v Kyjevě, Dnipru, Záporoží, Heničesku, Skadovsku, Džerylgači, Mykoliavu a Oděse. Následně zobrazuje v praxi šíření ruského míru. Tyto záběry částečně pochází od mých přátel v Ukrajině a částečně od lidí žijícíh v Kyjevě, Charkově, Mykolaivu a dalších místech, které sice osobně neznám, ale kteří pořízená videa, fotografie a informace sdílejí v komunikačních skupinách, do kterých jsem byl přidán. Závěrem jsou použity záběry některých z některých médií. Ve videu nejsou zobrazovány přímé brutální scény. Dialogy a prohlášení, které se mi podařilo přeložit jsou dostupné v rámci českých, anglických a ruských titulků.
Batuzkar.com procestoval 43 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidal před 5 lety a napsal pro tebe 32 úžasných cestopisů.