Video průvodce Rumunskem
Dechberoucí videoprůvodce z úžasného Rumunska
Cestopis z roku 2021 napsal Batuzkar.com
V roce 2021 by čeští cestovatelé mohli v Rumunsku pořádat srazy. Možnosti cestování jsou stále místy omezené a pokud nějaká země zasvítí na mapě restrikcí zeleně, čeští cestovatelé neváhají a kupují letenky. To je i případ Rumunska, o čemž svědčí i celá řada nových cestopisů a fotografií různě po sítích. A protože začínám být línější na psaní a čtení a nechtěl jsem psát jen další cestopis z Rumunska, z míst, ze kterých tu je dalších 20 jiných, dobrých cestopisů, rozhodl jsem se udělat video. Chtěl bych v něm nejen ukázat zajímavá místa, ale i to, jak se k nim dostat, kolik co stojí, co navštívit, případně co ne, někdy třeba co ochutnat, nebo neochutnat a tak vůbec nabídnout mix atmosféry a tipů. A protože mě to baví, dá se očekávat, že videa budu dělat i nadále a s každým dalším se pokusím výsledný formát o něco vylepšit..
Cesta Rumunskem byla pojata jako road trip, což je skvělý způsob jak vidět hodně míst vzdálených od sebe, ale přesto lákavých k návštěvě. Nevýhodou pak hodně času v autě a omezená možnost více nasát atmosféru přírodních krás země. Cestu jsme začali v Bukurešti, následoval Brašov, hrad Bran, zámek Peles, kaňon Sapte Scari, solná jeskyně Salina Turda, hrad Corvín v Hunedoaře, jezero Cincis, město Sibiu, úžasná Transfagarasan Road a nakonec opět Bukurešť. Rumunsko je krásná země, velmi fotogenická, se spoustou zajímavých míst, nedotčenou přírodou, překvapivě dobrým stavem silnic a nabízí toho mnohem více, než se dá za několik dní stihnout. A dojem nezkazí ani poněkud svérázná Bukurešť.
Jednotlivá místa si můžete prohlédnout na mapě a fotografiích a samozřejmě i níže na videu. Doufám, že se takový formát bude aspoň trošku líbit.
Batuzkar.com procestoval 43 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidal před 5 lety a napsal pro tebe 32 úžasných cestopisů.