Ze Saint Tropez do Italské Pisy vlakem na jízdenku Interraill
V osmé části cestopisu na mojí cestě s lístkem interrail se podíváme na Francouzskou Riviéru, stavím se v malém městském státě Monaku a cestopisnou část ukončím nikoliv Pizzou ale Pisou.
Cestopis z roku 2019 napsal Petr78
Je další den a já jsem se opět vrátil do France tentokrát do známého městečka Saint Tropez. Právě zde se točily komedie s Louis de Funesem a Četníky díky filmařům tu pak stojí i muzeum..to dnes stojí ve filmařské četnické stanici.
- Na muzeum je však ještě příliš brzo. Čeká mě tedy asi dvouhodinová procházka po okolí. Neminu další místa kde se točilo například známou pláž nebo Vinice kde se proháněly ve filmu Četníci v autě s jeptiškou. Rovněž ,,vylézám "na kopeček kde dnes najdeme Citadelu.
Byla postavená na kopci nad městem, původně ochraňovala město proti útoku z moře, nyní ale slouží mírovému účelu – v roce 2013 zde bylo vybudováno muzeum námořní historie St. Tropéz.
Dále si prohlížím výhledy na domečky ,,zbohatlíků", moře a uličky města.
Po otevření muzea jdu do muzea. S mým baťohem ze začátku mají problém či jestli to projdu a nechci ho nechat u vchodu pak mávnou rukou a já vcházím dovnitř. Muzeum ve filmové četnické stanici je opravdu malinké A rekvizit jen pár nicméně jako turista byste měli navštívit i tato místa. K Saint Tropez četníci patří .
Dále už mířím autobusem zpět do Cannes a vlakem přes Nice do Monaka. Zde si neuvědomuji , že v té době ještě neplatili mobilní data co mám doma, a hned mi operátor strhne asi 500 kč.🤑🤪.
Pokračuji kolem známého casina, dovnitř nevcházím musel bych mít ,,dresscode ", nejspíše oblek. Obdivuji však drahá auta před ním, je tu totíž také známy Monatský okruh -Circuit de Monako. Ten hostí každoročně závody Formule1, Velkou cenu Monaka. Je tedy na co se dívat .
Městečko je pak vystavěno na skalách při pobřeží ty dosahují nadmořské výšky i přes 1000 m.n.m. Členitý terén tu překonává několik tunelů, schodů nebo výtahů uvnitř budov. S rozlohou pouhé 2km² jde pak o druhý nejmenší stát na světě hned po Vatikánu. Já se procházím dál podél okruhu až k pobřeží.
Jelikož je vyhřátý letní den jdu se dále koupat na místní pláž pro plavce. Zde se nechám popálit medúzou což je teda super pocit 🤑🤪ale přežívám to bez vážnějších následků až na občasné pálení ruky.
K večeru odjíždím stařičkým osobním vlakem do Itálie, přesněji do Italské Genovy (Janova) (neplést si s Genéve , Ženevou!).
V nočním Janově jak se město jmenuje ,, s překladem do Češtiny " pak trávím noc. Ve městě je spousta staveb v seznamu UNESCO a celé centrum města do něj patří . Obzvlášť část zvaná jako Maddalena poblíž paláce Pallazzo Rosso. Já si na Janov nechávám jen večerní chvilku a po procházce přespávám na karimatce při pláži tím ušetřím za další hypotetickou noc v hotelu.
Ráno je to Italským vlakem do Toskánské Pisy asi 3 hodinky. Zde svou cestopisnou část ukončím a v další části nás dovede cesta do Říma , podstatě se řídím jen pořekadlem všechny cesty vedou do Říma ikdyby to mělo být všemi světovými stranami 🤪.
Petr78 procestoval 37 zemí světa světa, nejvíce Evropu. Na Cestujlevne.com se přidal před 2 lety a napsal pro tebe 26 úžasných cestopisů.