vyjazd clenov CL ns Island hopper z Krety na Rodos
Po dlhsej odmlke zdravim osadenstvo a dovolim si sem hodim moj skromny zapis z predlzeneho vyletu v Grecku, ktoreho hlavnym cielom, ako uz nadpis tejto temy napoveda, bolo preletiet sa ATRkom zo Sitie, na takmer samotnom vychodnom konci Krety cez Kasos a Karpatos na Rodos.
Tento vylet by sa dal zaroven kvalifikovat aj ako stretnutie clenov fora cestujlevne v nejakej obmedzenejsej forme, pretoze celey vylet som absovoval s miro giggs a na Island Hopper sa pripojili aj Martin Vícha s manzelkou a Jakub Langer.
tonic mal povodne letiet tiez, ale uprednostnil navstevu klastorov v Mystickej Meteore: https://www.cestujlevne.com/disk...vek-194525
>>> https://romanherda.com/cestopisy...odos-2025/
Olympic Air Sitia-Kasos-Karpatos-Rodos 3€
award Aegean Vieden-Ateny-Heraklion & Rodos-Ateny-Vieden 113€
pozicania auta s full insurance 26€
benzin 52€
ubytko pre dvoch 131€
Na moji omluvu, na to, jestli můžu vystoupit na Karpatosu, jsem se ptal jak na check innu, tak letušky a prý není problém. Až cestou v buse od letadla, jim nadbývali dva lidi a začali něco žvatlat do vysílačky :). A až teď jsem přišel na to, že jsme den předem spali ve stejném hotelu v Heraklionu...
Je skvele, ze jsme se nakonec dozvedeli, co vse jste na krasnem ostrove Rhodos poznali. A tedy jste jej objeli po smeru hodinovych rucicek.
V roce 2021 jsem tam chtel dat tydenni home office, ale kvuli duvodum zamestnavatele a take wizzi zmene, jsem to musel modifikovat jen na tridenni vychodni Kretu (a zaroven zaziti i prvniho a zatim posledniho zemetreseni, bylo citit az v Hersonissu).
Dodam jen kratke info k ostrovu Karpathos .
Jak jiz Martin zminil, behem uvitani karpathoskymi zamestnanci letiste AOK v minibusu tam fakt hledali jen dva dalsi lidi letici neletici az na Rhodos, ja mel letenku prozirave jen na ostrov Karpathos. Po Mr. Antonovi uz shanka jako drive v JSH nebyla.
Hlavni mesto ostrova Karpathos ( Pigadia ) take pusobi v zime opustenym dojmem, ale obcas nejaka taverna ci supermarket otevrene jeste jsou. Jako nahradu za pitoreskni strmou vesnici Olymbos na severu jsme zvolili snadno dosazitelnou nemene puvabnou vesnici Menetes , samozrejme i s putovanim horami, pres kameny, koreny, prehradu, i k letisti AOK.
Navic kdyz jsem pozdeji letmo projel linky Olympic Air , zda se, ze krome levne linky (pouze ve smeru JSH-KSJ-AOK-RHO), tam existuje jeste jedna, z ostrova Milos (pouze ve smeru MLO-ATH). Jinak vse samozrejme drazsi.
A taky nutno zminit, ze temer vsechny ucastniky cekala i premiera s aerolinkou SkyExpress . Let sice bezny, ale mozna i prijemnejsi se zhruba polovicni obsazenosti letadla.
Cizy, pokud jsi mel s Aegean em premierovy let, tak jsi pouzil mile nasbirane z letu jinymi aerolinkami? Nebo z nejakych promo akci?
Prečítané, vysoký štandard dodržaný, fotky 👌 ale stále čakám na cestopis z Faerských ostrovov 🙂
je to kriz to pisanie, tlacim to pred sebou uz pol roka a neviem si nato najst cas, ale mam to v to do liste 😑
Jakub Langer napsal(a):Cizy, pokud jsi mel s Aegean em premierovy let, tak jsi pouzil mile nasbirane z letu jinymi aerolinkami? Nebo z nejakych promo akci?
Jo, susil som tam par tisic este z roku pana 2016 co mala expedia error cez turkish. Nejake drobne, co mi chybali mi tam dohodil tonic vdaka poolingu, zaco mu d.a.k.u.j.e.m. 🔝
Olympic Air Sitia-Kasos-Karpatos-Rodos za ty 3€ se snažím najít, ale nedaří se mi k té ceně ani vzdáleně přiblížit. Jak a kde se to dá nejlevněji koupit?
Nyni se na google flights pro tento routing Sitia-Kasos-Karpathos-Rhodos zobrazuje nejnizsi cena 14 eur v mesicich unor, brezen, listopad, prosinec 2025.
Cena 3-4 eura sla zrejme dosahnout pres apku francouzskeho Tripu (-10 eur), ale ta uz asi s novym rokem bohuzel vymizela. Avsak mozna take slo o nakup pres jinou OTA. (ja to kupoval v kumulaci s vice lety za zamestnanecke benefity pres OTA Kiwi)
Ahoj, idealní doba nákupu je přelom května, června, kdy naskočí letový řád na další rok. Nejlevnější jsou na každém letu první dvě letenky, pak to roste. Letěl jsem tu linku 2x a vždy vyšel nákup nejlevněji přes Booking (přes českou mutaci). Teď ty letenky Booking srazí na nějakých 200Kč.
Taktiez ako Martin sme s Romanom kupovali cez cesku mutaciu Bookingu, vzdy pre jednu osobu, pri dvoch to uz tusim hodilo vyssiu cenu.
Jakub Langer napsal(a):Navic kdyz jsem pozdeji letmo projel linky Olympic Air , zda se, ze krome levne linky (pouze ve smeru JSH-KSJ-AOK-RHO), tam existuje jeste jedna, z ostrova Milos (pouze ve smeru MLO-ATH). Jinak vse samozrejme drazsi.
Jeste dodam, ze momentalne ta nejlevnejsi letenka z Milosu do Aten (MLO-ATH) neni od Olympic Air , ale od SKY Express (ATR 42/72) za 309 Kc (nebo 211 Kc pres OTA Booking) od listopadu 2025.
Z fotky úplně vyzařuje sluncem zalitá pohoda ze zapadlého koutu ostrova Kréta - městečka Sitia - navíc s osvěžením dobře vychlazených řeckých piv Mythos. 🍻🇬🇷
@Jakub Langer - Ohledne piva Mythos, to je vicemene nepitelne pri jakekoliv jehoteplote, jinak naprosty souhlas 😀