V duchu podobnej negatívnej témy by som si rád prečítal vaše postrehy o miestach, ktoré ste navštívili a tak veľmi sa vám páčili, že by ste sa tam bez váhania vrátili. Za mňa: Gruzínsko/Kaukaz - Krásne hory, história, výborné jedlo, skvelé víno a koňak a v neposlednom rade je tu lacno Havaj - Narozdiel od dovolenkových ostrovov, na ktorých sú len pláže a dá sa max. šnorchlovať, Havajské ostrovy sú ohromne rôznorodé, a človek by tu mal čo objavovať aj keby tu strávil dlhší čas. Krásne miesta sú tu ohromne nahusto - dá sa ísť po okružnej ostrovnej ceste a každých 15 min človek musí zastaviť, kochať sa a fotiť. Treky, vodopády, útesy, pláže, kopce, pozorovanie hviezd, šnorchlovanie ale aj Pearl Harbour či Honolulu. Dave-ovi veľká vďaka za info o letenkách ) Bol som v Zime (aurora borealis - check), najbližšie by som sa tam rád vybral v lete. Komu sa páčia vodopády a ľadovce, na Island by mal rozhodne ísť.  .

5 miest na ktoré by som sa rád vrátil

Založil ve fóru Cestopisy

59 reakcí

Všimnul jsem si že je relativně málo lidí kteři by se chtěli vrátit do Jižní Ameriky....

1. Itálie - hlavně od Toskánska dolů. Kvalitní jídlo, víno, životní styl, tradice, příroda a to vše za dostupné peníze.

2. Kanada západ - Vancouver a BC, krásná příroda a překrásné vícedení treky

3. Kolumbie - krásná země s neskutečně pozitivní náladou. Neplatí pro Bogotu kterou bych společně s Kubou a Sihanoukville dal na negativní seznam

4. Meklenburská jezera - kola, uzené ryby a pohoda.

5. Maroko, Atlas - krásné hory a bez lidí.

0 Citovat

Proti zdejším cestovatelům jsem zatím viděla jen zlomek světa, takže seznam je krátkej:

1. Určitě vede Švédsko,  hlavně jih Švédska s krásnýma plážema, z měst Stockholm - nevím, proč, ale pořád mě to tam nějake táhne, letos jsem byla už 2x a už přemýšlím, že bych na vánoce zase nějakou cestu do Švédska podnikla.

2. Řecké ostrovy, nejmilovanější Kefalonie, ještě loni se dali se skůtrem najít pláže, kde budete sami  nebo maximálně s pár lidičkama.  Výborná kuchyně, řecký kafe...

3. Izrael - hlavně místní přírodní parky, pouště... to je nádhera, ale vrátila bych se i do Jerusaléma, Tel. Avivu atd. Bohužel mě dost štvali lidi, přijdou mi nevychovaný, neohleduplný :-(

4. Český Krumlov - má svoje kouzlo :-)

0 Citovat

Londýn, tam jsem doma

Budapešť, neskutečně pozitivně mě překvapila

Kanada, z té jsem viděla jen zlomek a musím vidět víc.

Itálie - Lago di Garda a pak Kalábrie

Benecko, tam někde si na důchod koupím roubenku
0 Citovat

z tech 58 zemi   urcite znovu Novy Zeland  a velmi  se nam  libil Mauritius . pak  kdyz zustanu blize , tak Madeira

Island ,Skotsko   a srdcovkou zustavaji Kanary

0 Citovat

@mikir, Kanárske? To by som o tebe nepovedal:)))

0 Citovat

Island, Jižní Afrika, Divoký západ, Andalusie, Švýcarsko...

0 Citovat

1. USA - od Denveru na zapad, narodne parky, plus idealne prejst PCT

2. Iran - uzasni ludia, pust Kalut, chcela by som este preskumat sever or Teheranu a ten uplny juh

3. Guatemala - dobre a lacne jedlo, prijemni ludia, najlepsi cestovatelsky zazitok pozorovanie vybuchujuceho Fuega

4. Gruzinsko - bola som tam len na tyzden cez jeden Erasmus projekt a hory som videla len z auta, velmi ochotni ludia

0 Citovat

Určitě Portugalsko, Skotsko, Itálie a taky se tam vrátím :)

0 Citovat

@ tonic  no ja zase znam jednoho  co jeho srdcovka je Kyjev a  a vozi 4 flasky vodky -)

0 Citovat

Indie - byla jsem tam třikrát a stejně viděla jen zlomek, Írán - skvělí lidé a turismem netknuté hory, Gruzie - skvělé treky, Japonsko - skvělé všechno, Řecko - tam jsem jako doma

0
59 reakcí