VIP salónky díky kreditkám
Proto jsi v klubu vyvolených, aby jsi mohl vyzkoušet obě;-)
O chloupek možná Carlsberg, rozhodnul bych se podle obsazenosti...
Teď v neděli večer jsem byl v Aspire a spokojenost. Z teplého jídla byla sice "jen" polívka a masové koule. Výběr ostatních jídel i večer solidní, průběžně doplňovaný. Za mě top herynky na sladko...
1. teď mi přišlá nová mbank svět, je na ní "world debit" a přišel s ní letáček, že si mám užívat pohodlí salonků. Na webu o tom mají prd, takže tím asi myslí neodolatelnou cenu 29 VIE a 450 CZK v Praze.
2. jinak pár dní po aktivaci se mi odpárovala appka a web banking hlásil, že mám 10 důvěryhodných zařízení, a mám potvrdit přihlášení v appce, která byla mrtvá. Fakt dobrý tak na vyčerpání toho 2000 CZK bonusu a nashle, řešit tohle někde v Asii bych nechtěl.
3. Mastercard ofiko stránka o salonku v Praze:
- Držitelé prémiových karet Mastercard World a Mastercard Gold hradí vstup ve výši 450 Kč, doprovod držitelů těchto karet hradí 860 Kč, pokud není možnost zvýhodněného vstupu prostřednictvím vaší banky. Informujte se prosím o benefitech své karty přímo u své banky.
- Poplatky pro vstup držitelů karet World i jejich doprovodu jsou zpoplatněny poplatkem ve výši 860 Kč, pokud není na stránkách vydavatele/banky uvedeno jinak.
...možná by neškodilo si po sobě přečíst, než něco pověsim na web. Držitelé karet World a obsluha salonku budou asi tipovat, jestli to bude za 450 nebo 860.
Celý to jejich bankovnictví vypadá jako systém z 90.let, ke kterýmu jenom připlácávaj nový funkce když musej, do doby, než se jim to začne hroutit :-)
Ta mBank je akorát dobrá na tu akci 2000 Kč. A pak nashledanou. Jinak ta banka stojí za nic.
cerstve zkusenosti s RB premium kreditkou. Ja ji jeste nemel aktivni, ale zena uz ano, z Prahy temer nelitame, ale vyzkouseno v Praze. Zena bez problemu na kreditku a pani se ptala, jestli chci ja na Lounge key, k RB kreditce jsou 2. rikam ne, mam Priority pass na jinou kartu, ale na tu to neslo protoze je zahranicni, ktera nemohla do salonku (vedel jsem, bo mi to v apce neukazovalo, ale zkusil jsem). Tak zena zaplula do salonku, a na priority pass jsem sel do plzenky, kde jsem mohl vyuzit 550,-kc. Na ceste zpet z Londyna ja na priority pass v poho, zena na lounge key taky v poho. Za 3 tydny zkusime ve Vidni, ale s kreditkama od ČS nebyl nikdy problem. Na ty od RB jsme udelali dodatkovy pro mladyho a jeho kocku, meli by mit stejny vyhody, vcetne lounge key, tak uvidime nazpatek v Malaze, zda to projde. Jinak jeste jsme si se zenou udelali navzajem dodatkovy, takze bychom meli mit 4 lounge key (mometalne uz vetsinou litame jen my 2), toz uvidme :)
no reklama na pp tam je, ale mam jednu takovou crypto kartu, ke ktere jsou 4 pp, ale v praze neplati do salonku, jen do plzenky. ale najedl jsem se, pivko jsem si dal, kafe a jeste bagetu na cestu, takze za me v klidu
nemotam, pani se me ptala: to mate nejakou zahranicni ? i v pp apce vidim, ze v praze mam jen plzenku. asi na nejakou ceskou nebo jinou je vstup na pp asi v poho, na tu co mam ja, tak jen plzenka
Nesmysl, já a pár lidí tady máme PP k Amex, vydané v US a všichni do obou loungí pravidelně chodíme, obě jsou i aktivní v app.
cali napsal(a):Kravina, pán si to trošku motá...
hele, asi nemota… na webu pp v praze neni zadny salonek, jenom hospody … klidne bych veril, ze pro amex ma pp jina pravidla, ale s “cistym” pp se asi fakt do prahy nedostanes nikam.
jen obsluze to nikdo nerekl :D
mam kartu od crypto.com. k memu programu jsou 4 pp. vim, ze nekdo na skupine telegramu psal, ze pro tu kartu salonek krouhli a je jen plzenka
Ano, tomu bych věřil. Ale je to podle konkrétního PP členství. No money, no honey... Zřejmě crypto nemaže no.
ale napriklad na stanstedu vcera, jsem na tu kartu mel stejnej vstup, jako zena na lk od rb, salonek the escape lounge
No ruku na srdce, oba ty pražský salonky jsou taková tragédie, že je lepší jít za těch 550 Kč do toho Pilsner Pubu a dát si tam normální teplý jídlo a čepovaný pivo, než jíst mraženou pizzu nebo chleba s pomazánkou.
A ty řízečky posledně byly spíš obalované kousky kuřete s převážně oválným tvarem.
Tenhle týdne jsem byl rád, že jsem si předtím v Runwayi dal svíčkovou. Byla jen průměrná a horší než u ČD, ale lepší jak ty teplé věci v salónku.
Prostě nemá smysl už z PRG létat, pro místní tam pak chodit do salonku. Poslední návštěva a čekání 25 min venku, abych pak zjistil, že tam není co jíst, mě definitivně vyléčila. Bohužel salonky v Praze se pohoršily a to dost. Nás Moraváky to ale mrzet naštěstí tolik nemusí.
To je dan za to, ze dneska ma premiovou kreditku s LK/PP kazdej jouda. Melo by se to vyrazne omezit.
takze vlastni pruzkum stran PRG: DragonPass od Barclays- obe lounge vstup jo, pripadne 20% off v Rancheros na obou terminalech. PP od HSBC - zadna lounge, £15 nebo 20 sleva z uctu v Plzenkach. PP od Amexu - obe lounge vstup jo, zadna sleva v hospodach. Ale mam to "stesti", ze PRG vyuzivam minimalne, "domaci" letiste VIE miluju..
Mıchal napsal(a):A ty řízečky posledně byly spíš obalované kousky kuřete s převážně oválným tvarem.
Tenhle týdne jsem byl rád, že jsem si předtím v Runwayi dal svíčkovou. Byla jen průměrná a horší než u ČD, ale lepší jak ty teplé věci v salónku.
1. bejt horší než ČD, to už se musí jeden hodně snažit
2. jsem, myslel, že "teplý věci" máš rád? 🤔🤭
Nevím jestli jste četli email od čsob.
Na vídeňském letišti teď máte každý rok 2 vstupy zdarma v salóncích Vienna Lounge (terminál 1) a Sky Lounge (terminál 3). Vychutnejte si pestrý bufet, nealko i alkoholické nápoje, bezplatnou WiFi, sprchy a příležitost k relaxaci. Stačí se obsluze prokázat svou kartou Visa Infinite .
Po vyčerpání obou volných vstupů můžete i s doprovodem využívat zvýhodněné vstupné 29 eur ve Vienna Lounge (původní cena vstupu 49 eur) a 24 eur ve Sky Lounge (původně 39 eur).
Cetla jsem to a rikala jsem si, ze to priste zkusim vyuzit, jestli by proslo ja na MCWE a dite vzit na jeden z tech 2 vstupu zdarma na Visu Infinite. Pokud to nepujde, tak je to k nicemu, resp. je to jen pro lidi, kteri maji Visu Infinite a nezaridili si MCWE.