VIP salónky díky kreditkám
jan.kulis napsal(a):Koukám že ještě jde mít MC World kartu ( ne elite, ne basic).
Mě ji spořka jednostranně zrušila ( asi jsem moc lezl do salonku do Vídně a málo dlužil :-D ), tak následovalo opuštění spořky. ČSOB nevypadá špatně, ale ať si každý vybere co potřebuje, no...
Spořitelna končí spolupráci s Mastercardem. Poslední karty, které jsou aktivní, tak se budou blokovat k 30.11. Klientům poslala náhradou karty Visa.
JanaV _1 napsal(a):[citace="Ahmad Masúd"]
[citace="Hanka K"]
Já sama jsem sem kdysi šla pro radu před pořízením kreditky, nakonec díky ochotě odpovídat i méně zkušeným, mám " jen obyčejnou " World od KB, kterou si finančně mohu dovolit, nic za ní neplatím, nemusím mít příjem 50k,
Já tedy když na první dobrou vygůglím kreditku od KB, tak mi vypadne v první řádku sazba 550,- Kč měsíčně, což mi tedy jako "nic za ni neplatím" nepřijde.
Nestudoval jsem ovšem komplet celé ceníky, možná je tam někde úleva nebo jsem trefil úplně jiný produkt...?
[/citace]
Teď jsem si na tohle téma psala s Hankou SZ, protože mě to taky zaujalo a nemohla jsem to najít. To o čem píšete Vy je premium karta World Elite za těch 550,- (při premium účtu je zdarma), ale Hanka má jen kartu World a zdarma. Potvrdila mi, že to funguje a jde o kartu 4U. Tak jsem hledala důkladněji a fakt to tam je:
A Karta / Lady Karta / 4U Karta
Salonky letiště Praha, Vídeň, Bratislava
Identifikátor při vstupu do salonku: Kreditní karta A karta / Lady karta / 4U karta s logem Mastercard
Vídeň SKY Lounge a Vienna Lounge a Bratislava Caproni 0 EUR
Lounge Praha Mastercard Lounge Vstup pro držitele 450 Kč
https://www.kb.cz/cs/podpora/pla...a-4U-Karta
[/citace]
To vypadá zajímavě, ale nějak nechápu, co z toho má banka? Když vystaví kartu bez poplatku a podmínek a nekdo na ni čerpá salonky? Nějak to úplně nechápu?
JanaV _1 napsal(a):Díky, takže pokud část bude z výplata z firmy a část z účtu nějaké soukromé osoby, která se jmenuje jinak, tak to bude ok?
Může to být klidně deset plateb po deseti tisících, každá odkudkoli, kromě vašich účtů.
@Ketsirkova
U téhle karty je vysoký úrok, takže pokud nesplatíte včas, tak musíte zaplatit velký úrok. A spousta lidí má se splácením včas problémy. Mi se to nikdy nestalo, takže je ta karta pro mě zajímavá, ale pokud by ji někdo chtěl používat a splácet postupně, tak se mu pěkně prodraží.
Ketsirkova napsal(a):
To vypadá zajímavě, ale nějak nechápu, co z toho má banka? Když vystaví kartu bez poplatku a podmínek a nekdo na ni čerpá salonky? Nějak to úplně nechápu?
Živí to z poplatků za transakce, když tou kartou platíte, nebo z úroků - spousta lidí, když už kreditku má, tak ji používá. A z nich řada lidí bezúročné období nedodrží.
A těm "pár" lidem, co kartu nepoužívají, nebo používají minimálně, to platí právě ti, co používají :).
jan.kulis napsal(a):Koukám že ještě jde mít MC World kartu ( ne elite, ne basic).
Mě ji spořka jednostranně zrušila ( asi jsem moc lezl do salonku do Vídně a málo dlužil :-D ), tak následovalo opuštění spořky. ČSOB nevypadá špatně, ale ať si každý vybere co potřebuje, no...
Jak se dá z našeho kraje lézt často ve Vídni kamkoliv? :-)))
Jen cesta do Vídně zabere většinu dne.
Asi jste z jiného kraje. Já taky lítám nejčastěji z Vídně. Za A) jsem z Moravy, za B) většinou je to nejlevnější a za C) proti letům z Prahy nic nemám, cesta mi tam trvá jen o hoďku víc a parking je levnější, ale často to z Prahy vůbec neletí tam kam potřebuji a v den, který potřebuji. Salónek je jen třešinka na dortu, kvůli tomu Vídeň nevolím, ale každopádně se nedají srovnat (v Praze jsem naposledy byla v říjnu a byla to strašná slabota, dva týdny předtím ve Vídni to bylo úplně jiné kafe).
JJ. Tady je zájmová oblast NUE, MUC, LEJ, DRE apod. A nakonec většinou stejně letím z PRG, poněvadž čas jsou peníze.
Taky s dvěma dětmi se velmi často vyplatí naložit auto po střechu a užít si road trip, s pár zastávkami se dá dojet prakticky kamkoliv.
JanaV _1 napsal(a):@Ketsirkova
U téhle karty je vysoký úrok, takže pokud nesplatíte včas, tak musíte zaplatit velký úrok. A spousta lidí má se splácením včas problémy. Mi se to nikdy nestalo, takže je ta karta pro mě zajímavá, ale pokud by ji někdo chtěl používat a splácet postupně, tak se mu pěkně prodraží.
Kreditku od Komercky nemam, ale u vsech kreditek co jsem mel jde nastavit automaticke splaceni celeho dluhu z bezneho uctu.
Pravda, ze u Komercky bych se nedivil kdyby to neslo, stejne jako jine jinde bezne sluzby.
Mandre napsal(a):Nemusi to byt v jedne castce, nicmene by to mel byt prijem, tzn. z nejake firmy nebo od jine osoby. Co ja mam zkusenost, tak preposilani nefunguje z uctu, kde majitelem jsem ja, hned mi nauctovali mesicni poplatek (banker vratil).
Asi dva roky posilam z RB tam a za tyden zpet, oboji moje ucty a nemel jsem problem. Na RB mam pak diky obratu nejaky lepsi urok na sporicim uctu. Jeste je potreba splnit nejaky ten minimalni zustatek na uctech, nevim uz kolik.
Zdravím, využil někdo v poslední době vienna lounge po příletu z non-schengen země? Máme 3 hod čas navíc ve Vídni a to v době oběda, tak ho chceme využít. Díky za tip, vím, že asi 2 měsíce zpět, tu někdo psal, že ho normálně pustili přes security kvůli tomu a salonek s tím neměl problém.
superweb . napsal(a):[citace="Mandre"]
Nemusi to byt v jedne castce, nicmene by to mel byt prijem, tzn. z nejake firmy nebo od jine osoby. Co ja mam zkusenost, tak preposilani nefunguje z uctu, kde majitelem jsem ja, hned mi nauctovali mesicni poplatek (banker vratil).
Asi dva roky posilam z RB tam a za tyden zpet, oboji moje ucty a nemel jsem problem. Na RB mam pak diky obratu nejaky lepsi urok na sporicim uctu. Jeste je potreba splnit nejaky ten minimalni zustatek na uctech, nevim uz kolik.
[/citace]
zvlastni, mozna ze monitorujou ty odchozi ucty, jakmile se zmeni/vynecha a je misto toho nejaky majiteluv, tak to osoli…. Mne se to stalo, prestoze na ucte byl prijem asi 200k, z meho uctu v jine bance, naparili mi poplatek 2,5k. Takze prijem jde z jinych dvou uctu.
superweb . napsal(a):[citace="JanaV _1"]
@Ketsirkova
Kreditku od Komercky nemam, ale u vsech kreditek co jsem mel jde nastavit automaticke splaceni celeho dluhu z bezneho uctu.
Pravda, ze u Komercky bych se nedivil kdyby to neslo, stejne jako jine jinde bezne sluzby.
[/citace]
Ne, i u KB jde (kupodivu) nastavit automatickou celkovou splátku, ovšem to počítá s variantou, že na účtu máte peníze, dost peněz, což někteří prostě nezvládají.
@Ketsirkova .. co z mé karty, za kterou měsíčně nic neplatím má banka je mi úplně jedno, ale primárně jsem kartu pořizovala z důvodu půjčování aut v zahraničí, jak jsem uvedla, jinak mi leží doma v šuplíku
Využití salonku je jen výhoda a tento bonus ráda využiju .. karta má navíc 45 dní bezůročného období, takže pokud někdo není úplná finančně negramotná lama, dokáže využít i tohoto ..
Každopádně pro mě kreditka rovná se úvěr s nehorázným úrokem, takže no go zóna a využívám ji opravdu jen jako zálohu pro autopůjčovnu a jak píše Lord, stále je více těch co bezúročné období nejsou schopni dodržet takže na úkor těch máme kreditku i salonek zadax ..
ale to už jsem trošku OT, tak omluva ;-)
V současné době je kreditka úžasná věc. Používám peníze banky ve svůj prospěch na spořícím účtu s úrokem 5,5 % po bezúročné období. :-)
Mě zaujala formulace HankyK, že jen negramot nedokáže docenit výhody kreditky a hned v další větě píše, že kreditku nepoužívá, protože je to velká hrůza. Tudíž nelze jinak než konstatovat, že ona sama je negramotná. Jinak to je opravdu výživná diskuze a sešel se tu výkvět současné CL.
koutny.ondra napsal(a):Zdravím, využil někdo v poslední době vienna lounge po příletu z non-schengen země? Máme 3 hod čas navíc ve Vídni a to v době oběda, tak ho chceme využít. Díky za tip, vím, že asi 2 měsíce zpět, tu někdo psal, že ho normálně pustili přes security kvůli tomu a salonek s tím neměl problém.
My chtěli jít posedět v neděli a přes security nás nepustili. Chtěli vidět letenku, když jsem jim řekl, že jdeme do Vienna Lounge tak nám řekli, že to není možné.
lajzto napsal(a):[citace="koutny.ondra"]
Zdravím, využil někdo v poslední době vienna lounge po příletu z non-schengen země? Máme 3 hod čas navíc ve Vídni a to v době oběda, tak ho chceme využít. Díky za tip, vím, že asi 2 měsíce zpět, tu někdo psal, že ho normálně pustili přes security kvůli tomu a salonek s tím neměl problém.
My chtěli jít posedět v neděli a přes security nás nepustili. Chtěli vidět letenku, když jsem jim řekl, že jdeme do Vienna Lounge tak nám řekli, že to není možné.
[/citace]
Že byste neznali podmínky vstupu považuji za velmi nepravděpodobné a proto řadím do kategorie "Čech na výletě - ochčij co se dá!".
Salónky ve Vídni jsou i popříletové. Několikrát jsem se na to obsluhy dotazoval. Normálně naskenují čtečkou příletovou letenku.
Problém u neshengen letů je, že člověka většinou vyklopí po pasovce rovnou na landside. To u shengen letů neplatí.
Takže to, že se tam po příletu člověk nedostane, není proto, že to salónek neumožňuje, ale nedostane se znovu přes security na airside.
Takže, když přiletím ze Schengenu, tak si zajdu do salónku (asi Sky, že, pokud nechci lítat přes celé letiště do Vienna?) a pak si teprve vezmu kufry na pásu nebo tam můžu i s kufrem? Jde mi o to, aby tam ještě byly. Díky
Doslechl jsem se od kamarádů, že je teď sice ve Vídni pustili po příletu, ale prý se budou měnit pravidla a už to nepůjde.