Ahoj, budu psát článek na téma kreditky a lounge vstupy. Máte/využíváte někdo? Tipy, rady, podněty k tématu by se hodily  .

VIP salónky díky kreditkám

Založil ve fóru Trip reporty z letu

Áčko napsal(a):

Pardon, jen pro shrnutí - k RB "premium účtu" teda dostanete automaticky tu Visu gold a MC gold, ale obě jsou debit? A celkově tedy 8 lounge keys + neomezeně T1, Vídeň a T2 fast track? A pojištění stejné jako ČSOB? Za 50k měsíční příjem?

To zní o dost líp něž čsob premium, to se asi vyplatí tam přejít pokud 4 LK nestačí? :D 

Ano, akorát se to teď jmenuje exkluzivní účet. Plus se k tomu dá pořídit premium kredit karta, na kterou jsou další 2 LK vstupy. Cestovní pojištění je ale slabší než u ČSOB Premium (nižší limity).

0 Citovat

Sakra, Sue, jsme mohli pokecat nad pomazánkami...

0 Citovat

Ano. Základ při sjednání je jedna debetní Mastecard gold (4xlounge key+Terminal 1, Vídeň, Bratislava) + hned se dá objednat v bankovnictví druhá a vybrat VISA gold zdarma  (4xlounge key + terminál 2 fast track) + případně kreditka Premium navrch (2x lounge key + terminál 1, Vídeň,Bratislava). To vše navíc s pojištěním (ale plnění není úplně top). A samozřejmě multimenovy účet (ale tam mam wise).


img-6696.jpeg
img-6695.jpeg

2 Citovat

Jak teď fungují vstupy u KB do VIE? Stačí A karta či 4U?

0 Citovat

Stačí, vstup stále zdarma.

0 Citovat

MichaelH napsal(a):

Ahoj, četl jsem tu, že na letišti v Istanbulu (SAW) jsou na mezinárodním terminálu 2 salónky a ani jeden se (prý) nevyplatí. Mám tam přestup asi 6 hodin a zvažuji, zda tam jít nebo ne a plácat si tam vstup. A pokud jo, tak do kterého. Jaky je tam výběr jídla? Bývá tam hodně lidí? Díky za info :)

My měli čekačku 5 hodin, na vstupy se čekalo, tak jsme raději vzali taxi do Viaport Asia Outlet Shopping (5 minut jízdy), mají tam příjemný kavárny, restaurace i fast food court.

0 Citovat

Díky, nakonec jsme salonek využili a docela to šlo. V jednu chvíli tam bylo více lidí, ale pak se to uvolnilo. Jako jídlo nic extra, ale dalo se. Rozhodně to tam uteklo rychleji.

0 Citovat

Vlastimil B. napsal(a):

Sakra, Sue, jsme mohli pokecat nad pomazánkami...

Já můžu jen tu lososovou a ještě občas...

0 Citovat

Chápu rozhořčení některých diskutujících nad nevhodným chováním návštěvníků salonků (údajně "lopat", což je ale blbost). Sice jsou to materiálně drobné prohřešky, ale je to dost vidět a působí to blbě. To třeba cenově mnohem závažnější prohřešky například v akademické sféře, kde se zneužívají nejen granty, ale vůbec rozpočty institucí a dojí se, co to dá, tahají úplatky od dodavatelů, plýtvá se neuvěřitelně a s majetkem i financemi se zachází, jako by byly soukromé, to není na první pohled vidět a když, tak to vypadá jaksi "vznešeněji", že. 🤣

4 Citovat

Tak to je známý fakt, že každý krade podle toho, k čemu se dostane. Takže lopaty kradou lopaty, účetní tunelují a v saloncích se vynášejí nápoje. Nad touhle debatou bysme mohli strávit celou věčnost. Dál.

1 Citovat

když to někdo dělá tak, že "je to dost vidět", tak je potřeba na tom ještě zapracovat :-)

Ono neni nutný hledat (akademický a jiný) sféry, spíš mě překvapuje ten nekonzistentní přístup:

1. dopravci, letiště, salonky, banky: snaží se nás obrat, co to jde: je to OK.

2. cinknu si PP, ochcávám banku přeposíláním 50k tam a zpátky: je to OK, jsem vlastně skoro hrdina.

3. strejda si v salonku odleje zlomek toho, co vychcaná banka zaplatí vychcanýmu provozovateli salonku za vstup, ať z těch všech poplatků má taky něco zpátky: fuj fuj, to je ekl, každý zkušený salónkáč tím přece musí opovrhovat a já bych to neudělal (radši ochčiju banku o víc)!

Selskej rozum už je na vymření...

3 Citovat

Nic ve zlém brume, ale srovnáváš jablka a hrušky. Myslím, že krádež je prostě krádež a vždy bude. To že někdo přelévá peníze kvůli salonkům je chyba banky, že si tak špatně nastavila pravidla. To opravdu krádež není. Jen využití špatně nastavených podmínek. 

Dle tvého uvažování je vlastně  v pořádku i vykrást banku, když přece banky odírají klienty, tak proč si taky nepřilepšit. Však jim neubude hajzlům ;-)

5 Citovat

Nejvíce se mně tady líbí moralizování pana Bruma, jednoho z největších cestovatelských ochcávačů non plus ultra:-) My, pohrobci z AL vzpomínáme...

3 Citovat

Líbí se mi tohle zjednodušený vidění.

"Využití špatně nastavených podmínek" - oberu je o řádově víc, ale je to OK.

Odlití si něčeho, co je vlastně několikrát zaplacený = krádež, a přes to vlak nejede :-)

Radši bych v tom salonku ani nejedl, neseš si to technicky s sebou, to je morální dilema :-)

Bradley: moralizuje tady někdo jinej, já jenom upozorňuju, že jim to nedává smysl.

 

0 Citovat

No tak ona celá ta diskuse o saloncích je dost absurdní. Lidé běžně jdou do Starbucks, kde nechají za lehké občerstvení pro dva pětikilo a vůbec to neřeší...

Když to shrnu - platit si vstup za plnou cenu je v 99% případů nesmysl, protože v kavárně či baru na letišti si srovnatelné občerstvení můžeš koupit levněji.

Kdo to má v ceně, třeba od banky, tomu to zpříjemní cestování, ale není to žádný zázrak a určitě se kvůli tomu nevyplatí organizovat nějaké sofistikované převody peněz mezi vlastními účty, měnit banky a obvolávat bankéře, to si místo toho rovnou můžeš to občerstvení na letišti koupit a ušetříš si spoustu času a administrativy. Stejně se na to nedá spolehnout, protože třeba v PRG salonek v průběhu dne i několikrát omezí příjem hostů z důvodu kapacity, a ty nemáš čas dlouho čekat, protože ti to za chvíli letí...

Kdo je opravdu bohatý, tzv. za vodou, ten do salonku ani nepáchne, protože ho tam ten sortiment prostě neuspokojí.

3 Citovat

Salonek není jenom o tom, že se tam člověk nažere a ožere, ale že se tam dá ta hodinka, hodinka a půl pročekat (většinou) ve větším klidu a pohodlněji, než někde na sedačce někde na letišti. Většinou i se zásuvkou, a k tomu s bonusem v podbě občerstvení.

4 Citovat

Sue to nesrovnává se sedačkou někde na letišti, ale s kavárnou či barem na letišti. A tam to asi s klidem a zásuvkami bude podobné jako v salonku. 

0 Citovat

no, sue hlavně tvrdí, že lidi do salonku chodí kvůli jídlu .. což se snažím jaksi vyvrátit.

 

a starbucks někde uprostřed letiště asi určitě nebude stejně klidný, jako salonek ... 

0 Citovat

Ano min. 90% lidí chodí v PRG do salonků (Erste a Mastercard) kvůli občerstvení. Klid tam opravdu není, většinou je tam dost nacpáno a ještě se ti tam pletou ty uklízečky...

1 Citovat

Kradení v louge není vůbec záležitostí lopaty vs zbytek, ale mentálního nastavení zloděje. Na cestách jsem toho viděl dost, naposledy ve first class lounge v ZRH týpka, jak si sype do tašky ze sklenice pralinky Lindor😂 Jeden by řekl, že kdo si může zaplatit letenku ve F nebo je HON u MM, tak nemá zapotřebí krást laciný pralinky... 

11 Citovat

Měl na ně chuť 😀 

0 Citovat

Nuny napsal(a):

Kradení v louge není vůbec záležitostí lopaty vs zbytek, ale mentálního nastavení zloděje. Na cestách jsem toho viděl dost, naposledy ve first class lounge v ZRH týpka, jak si sype do tašky ze sklenice pralinky Lindor😂 Jeden by řekl, že kdo si může zaplatit letenku ve F nebo je HON u MM, tak nemá zapotřebí krást laciný pralinky... 

Decka budou cekat u priletu😁

0 Citovat

Tak tohle jsem viděla snad v deseti lounge a myslím, že se to tak nějak tiše toleruje, pokud to nepřesahuje únosnou mez. Třeba láhev s nealko pitím do letadla si bere poměrně dost lidí a ani to nijak extra nemaskují, prostě si jí zasunou do síťky v boku báglu.

Nebo rozpitou půllitrovou láhev třeba s colou stejně jinak vyhazují. Otevřeš jí, a pak s lahví ruce projdeš kolem recepce, kde se s nimi cestou ještě s úsměvem rozloučíš. Co ti na to asi tak mohou říci? Dopijte si to tady, nebo to vyhoďte do koše? To by řešil jen magor.

4 Citovat

Tak jsem právě ve Fast track lounge (poprvé na VISA gold debit od Raiffeisen) a jsem tu úplně sám. Co je příjemné, tak jsem dostal i fast track odbavení :) Občerstvení klasika: Polívka, pizza, studený talíř. Gin k snídani mi museli donést :)


img-6749.jpeg
img-6748.jpeg

1 Citovat

A ta privátní security s červeným kobercem je aktuálně jen pro Erste? 
Dřív tam mohli i klienti RB, dokud měli přímo svůj salonek, teď dostaneš fast track přes klasickou security? a stačí se prokázat zlatou RB kartou?

0