VIP salónky díky kreditkám
Šel jsem přímo tou u salónku. Paní v salónku mi vypsala kartičku a říkala mi, že mě nechce hnát pak zase dolů. Nikde jsem nenašel, že by to mělo být v rámci RB VISA gold v ceně (spíš myslím, že není)
Je to přímo v ceně FastTrack lounge, proto vychází na stránkách letište o 160 více než Erste lounge.
60k příjem (bez přeposílání) a 300k na účtě/v úsporách? A nic k tomu navíc?
No jestli to myslí vážně, tak to budou mít zajímavý období :D
Do měsíčního příjmu v příslušném zúčtovacím období se dále nezahrnují peněžní částky, které byly v daném zúčtovacím období odeslány zpět na účet, ze kterého byly poukázány.
No, nevím... To je tak těžké to přeposlat na účet C?
Nicméně mít 300k na spořáku nebo v podílových fondech od nich není žádná hitparáda.
Platí pro Premium Konta založená po 1. červnu 2024, pro stávající Premium klienty začnou platit 1. ledna 2025
Myslím Michale špatně čteš.
"Jen upozorňujeme, že měsíční příjem nově nebude možné řešit přeposíláním peněz z jiného účtu a jejich vracením zpět, a to ani na účet v jiné bance"
Jinak co tím Ačko jako myslíš? Jako že jim všichni utečou. To asi ne.
Tímto krokem se zbaví všech, kteří jim nepřinášeli nic, nebo skoro nic a jen parazitovali. Ono ty salonky, pojištění, prodloužená záruka, atd. něco stojí. Pokud tam takových lidí bylo desetitisíce, což vzhledem k naplněnosti salonků v poslední době asi bylo, tak to jsou pěkné úspory. Jinak 300 tis je v dnešní době velké nic. Já to pořeším převodem penzijního spoření a je to. A jak se tu psala, i koupě podílových fondů za 300 tis ve výsledku bude stát daleko méně, než výše všech benefitů, pokud je samozřejmě využíváš a nechodíš jen dvakrát za rok do salonků.
Za mě super. Aspoň se salonky v okolí trošku uvolní. Ale chápu, že zrovna na podobných stránkách jako je tahle, bude spousta lidí s opačným názorem :-)
Přesně to si myslím - statistiky samozřejmě nemám, ale už to bylo tak rozšířené, že jenom ten příjem dle mého názoru nesplňuje 50% klientů (proto přeposílali). A podmínku na těch 300k má i Erste, ale ta má Erste salonek a 8 vstupů, tudíž nechápu kdo by zůstával u ČSOB. (já bych i zůstal, bohužel penzijko ještě nespořím tak dlouho a intenzivně, abych tam měl 300k)
Kromě toho je tu teď třeba ta Raifka, kam asi spousta lidí od těch podmínek do konce roku uteče za lepším.
@niemandos_1: Čtu to v aktualizovaných podmínkách. Bod 6.3.
https://www.csobpremium.cz/docum...remium.pdf
Tam nic takového nepíšou. Dokonce se zdají být volnější než dříve. Nyní se totiž nepočítají jen 2 nejvyšší platby...
Při výpočtu měsíčního příjmu dle bodu 6.1, písm. c) se počítá s kreditním obratem vykazovaným za příslušný kalendářní měsíc na všech běžných účtech u ČSOB, kde je klient majitelem účtu. Do měsíčního příjmu v příslušném zúčtovacím období se nezahrnuje úrok připsaný ve prospěch příslušného účtu ani příjmy, které byly poukázány ve prospěch příslušného účtu z jiných účtů klienta vedených u ČSOB. Do měsíčního příjmu v příslušném zúčtovacím období se dále nezahrnují peněžní částky, které byly v daném zúčtovacím období odeslány zpět na účet, ze kterého byly poukázány.
Raifka tu je. Otázkou zůstává, za jak dlouho ta Raifka zareaguje, až se jim všichni přeposílači z CSOB tam přemístí a svoje podmínky taky přitvrdí. Asi to dlouho trvat nebude. Protože jestli je jich tolik, tak ten provar bude dost vysoký. A že byl vysoký u CSOB je jasné, jinak by k takovému nepopulárnímu kroku nesáhli.
Erste má myslím 70 tis? . To není sice takový rozdíl, ale pro někoho to může hrát roli. Já mám PP, takže na saloncích mi tolik nezáleží. Spíš ocením pojištění, které má CSOB nejlepší
Taky mi o salonky (už)nejde, ale to pojištění bylo fajn... ni snad se objeví nějaký produkt u jiné banky, kam se presunout. Myslím, že se něco rýsuje, ohledně pojištění u Partners.
Nevíte někdo, jak by se dalo zjistit, jestli člověk použil ten volný vstup do salónku ve VIE, který je 2x k Visa Infinite od ČSOB? Vím, že jsme ho jednou použili, ale nevím jestli na mojí nebo manželovu kartu a v bance nejsou schopni mi to říct a nemůžu se dopátrat, kde by se to dalo najít.
niemandos_1 napsal(a):Jinak 300 tis je v dnešní době velké nic. Já to pořeším převodem penzijního spoření a je to.
Můžu se zeptat, jak tohle chceš provést? Pokud je mi známo, penzijní spořeni nelze převést, pouze zmrazit a založit si nové jninde.
Předpokládám, že myslí doplňkové penzijní spoření. Původní penzijní připojištění (transformovaný fond) skutečně již převést nelze.
Já jsem měl na mysli právě to doplňkové. Co jsem o tom četl, nelze jej převádět mezi institucemi.
Jestli je to jinak, prosím vyveďte mne z omylu.
DPS převádět mezi penzijními společnostmi opravdu lze. Pokud je u ale dané PS smlouva kratší dobu než 5 let, bývá tento převod zpoplatněn 800 Kč, jinak je převod zdarma.
VIP Lounge na letišti Catania:
Nejmenší salónek, který jsem kdy navštívil.
Kapacita pouze 35 osob (lidi za mnou už měli smůlu).
Berou lounge key. Výhled na letištní plochu, mají luxusní croasany s parmskou šunkou a italské prosecco.
Jinak letiště je šílenost :D
Ondrab napsal(a):Můžu poprosit o nějaký zdroj?
Např. https://www.nn.cz/penze/ - do 30.6.2024 mají dokonce akci, kdy za převedené smlouvy do NN vyplácí navíc bonus 1.000 Kč.
Klobouk dolů, RB zareagovala rychle...
Z té reakce RB nemám zrovna radost, protože to asi znamená že příštího půl roku budou salonky ještě plnější...
Ale je to sranda 😀, naštěstí volím na příští čtvrt roku severské letiště, kde volné vstupy, na české prémiové karty, neplatí 😀
Paradoxně se ta kreditka nevyplatí a lepší jsou zlaté debetky VISA/mastercard. Ale jdou nakombinovat všechny 3 zdarma k prémiovému účtu a to už jsme na 10x lounge key + fast track salonek terminál 2, terminál 1, Vídeň a Bratislava neomezeně 😀
Kdysi slo v RB zmenit tarif uctu jednoduse pres internetove bankovnictvi. Jde to i na tento tarif? Kdo ma v RB ucet, muzete to zkusit?