Ahoj, budu psát článek na téma kreditky a lounge vstupy. Máte/využíváte někdo? Tipy, rady, podněty k tématu by se hodily  .

VIP salónky díky kreditkám

Založil ve fóru Trip reporty z letu

Myslím, že přeceňujete sílu 100000 facebookových fanoušků (těžko říct, kolik reálných, kolik koupených a kolik zvládá sledovat 7 nových příspěvků denně 😆) na rozhodování bank.

Erste zpřísnila podmínky před 3 lety, byla jen otázka času, kdy zpřísní i ČSOB. Příjem 50000 Kč v roce 2016, kdy služba vznikla, by bylo asi 85000 Kč nyní. Takže ten nový limit příjmu je ještě velmi měkký. Navíc, benefity v ČSOB jsou navázané na kreditku. A ve státě, kde půlka obyvatel má úspory do 100000 Kč, 30 % lidí v produktivním věku má hypotéku, a jen 10 % lidí má mzdu vyšší než 69000 hrubého (takže nějakých 53500 čistého), ani tu kreditku s limitem 50000 Kč nedostane kde kdo.

Takže jo, možná tisíc lidí, možná dva tisíce, si na základě těch postů tu kreditku ČSOB premium zřídilo, ale je otázka jestli v těch asi 150000 klientech to banka vůbec poznala. 

7 Citovat

Jakub Langer napsal(a):

Tato diskuze ale není o tom, jestli byly cestopisy poutavé nebo plné vaty. Ale spíše o tom, že nepatřičným používáním sociální sítě dosáhla "nevítaného kouzla nechtěného" v salónkové oblasti. 

A o čo vlastne išlo na začiatku toho hejtu? Že dala na svojom FB nejaký tip na nejakú kartu s nejakými voľnými vstupmi do salónikov?

Aký je v tom rozdiel oproti tomu, keď niekto rovnaký (alebo podobný) tip napíše sem do tejto diskusie? Jedno aj druhé je súčasť verejne prístupného internetu.

0 Citovat

Kúsok od môjho rodného bytu sa nachádza vzdelávacia škola s "tajomným" názvom Spojená škola. My sme ju ako deti jednoducho a úprimne nazývali "debilák".  Teraz mám rovnaký pocit z tejto diskusie, kde sa tiež stretli dobré diagnózy. 


cestujlevne.jpg

8 Citovat

Vše už jednou popsáno v tento diskuzi viz výše.

0 Citovat

tmx: pozor, příjmy nerovná se vždy čistá mzda. Benefity jsou vázané na kreditní kartu, ale z toho žádné závazky neplynou, ne? 

Ale souhlasím, že to pořád není pro většinu společnosti běžný příjem a i s tím, že to banka nemusí rozlišit, možná stačí, že jim vadilo, že jim začali "lézt do banky podivný lidi", nevím, finance mě neživí. 

 

tonic: tak to jde opravdu jen o pocit

 

JL: tak ono je to o nějaké elementární úrovni, Janku neznám, nesleduji, Kačku taky ne, ale do tykve leje evidentně jen jedna z nich :-))

 

 

2 Citovat

Ahmad: to ne, ale zaměstnanci obvykle jiné příjmy na účet než čistou mzdu nemají.

Jinak kreditka je úvěrový produkt. Bere se 5% rámce jako minimální splátka, takže pokud máš s manželkou dohromady hypotéku se splátkou 20000 Kč, nedělí se to při žádosti o kreditku dvěma, ale celých 20000 Kč jde člověku do výpočtu bonity. K tomu samozřejmě případné další splátky (společné v plné výši), výdaje na bydlení, jídlo, náklady na vyživované děti... Pokud má tedy dotyčný třeba 35000 čistého, tak hypotéku s manželkou napůl dostane, to je v pohodě, započítají se společné příjmy. Ale pro kreditku už jdou jen jeho příjmy (a proti tomu splátky všech úvěrů, kterých se účastní). Takže je otázka, jestli takový člověk by vůbec kreditku dostal. Přitom má nadprůměrnou mzdu.

Kdysi to ČSOB nijak neřešila (já jen řekl kolik mám a sdělil zaměstnavatele), ale co jsem četl, už pár let na to koukali, asi první krok k omezení neperspektivních klientů. 

0 Citovat

tmx : ale je otázka jestli v těch asi 150000 klientech to banka vůbec poznala. .... poznala, cca před třemi týdny jsem měla schůzku s bankéřem, sám mi říkal o změnách, jeho slova: "hrozně se nám rozmohli facebookový přeposílači "

3 Citovat

No já jen doufám, že to nedělá pro tu banku zadarmo a řekla si o náležitou provizi za propagaci...

1 Citovat

Spíš bych si tipnul na tu variantu "zdarma", jako správná Matka Pluku ve facebookovém fan-clubu. 😊

3 Citovat

No nevim, csob pomlouva, jako banku nizsi kategorie s podradnymi sluzbami😁…jinak ke KK, na prijem se me nikdy neptali, jenom jsem rekla navysit na 100k a nebyl problem. Ted uz to zrejme problem bude🤷. 
Jinak podradna banka dnes volala, ze jestli nechci 2 listky do divadla do Praglu 😁👌, takze si pojedeme s polovickou pristi tyden povyrazit.

0 Citovat

Tak Kačka se odkopala :-). Uveřejnit soukromou komunikaci je vrchol hnusu. Něco to o ní svědčí. Komunikoval  jsem s ní. To ale začínala cestovat, psala poutavě, což jsem tady nikdy nepopíral a nedělala ze sebe chytrolína, všeználka a hlavně nekradla. Respektive o tom v té době o sobě veřejně nepsala.

Jinak snad můžu jen napsat, že mi je líto, jak hluboce klesla.

21 Citovat

Tak jasný, pomlouvat ji tady za zády je vlastně hrdinský, ale jak vytáhne, žes za ní vlastně lezl, než jsi otočil, je to politováníhodný. Aneb další morální perla, samozřejmě opět "krádež included".  

"nedělala ze sebe chytrolína, všeználka"


...když je děláte oba, dojde ke konfliktu, to už tak chodí...ona se ovšem nepovyšuje, tak má 100k fanoušků. Ty máš akorát titul samozvaný salónkový policie, kterej je spíš smutnej :-)

Všichni jsou socky, kradou, klesli, jenom niemandos je bůh.

14 Citovat

Brume ty jsi neskutečný hlupák :-) Ale chápu, že se jí zastáváš. Jsi totiž úplně stejný.

8 Citovat

Řešíte věci, které nevyřešíte. Na Google se můžete podívat jak je salonek vytížený v určitou hodinu, vč. toho zda nadprůměrně, nebo méně. Pokud budou přeplněné salónky trvalejší stav, tak to spoustu lidí odradí a už tam chodit nebude. V Praze je stále Fast Track, který zeje prázdnotou (navíc jeho služba rychlého odbavení je opravdu super) a na terminálu 1 chcípl pes.  Jinak Lounge Key používáme cca 2 roky po celém světě a jsme spokojeni (nikdy jsem v žádném nečekal na vstup). Aktuálně kombinujeme 2 účty u RB 1x kreditka a 3x debetka + 1x zaměstnanecká kreditka z práce (tam mám zdarma salónky v severských státech a Švýcarsku). Někdy využívám salónky United a LH a zbytek v rámci karet nestíháme využívat. Občas se stane, že nám strhnou poplatek na jednom z účtů, ale že by mi těch 299,- trhalo žíly, když tam mám pojištění grátis (super když občas zapomenu AXU), nebo výběry z bankomatů po celém světě.

P.S.: musel jsem čeknout ten Kačky profil a i přes to, že mi není sympatická, tak tam nevidím nic “závadného”. Pro nás naprosto samozřejmé, banální informace mohou být pro někoho velmi cenné a jak koukám tak děla službu pro hodně lidí…

5 Citovat

niemandos_1 napsal(a):

Brume ty jsi neskutečný hlupák :-) Ale chápu, že se jí zastáváš. Jsi totiž úplně stejný.

"Pro hlupáka každý hloupý"... a ty jsi teda korunovaný.

4 Citovat

První příspěvek :-)))))))

8 Citovat

niemandos_1 napsal(a):

Brume ty jsi neskutečný hlupák :-) Ale chápu, že se jí zastáváš. Jsi totiž úplně stejný.

 

Něco jinýho, než nadávat a nálepkovat, umíme taky? :-)

4 Citovat

Hele, kdybys tady napsal všechny nadávky a nálepky na tento web, cos nablil na AL, to by bylo žůžo, máš opravdu silný žaludek sem vůbec něco psát...

9 Citovat

Jakub Langer napsal(a):

Cestovatelské dění u vás moc nesleduji, ale doufám, že třeba taková Travelhackerka Janka by se něčemu  podobnému v salónikové oblasti neoddávala... 

https://travelhacker.blog/eshop/...a-letisku/

0 Citovat

Tento Videokurz od "slovenské íkony lacného cestovania" jsem zatím nepodstoupil, tak by nám třeba slovenští přispěvatelé mohli prozradit, jaké vychytávky používá.

Stále mám víru, že jsou ve vší počestnosti, a tudíž slovenské banky na to nijak nereagují, narozdíl od těch českých ...

1 Citovat

Nuny napsal(a):

Hele, kdybys tady napsal všechny nadávky a nálepky na tento web, cos nablil na AL, to by bylo žůžo, máš opravdu silný žaludek sem vůbec něco psát...

Lidi se prej mění, jak vidíš, z vtíráka-alkoholika je za pět let samozvaná morální autorita ;-)

Myslim, že nadávky mířené sem byly z důvodu zabíjení a "monetizace" (to slovo si půjčuju od předpisatele) neofiko dealů, což už se neděje, tj. o můj žaludek nemusíš mít starost, ale děkuji za optání, je tam "jako v pokojíčku".

Že aktuálně míří podobný nadávky z podobnýho důvodu jinam, tě netrápí? :-)

 

4 Citovat

Petr76 napsal(a):

[citace="Jakub Langer"]

Cestovatelské dění u vás moc nesleduji, ale doufám, že třeba taková Travelhackerka Janka by se něčemu  podobnému v salónikové oblasti neoddávala... 

https://travelhacker.blog/eshop/...a-letisku/

[/citace]

 

To až zjistí místní mravnostní, že jim tam posílá lidi, a ještě bere 20 ojro za kus, tak je trefí :-)

KO je vlastně hodná holka, když to dělá zadarmo, ne?

0 Citovat

Využil někdo v nedávné době salonky na FCO T1, YYZ domestic terminal či YVR international terminal? Z FCO letím 6:40 takže nejvíce mě zajimá snídaně.

Jaké byly?

0 Citovat

CESTUJI za KAČKU napsal(a):

[citace="Vlastimil B."]

@niemandos - já třeba už asi 10x měl prst na Zrušit sledování, ale vlastně mě (asi trochu pracovní deformace) fascinují její manipulativní praktiky směrem k tomu svému poslušnému stádu. Vlastně to má skoro atributy sekty. Guru v sukni:)

 

... zrušit či nezrušit, když mi na druhou stranu tak skvěle radí 🤷😁😁

Já bych teda nerušila 🤗💛

[/citace]

Zrušeno. Díky za připomenutí. 

11 Citovat

Petr76 napsal(a):

https://travelhacker.blog/eshop/...a-letisku/

Ty kokos :-D 20 europenez za tohle? :-D mazec.

Si to snad zaplatim - to bude muset stát za to .)

1