Ahoj, budu psát článek na téma kreditky a lounge vstupy. Máte/využíváte někdo? Tipy, rady, podněty k tématu by se hodily  .

VIP salónky díky kreditkám

Založil ve fóru Trip reporty z letu

Taky jsem tak letěl. Budu se zase opakovat, ale to T3 znamená pouze, kde najít check-in přepážky. Asi zjistili, že na displeje se jim už další sloupec - odletový terminál - nevejde, tak se spoléhají na to, že se cestující po odbavení zázračně začnou řídit šipkami s písmeny.

0 Citovat

Jo, taky jsem tam jednou takhle zmatene behala, kdyz jsem mela na BP T3 a odlet z Cxx.

0 Citovat

Zdravím všechny a jelikož jsem se až teď podíval na fórum o kreditkách se vstupy do salonků.....a nikde ...asi jsem se přehlídl....nikdo nepsal,že součástí master card World elite jsou 4 vstupy /rok v programu Lounge key kdekoli na světě.....Vídeň je jasná,jak píšete..Schengen..neSchengen,ale v Praze se do salónku dá jít jen pokud letíte mimo Schengen...opravte mne pokud melu,ale už jsme to využili celkem dost..

0 Citovat

4LK vstupy nejsou vázány na MCWE.Čistě na MCWE se dá jít do VIE Sky a Vienna Lounge. Do BTS na MC Caproni lounge a do Prahy na T1 do Mastercard lounge.Na T2 se musí uplatnit Lounge key vstup/y do Erste Premier Lounge. Počet LK určuje banka.

0 Citovat

Jeste lze doplnit, ze nelimitovane lze na MCWE vstoupit do dvou MasterCard Black lounges na letisti GRU v Brazilii a udajne i do nejake lounge na letisti GPS na Galapagach v Ekvadoru.

0 Citovat

East Pacific Passenger Lounge PKX - 

Salonek celý z mramoru, prostorný výběr ze 4 teplých jídel formou bufetu, zbytek studená kuchyně, čínské polévky zabalené sendviče. Z alkoholu pouze pivo. V salonku jsme během oběda byli sami.

0 Citovat

Tak salonek Erste před chvílí plno, pouští jen klienty Erste.

0 Citovat

To se tam běžně děje ve špičkách několikrát za den a netrvá to dlouho. 

Mně spíš vadí, že když už tam mají kuřata jako v KFC, nevedou hranolky a coleslaw. A také tam nemají výdejní okénko pro take away.

1 Citovat

tramin napsal(a):

Tak salonek Erste před chvílí plno, pouští jen klienty Erste.

Nejen Erste, pouští i kartičkáře let. společností. 

0 Citovat

No asi před týdnem jsem letěl v C a koukali se na mě v Erste jak na vraha že chci jít vůbec dovnitř, když tam přeci mají tak plno :)

0 Citovat

@Sue .. a představ si i takový bezedný kelímek 😂

3 Citovat

V jistých fázích covidu mívali takové "take-away okénko" ve Sky Loungi ve VIE.

V apartní papírové tašce sis mohla odnést sendvič, jablko, džus nebo Almdudler, kávu v kelímku. Žádný chlast samozřejmě. 😀

2 Citovat

já ve čtvrtek vyzkoušela FastTrack na T2, je sice maličký a nabídka totožná s Erste, ale ta FastTrack security byla fajn. Tímto děkuji té dobré duši, která tu napsala, že na to mám u RB nárok :) Páč ten jejich prémiový účet mám už pár let, ale měla jsem k němu staré karty

0 Citovat

Tenhle fastrack rovnou ze salonku dobře funguje v Bologni a v Bergamu. 

0 Citovat

V tom Bergamu je ten fast track ze salonku co je na landside? To mě nenapadlo.

0 Citovat

Jo a je to jediný salonek, kde mají už v 5 ráno prosecco.

2 Citovat

To maji i ve Vidni ve 4:30.

2 Citovat

Jo, ale to je mi v Bergamu na nic. Ten druhý salonek tam nabízí prosecco až odpoledne.

1 Citovat

Tak to jo, dobry vedet kam je lepsi zajit na snidani.

1 Citovat

V Bergamo tedy lépe Landside VIP než HelloSky?

0 Citovat

Jak kdy, já chodím do obou, ráno je prosecco jen v landside a poté se přesunu do HelloSky, kde dám klasickou snídani, oběd. Ale tam mají dopoledne jen pivo. To se týká ranních a poledních odletů. Jinak je Hellosky o několik levelů výše než ten landside. 

Pro večerní odlety je lepší rovnou ten HelloSky. Ale striktně tam hlídají 3 hodiny pobytu a pokud to není až do boardingu, tak přijdou upozornit. To se mi v jiném lounge ještě nikdy nestalo.

0 Citovat

Jakub Langer napsal(a):

Jeste lze doplnit, ze nelimitovane lze na MCWE vstoupit do dvou MasterCard Black lounges na letisti GRU v Brazilii a udajne i do nejake lounge na letisti GPS na Galapagach v Ekvadoru.

To GRU funguje jak ? Je to někde napsáno ?

0 Citovat

Vim to z vlastni zkusenosti z RTW v 2019, i pozdeji z 2022 a unora 2024. Take Michal tuto Mastercard Black Lounge nelimitovane aspon jednou navstivil. Brazilci maji primo MC Black, my Evropane asi jen MC World Elite.

Mensi Mastercard Black Lounge je ve spodnim patre, vetsi Mastercard Black Lounge je ve vyssim patre.

Viz web:
https://airport.mastercard.com/e...alcode=189

0 Citovat

Díky, vyzkousim na konci září 👍🏻

0 Citovat

Pár fotek a informací ze salonků v Rize a Tallinu. Riga jako vždy nezklamala. Tallin taky fajn  co se týče jídla i pití. Teplé jídlo až od 14 hod  nicméně vynikající. Koňak taky :-). Ale musel jsem si vyplýtvat 3 vstupy z LK, páč mě a rodinu recepční nechtěla pustit na moje jméno jak na PP tak na LK. 

Edit: Fotky nejdou připojit 😀

0