Ahoj, budu psát článek na téma kreditky a lounge vstupy. Máte/využíváte někdo? Tipy, rady, podněty k tématu by se hodily  .

VIP salónky díky kreditkám

Založil ve fóru Trip reporty z letu

Martin Vícha napsal(a):

Tak vzhledem k tomu, že v Bratislavě pouštějí přes security až 2 hodiny před odletem, tak tam moc velká šance na "vyhazov" není :) 

I v Blavě? stejně mě vyprudili i v Košicích ... nějaká slovenská špecialita?

0 Citovat

Mě i v Bydgoszczi a Sibiu...

0 Citovat

Záleží co je to za letiště, resp. kolik mají v airside prostoru. Někde je to opravdu jen 2 hodiny a někde klidně 12 hodin.  

Tirana - 2 hodiny

Pisa - 2 a půl hodiny

0 Citovat

Za celou éru salónkového užívání mě odporoučeli jen v salónku na letišti v Mexico City (MEX), kde každému hostu bedlivě sledovali čas odletu. 

Prý se tak děje i v salónku na letišti Punta Cana (PUJ).

0 Citovat

V Blavě dřív pouštěli dřív, ale pak nějak zdrsněli. Myslím ale, že zas trošku povolili.

0 Citovat

matej15 napsal(a):

No tam byl ten Menzies salonek ne? Ten snad nikomu chybět nemůže, ale je pravda že Erste by se hodila PP/LK konkurence, aspoň by to trochu rozložilo nápor.

Myslím, že to nebyl Menzies salónek, ale už nevím.  A žádná hrůza to nebyla, co si vzpomínám, byli jsme tam v létě 2022.

No tak asi někam zmizel , škoda, teď už teda s ČSOB pouze na T1 asi 🙂

0 Citovat

Byl to Menzies salonek a byl priserny.

Kdyz se tam nekdy kolem let 2018/2019 (asi po koupi smartwingsem) presunula CSA, tak jsem radeji, kartickar nekartickar, chodil na PP a LK do erste :)

0 Citovat

Nic příšerného mi na něm nepřišlo. Ale i tak dík za odpovědi. 

0 Citovat

Teď jsem asi hodinu pročítala zpětně příspěvky v tomto vláknu. Přesto si dovolím položit dotaz. V únoru 2025 letím PRG-MUC-SIN-USM a zpět USM-BKK-VIE-PRG. Nikdy jsem ještě přes MUC ani VIE neletěla, tak nemám zkušenosti s tamními salonky. Právě že na těchto dvou letištích mám nejdelší přestupy. Mám LoungeKey, debetku VISA Infinite od ČSOB a kreditku World Elite od ČSOB a kreditku ČSA World credit od Raiffky. Spolucestující nemá žádnou z těchto karet, ani LoungeKey, tak moc prosím o radu, co kde nejlépe použít, abychom mohli v Mnichově a ve Vídni do salonku oba. Předem moc děkuji za odpovědi. Ráda bych co nejméně použila LoungeKey, protože pak v dubnu ještě letím PRG-LHR-LAS a zpět a chtěla bych to použít právě tam. 

0 Citovat

Na MCWE jsou neomezene volne vstupy ve Vidni, Na Visa Infinite by mely byt 2 volne vstupy rocne, takze ve Vidni bych vytahla tyhle 2 karty a rekla, ze na ne chci vstup pro 2 osoby. Tak to delam pro sebe a dite. Tim usetrite vsechny Loungekey do jinych salonku.

1 Citovat

V mnichove se do zadneho salonku nedostanete. Predpokladam, ze letite bud LH nebo SSq.

Tam jsou Lounge Key salonky jen na T1, singapore i Luftwafe  ale leta z T2

0 Citovat

Lord Pitzbudka: Ano, letíme z PRG s Lufthansou a právě že v Mnichově máme cca 4 hodiny čas. Při zpáteční cestě letíme z BKK s Austrian do Vídně, takže asi teda salonek jen ve Vídni. Každopádně moc děkuji vám i Ale za odpovědi. Ten Mnichov mě teda zklamal. V SIN i pak při cestě nazpět v BKK máme jen cca 2 hodiny, takže to ani nestojí za to do salonků jít. 

0 Citovat

Ve Vídní na kreditku plus Visa Infinite  jak tu bylo psáno.

Pokud máte vstupů dost, klidně bych si v BKK do salonku zašel. 2 hodiny je spousta času, pokud to přiletí včas. Běžně tam chodím, když mám na přestup hodinu a něco. V pohodě se to stíhá. V SIN nevím.

1 Citovat

Lord Pitzbudka napsal(a):

V mnichove se do zadneho salonku nedostanete. Predpokladam, ze letite bud LH nebo SSq.

Tam jsou Lounge Key salonky jen na T1, singapore i Luftwafe  ale leta z T2

Blbost, z T2 na T1 se dostane normálně shuttle busem, který tam zdarma pendluje, jízda trvá max. 10 minut, pak tedy ještě jedna bezpečnostní kontrola a je tam, tedy v Lounge World, která je ostatně tam z těch nealiančních nejlepší. Absolvoval jsem to 4x, naposled v únoru. edit: Vstup tedy LK nebo PP...


muc.jpg

2 Citovat

Vidis, propasovat se tam budem, to me nenapadlo :) ok, muze byt .

0 Citovat

Bratislava - návrat sociálneho štátu!


img-20240804-102833.jpg

3 Citovat

To je ale luxus 🤣

0 Citovat

Vďaka čiastočne odsadenej polohe poskytuje dostatok súkromia, zároveň cez presklenú fasádu ponúka zaujímavý výhľad na odletovú halu vrátane historickej repliky lietadla Caproni Ca.33, po ktorom je salónik pomenovaný.

V salóne je pre cestujúcich bezplatne k dispozícii široký výber alkoholických a nealkoholických nápojov, občerstvenie, SWP corner s počítačovým vybavením, internetové pripojenie, TV a selekcia medzinárodnej a domácej dennej tlače.

0 Citovat

Ty vole párek!! To je luxus. Ale asi je možno jen jeden 😂😂. Jaké byl  chuti?

1 Citovat

Za 30 éček je to super, to soukromí je tam dokonalý, protože pokud zrovna neletí tonic, tak tam nikdo neni a pak si člověk může vzít ty párky klidně dva :-)

1 Citovat

Párky boli ako z pumpy, nie varené ale "grilované". Za mňa lounge dobrý, len nefungoval kávovar a tabuľa odletov je zaseknutá už pár dní...


img-20240804-102342.jpg

1 Citovat

JEstli to byly ty parky, co jsou třeba na benzinách Benziny (a nebo třeba v tom stánku, co je v praze na hlavním nádraží na "severu" těsně před chodbou vedoucí na nástupiště), tak ty jsou výborné :) 

0 Citovat

Stěžovat si na párky, které ještě nedávno vůbec neměli, no nevím...  když k tomu přidám polívku, panini, chlebíčky, saláty, nějaké drobnosti a postmix, džusy, alkohol a možná ještě něco, co jsem zapomněl, tak mi to vychází jako celkem fajn salonek, obzvlášť v porovnání s některými mnohem horšími. 😆

1 Citovat

Neděle 1 odpoledne na FCO T1: Plaza Premium Lounge bere rezervace na vstup o hodinu později, před Primeclass Lounge je fronta a před Prima Vista Domus Lounge ještě delší. Nakonec jsme se dostali do Primeclass, není nic moc, jídla není úplně velký výběr a v jednom kuse něco chybí, ale doplňují. Chuťově není úplně špatné, ale na Itálii slabé.. Alkohol je nějaký zdarma, např. Aperol nebo pivo, ale zbytek je placený. Některé židle jsou drátěné, takže pěkný vzorek na zadnici zaručen, z křesílek se ale jí dost špatně. Příště bych zkusil jinou.

0 Citovat

Ještě jsi v Caproni zapomněl na Tatratea...:)

1