VIP salónky díky kreditkám
A my mladí co sice bereme kilo ale nemáme ještě na penzijku 300k ostrouháme a musíme k rusákům :( :D
No my musime poresit ten prijem🤦♀️, jelikoz 2 premiove ucty u 2 bank uz taky neco hodi🙄, kdyz jste zvedli tu hypoteku mezulani.
Áčko napsal(a):A my mladí co sice bereme kilo ale nemáme ještě na penzijku 300k ostrouháme a musíme k rusákům :( :D
Jestli dobře chápu jejich podmínky, tak se do toho limitu 300k počítají třeba i investice koupené přes Patrii, to by neměl být problém ani pro mládež bez důchodového spoření.
Možná v Praze či okolí má mládež v investicích u Patrie za 300 000 Kč, ale tady v pohraničí to tedy nemá ani většina dospělých ;-)
mladez si taky pořizuje bydleni a uvery/zbytky nesplacenych uveru nad 300k se do toho pocitaji tez.
Ala napsal(a):[citace="Áčko "]
A my mladí co sice bereme kilo ale nemáme ještě na penzijku 300k ostrouháme a musíme k rusákům :( :D
Jestli dobře chápu jejich podmínky, tak se do toho limitu 300k počítají třeba i investice koupené přes Patrii, to by neměl být problém ani pro mládež bez důchodového spoření.
[/citace]
Ahmad Masúd napsal(a):Možná v Praze či okolí má mládež v investicích u Patrie za 300 000 Kč, ale tady v pohraničí to tedy nemá ani většina dospělých ;-)
Mládež, která o sobě píše, že "bere kilo" ale zatím nemá 300k na důchodovým spoření, by neměla mít problém s 300k v jiných produktech. Pokud v pohraničí většina dospělých nemá 300k, tak nejspíš ani nesplňujou podmínku příjmu u ČSOB Premium, o kterém se tady bavíme, a tedy tato debata se jich nijak netýká.
Sice je to trochu bankovní offtopic, ale klasické penzijko moc pro třicátníky atraktivní není, aby tam cpali větší úspory (pokud jim tedy nepřispívá zaměstnavatel), když navíc splácí hypotéku a život je v tomhle věku taky drahej :D A hypotéka u jiné banky + investice např. v XTB. Teď má ČSOB pořád aspoň trochu atraktivní spořák, ale jestli to klesne za rok někam k procentu, tak těch 300k pro mladé asi bude problém.
Ala napsal(a):[citace="Ahmad Masúd"]
Možná v Praze či okolí má mládež v investicích u Patrie za 300 000 Kč, ale tady v pohraničí to tedy nemá ani většina dospělých ;-)
Mládež, která o sobě píše, že "bere kilo" ale zatím nemá 300k na důchodovým spoření, by neměla mít problém s 300k v jiných produktech. Pokud v pohraničí většina dospělých nemá 300k, tak nejspíš ani nesplňujou podmínku příjmu u ČSOB Premium, o kterém se tady bavíme, a tedy tato debata se jich nijak netýká.
[/citace]
Jo, to máte pravdu.
Áčko napsal(a):Sice je to trochu bankovní offtopic, ale klasické penzijko moc pro třicátníky atraktivní není, aby tam cpali větší úspory (pokud jim tedy nepřispívá zaměstnavatel), když navíc splácí hypotéku a život je v tomhle věku taky drahej :D A hypotéka u jiné banky + investice např. v XTB. Teď má ČSOB pořád aspoň trochu atraktivní spořák, ale jestli to klesne za rok někam k procentu, tak těch 300k pro mladé asi bude problém.
To souhlasim, jen jsem chtela rict, ze se do tech 300k daji zapocitat i investice v Patrii, ktera na nektery neni uplne blba, treba kdyby nekdo kupoval cesky akcie, tak na ne je XTB uplne k nicemu kvuli zdaneni dividend. A pri investicich v cizich menach nabizi Patria vyhodnejsi poplatky za smenu pro klienty CSOB Premium. Tak jen ze by to pro nekoho treba stalo za uvahu si tyhle moznosti prozkoumat.
Mám u ČSOB historicky PF mírně nad limitem, ale založil jsem si teď DIP u Patria a hodím tam pár desítek tisíc, protože trhy kolísají a nechci testovat, jak by ČSOB reagovala, kdyby během propadu trhů o desítky procent hodnota mých investic spadla pod limit.
Btw ČSOB PF a Patria mají vyšší poplatky. Evidence aktiv za 300K u Patria vás vyjde na 360 Kč ročně. Kdo tam bude mít miliony, je lepší investovat jinde a za ušetřené peníze si produkt poskládat jinde.
A nevyjde na stejno dat tam 300k na sporak, pouzivat kartu a dostat o neco lepsi uroceni?… Pro ty, co nemaji zadne investicni produkty ani uvery??
Jinak ani preposilani neni zapovezeno, pokud by se pouzily ucty A,B v jine bance a C u Csob… dle novych podminek, co nastavili.
Spořák, penzijko, to dnes ti mladí nepoužívají. Peníze z distribuce drog dávají do kryptoměn, jinak by jim to berňák ještě zdanil. To je pak těžké chodit do salonků gratis.
Sporaky za par mesicu budou mit uroceni nezajimavy, takze je potreba hledat i jine alternativy na tech 300k.
S tím se dá jen souhlasit, ale u takových větších ústavů se něco zajímavého hledá dost komplikovaně. Vždy to bude něco za něco.
Carlsberg lounge v T2 CPH - občerstvení dobré, ale pouze drobné. Klidně nechají dojít jedno z piv - u salonku pivovaru se to špatně chápe. 😆 Zase mám chuť vychvalovat Caproni Lounge...
Jen nepřímá. Na večerní nebo noční odlety není s LK žádný použitelný. Všechny zavírají brzy (20-21h) nebo v popisu píší, že v noci není žádné jídlo. Sprchu zavírají už 2 hodiny před zavíračkou.
Já tam budu ráno, na let do Prahy. Na stránkách LK vypadá nejlépe Luonge L a Sky Hub Luonge. Matina podle popisu nemá tvrdý alkohol. A protože potřebuji co nejvíc času prospat a nechce se mi brát prášek na spaní...Byl někdo ve dvou výše zmíněných saloncích?
tramin napsal(a):Nemá někdo zkušenost s nějakým salonkem v Soulu, terminál 2?
https://alkoholdrink.cz/alkohol-...-soul-inc/
Vím, že to tu již někdo zmiňoval, ale jak je to v Mnichově, když přilétám na T2 a z něj také odlétám. Mám tam něco málo přes 3h. Můžu přejít na T1 do Airport Lounge Europa/World? Díky
Byl jsem letos v květnu v Lounge L. Jediný, co si pamatuju, že bylo točený pivo a výběr jídla byl dobrý. Obsluha příjemná. Ale moc salónků jsem nenavštívil, tak nemám s čím porovnávat. Za mě spokojenost.
tramin napsal(a):Nemá někdo zkušenost s nějakým salonkem v Soulu, terminál 2?