VIP salónky díky kreditkám
Honzik _2 napsal(a):HAN terminal 2 (International) Song Hong Business Lounge - vstup na LK/PP, prisli jsme asi v 11 hodin, salonek obsazeny tak z 90 %, postupne se vyprazdnoval a kolem poledne tam nebyla ani polovina lidi. Bufet bohaty, asi 5 ruznych teplych jidel, knedlíčky, zavitky, stanek s pho, salaty atd. Ovoce kupodivu minimum. Piti nealko postmix, dzusy, 2 druhy plechovkoveho piva, u baru 2 druhy vina, vodka, gin, whisky a barman michal asi 5 koktejlu. Sprchy ani mistnost pro kuraky jsem nezkousel. Az na to obsazeni na zacatku mohu doporucit.
sprchy byly fajn! Co mě tam nejvíc překvapilo byly japonský záchody a ještě k tomu měli masážní křesla.
Malta - mimo odletového Lounge, který je mimochodem dost slušný, velký a s krásnou terasou, je i příletový lounge. Nachází se při výdeji odbavených zavazadel. Vstup na LK, jídlo žádné, jen nějaké sušenky, dva druhy vína v lahvích 0,375, kafe, nealko, pivo. Lounge je pidi, ale je... byl jsem tam sám a myslím, že tam málokdy někdo bývá... na vyplýtvání volných vstupů na konci roku a čekání na bus proč ne....
A jen ještě dotaz na Prahu - zkoušel někdo s Erste jít třeba do EP Lounge na jednu kartu a na další kartu od Erste třeba ještě navštívit nějakou restauraci?
Ahoj.
právě jsem vyskoušel náhradní salonek Mastecard Lounge na Terminálu 1. Minimum lidí (teď celkem 5). Nabídka stejná, akorát chybí postmix, takže gin tonic trvá o 20sec. déle :D
Je to tam pohodlné, je tam klid a výtah přímo k prstu “B”.
Vstup na MC RB gold debet.
Zdravím! Měla jsem poslední 2 vstupy na LoungeKey, tak jsem zašla v Praze před odletem na LPA na T2 do salonku Erste. Bylo něco kolem 11.00, byla 2 teplá jídla, nějaký guláš a něco jako rizoto a 2 druhy polévky. Dále nakrájené salámy, sýry, šunka, 2 druhy sladkého pečiva a nějaké ovoce. Ani neoslnilo, ani neurazilo. Po týdnu jsem odlétala z LPA, tak jsem se vydala do tamního salonku. Ten mě vyloženě velmi příjemně překvapil. 4 druhy teplého jídla, spousta malých různých sendvičů, teplý sýrový koláč, asi 5 druhů sladkého pečiva, saláty, jogurty, ovoce, velký výběr nealko nápojů v lahvích i rozlévaných, pivo, víno. Salonek je prostorný a pro kuřáky mají skvělou terasu s křesílky, kde mohou sedět, pozorovat letadla na ploše a zároveň i krásný pohled na moře. Takže jsem byla spokojená, že jsem poslední letošní vstup uplatnila právě zde.
Taky mi zbývá ještě pár vstupů.
Plaza Premium Bosphorus Lounge (SAW)
Návštěva večer. Celkem plno. K dispozici teplé jídlo - kuřecí kari s houbami, těstovinový salát, čočka, kuskus. Baklava. Nealko z postmixu. Kávovar. Nějaké víno v ledničce. Jeden druh džusu chutnající jako Tang. Placený bar. Výhled na plochu. Minimálně ústně striktně vyžadující pobyt do 2 hodin a napsaný čas na boarding pass, který mimochodem byl 5 minut před odletem mého letu.
Jinak samotné letiště Sabiha Gokcen je totální přeplněný mordor smrdící cigárami ze všudpřítomných kuřáckých teras (sice píšou terasa, ale je to místnost pro kuřáky se špatně těsnícími dveřmi / nonstop otevřenými dveřmi, jak někdo courá dovnitř / ven.
Plaza Premium Marmara Lounge (SAW)
Návštěva dopoledne. Velmi plno, ale pouštěli. Skoro všechny židličky plné. Menší než Bosphorus a chybí tam bar. Turecké snídani neumím přijít na chuť. Plastově vypadající párky, zelenina, kašičky, pečené brambory plavající v oleji. Čas nikdo nehlídal, tak jsem zůstal až na časný oběd. K obědu ty samá teplá jídla jako v Bosphoru den před tím. Jen jiná nabídka dezertů. Výhled na plochu se koná taky.
Kepler Hotel & Lounge (SAW)
3 hodiny na jeden LK. Je to vlastně kapslový hotel rozdělený podle pohlaví. Jsou v něm i sprchy (ale celkem jen dvě). Kapsle nejsou zamykací, jen zatahovací roletu. Věci se mají dát do zamykací skříňky. Působilo to na mě spíš jako hostel. Součástí i jednoduchý salónek - je v něm k dispozici studená a horká voda (studená byla vlažná a ne moc dobrá), čaje a kávovar (k ránu se rozbil). Plus tam byl zbytek popkornu a něco jako čočková polévka (asi). Zajímavostí jsou japonské záchody.
Honzik _2 napsal(a):HAN terminal 2 (International) Song Hong Business Lounge - vstup na LK/PP, prisli jsme asi v 11 hodin, salonek obsazeny tak z 90 %, postupne se vyprazdnoval a kolem poledne tam nebyla ani polovina lidi. Bufet bohaty, asi 5 ruznych teplych jidel, knedlíčky, zavitky, stanek s pho, salaty atd. Ovoce kupodivu minimum. Piti nealko postmix, dzusy, 2 druhy plechovkoveho piva, u baru 2 druhy vina, vodka, gin, whisky a barman michal asi 5 koktejlu. Sprchy ani mistnost pro kuraky jsem nezkousel. Az na to obsazeni na zacatku mohu doporucit.
To stejné včera Song Hong lounge na domestic T1, jen tedy barmana jsem neviděl, ale "Japan" záchody i kuřárna cajk. A hlavně, před polednem jen pár lidí, výhled na plochu, paráda...
Ahoj, chtěl bych se zeptat jak funguje návštěva (postup) např. Pilsner Urquell Original Restaurant (viz. https://airport.mastercard.com/e...code=PRG5D ) místo salonku na T2 ERSTE Premier Lounge. Děkuji
Přijdeš, pozdravíš, řekneš, že jsi LK, necháš si naskenovat BP, necháš si projet kreditku, objednáš si čtyři Plzně, zkonzumuješ je, poděkuješ, odcházíš vstříc teleportu.
Honza _2 napsal(a):Přijdeš, pozdravíš, řekneš, že jsi LK, necháš si naskenovat BP, necháš si projet kreditku, objednáš si čtyři Plzně, zkonzumuješ je, poděkuješ, odcházíš vstříc teleportu.
No hlavně to, že máš LK, neříkat až nakonci při žádosti o účet. Naposledy bába malém vyletěla stropem a po tuně keců, jak mám smůlu, že už to nejde, že to mám hlásit při příchodu, že to je takhle napsané i v podmínkách LK (ne fakt to v tý appce napsaný není), to úplně normálně uplatnila. Miluju tenhle typ lidí.
Mám 3 různé karty (ani jedna není Erste) a na každé mi zbývá jeden LK. Chtěla bych je utratit tak, že vezmu s sebou 2 lidi do Erste Premier Lounge na T2. Pustí nás tam při téhle konstelaci?
Zajímavost - letos jsem si psal, jaké salónky jsem využil. Nakonec toho bylo mnohém víc, než jsem čekal. Celkem bylo k dispozici 14 LK (4 od ČSOB a 10 od RB):
Neomezeně na kartu:
Vienna Lounge (VIE) - jeden z nejlepších nelimitovaných salónků
Sky Lounge (VIE) - nabídka stejná jako ve Vienna Lounge
MasterCard Lounge (PRG) - potěší samolepka fast track na papírový BP, pokud se jede autobusem od sdružených bran
Fast Track Lounge (PRG) - většinou velmi prázdný, fast track potěší, ale bohužel se vstup na něj nachází až za salónkem.
K céčkové letence:
VIP Cibeles Lounge (MAD) - super salónek s velkou nabídkou jídla i teplého, sprcha
Turkish Airlines Business Lounge (IST) - opět fajn salónek, ale mají tam výhradně lokální turecké věci - Coca Colu tam neseženete, mají tam jen jejich turecké limo, stejně tak většinově jen turecká jídla, s masem se znatelně šetří a většinou je mleté, k dispozici několikero druhů baklavy a různé volnočasové aktivity, např. simulátor golfu nebo létání.
Na Lounge Key:
Shongololo Lounge (JNB) - super teplé občerstvení k obědu, např. grilovaná kuřecí křidélka
Pearl Lounge (LUN) - zklamání, kolem půlnoci jako u vyjedeného krámu a u zbytku se člověk brál otravy jídlem
IGA Lounge (IST) - nadýchané nic, zejména v nočních hodinách je nabídka bídná, přes den zase šílené fronty na místa, kde se vaří a čeká se na kuchaře, ale masa i tak pomálu. Poslední rok jsem tam už neviděl baklavu
Encalm Lounge (DEL) - příjemné překvapení, po jídle jsem nedostal běhavku
SkyCourt Lounge (BUD) - malý salónek, ale nabídka příjemně překvapila
The Lounge by Menzies Aviation (GOT) - dobré na ušetření pár kaček ve Švédsku, bylo i teplé jídlo, ale chlubili se halal verzí, ale záchod na chodbě
Sala VIP Azahar (SVQ) - opět ucházející salónek
VIP/Business Lounge (VAR) - salónek do počtu, nezbývat mi spousta vstupů, nešel bych, jen balené občerstvení
Escape Lounge (MAN) - v salónku teplý pult, k dispozici bar s obsluhou, pivo určitě bezplatné
Marhaba Lounge (ZRH) - sice široká nabídka různých studených věcí, ale na snídani jsem na něco teplého čekal marně
Plaza Premium Bosphorus Lounge (SAW) - prakticky totožná nabídky jako v Marmaře, jen navíc placený bar. K dispozici teplé jídlo, které ale bylo dva dny po sobě stejné, v tomto salónku navíc měli i baklavu
Plaza Premium Marmara Lounge (SAW)
Kepler Hotel & Lounge (SAW) - 3 hodiny na LK, možnost se natáhnout v kapslovém hotelu a použít sprchu
Plaza Premium Lounge (FCO) - příjemně vypadající salónek, široká nabídka jídla, k pití postmix, víno, káva, džus (jablko, ananas, červený pomeranč), svařák, ale zbytek placený na baru.
ta Plaza na FCO byla non-schengen? Tam neni ani pivo free? Naposled jsem o něj musel v Bari žebrat u baru u tamní legendární nas*aný prodavačky, ale bylo zdarma...
nucene premisteny brumak napsal(a):Ano, nejdřív je salónek, na BP ti nalepí samolepku a až jdeš z něj, procházíš fast trackem, co je před salónkem.ta Plaza na FCO byla non-schengen? Tam neni ani pivo free? Naposled jsem o něj musel v Bari žebrat u baru u tamní legendární nas*aný prodavačky, ale bylo zdarma...
Ahoj, neví náhodou zkušenější členové RB, proč mi aplikace ukazuje neomezený počet vstupů a při rozkliknutí loungekey přes web info o čtyřech vstupech i neomezených vstupech dohromady?
Dodnes jsem byl u banky (ČSOB) zvyklý na klasické odečítání ze 4 vstupů v aplikaci…
Předem díky za odpověď:)
Ve Fast Track ti ho nalepí na papírovou kartičku.
Mají je připravené a počítají s tím.
Ale klidně bych si ji nechal nalepit na mobil na těch 5m vzdálenosti :-D
Máte někdo zkušenosti s lounge v Římě - FCO? Myslím s těmi třemi, co jsou hned vedle sebe. Podle app. tam dělají ofuky s chlastem. Jaký je ted v ceně, a za co se doplácí?
Proč nejdeš rovnou k prameni? Mám zkušenost s Plaza Premium na T1. Pivo a víno v pohodě, ale musíš k baru a objednat. Celkově lounge nic moc, hlavně hodně lidí...
Někdo zkušenost s Platinum Lounge v BUD na terminálu 2A na snídani? Dá se tam najíst? Alkohol nepotřebuju. Odlet z BUD v 6:20, salonek otvírá v 5. Vyplatí se tam najíst a vyčerpat poslední letošní vstupy?
Nevíte někdo, jak dát do apky Lounge Key víc karet? Nebo musím mít na kažou kartu extra účet? Díky