Ahoj, budu psát článek na téma kreditky a lounge vstupy. Máte/využíváte někdo? Tipy, rady, podněty k tématu by se hodily  .

VIP salónky díky kreditkám

Založil ve fóru Trip reporty z letu

Zdravím. Chtěl bych se zeptat místních salonkových guru, jak je to se salónkem PP v CDG. Díval jsem se do apky a je na terminálu 2E. Mi to ale letí do ALG z 2F. Jde se tam dostat? Díky.

0 Citovat

Teoreticky ano, ale přechod trvá 30 minut/jeden směr a někde uprostřed cesty je kontrola....z terminálu 2E odlétají zaoceánské lety do FR karibských departamentu a další long hauls...asi bych to nechala byt

1 Citovat

Yotel na CDG se moc nevyplatí, pokud nemáš neomezený vstupy... Jídlo skoro žádný, pití skoro žádný (pokud se to za posledních 5 let nezměnilo)

0 Citovat

Mil: Jestli z T1 MasterCard lounge (náhradní prostor), Istanbul: IGA, Kuala- Sphare, Phuket-coral Beach (domestic)

0 Citovat

Barney, diky. prave se divam, ze v LoungeKey v kuala jich to ukazuje mraky

0 Citovat

Předem se omlouvám, pokud už se to tady řešilo, ale mohu vzít někoho s sebou na svou druhou kartu v Praze do MC salonku, tak jako to dělám běžně ve Vídni? Nechci plýtvat LK, když mám dvě karty. Díky 

0 Citovat

S tím nás v Praze poslali v MC lounge do háje.

0 Citovat

Bohužel nyní na svém profilu Honzovyletenky sdílel možnost exkluzivního účtu RB. Sleduje ho hodně lidí, obávám se, že teď si to založí každý. A další "letenkáři" budou sdílet..a RB brzy zhorší podmínky.

1 Citovat

Už mu to tam někdo napsal. Asi další banka (RB), která díky těmto článkům a "přeposílačům" zřejmě zpřísní podmínky. Škoda :-(

0 Citovat

Dle spekulací přímo z RB se to již plánuje 😕. 

0 Citovat

A není to dobře, když se zpřísní podmínky? Přeposílačů mi líto fakt není, těch, kteří se do toho nově nevejdou poctivě trochu jo. Ale salonky fakt nemají být zdarma pro všechny kdo by si tam přáli jít.

16 Citovat

vsechny tyhle kreditky na salonky bych zrusil. co se z toho stala masovka, neni v saloncich k hnuti.

3 Citovat

Sultan Mahagon bin Bordo napsal(a):

Bohužel nyní na svém profilu Honzovyletenky sdílel možnost exkluzivního účtu RB. Sleduje ho hodně lidí, obávám se, že teď si to založí každý. A další "letenkáři" budou sdílet..a RB brzy zhorší podmínky.

To není sdílení, ale affiliate prodej. A po úspěšné akvizici hejlů nastane zpřísnění podmínek, to je normální koloběh v byznysu.

5 Citovat

Tak on do tuším dubna 2024 byl prémiový účet s podmínkou příjmu 50000 Kč (tam salonky nebyly) a exkluzivní s podmínkou depozit minimálně 1,5 milionu (a asi i nějaké úvěry byla druhá možnost). Prémiový účet zrušili a jeho uživatele převedli na exkluzivní. Podmínky spojili, aby je splňovali vlastníci obou typů účtů. Takže tady to asi hned od začátku bylo plánováno na přechodnou dobu a potom zpřísnění. 

0 Citovat

Lord Pitzbudka napsal(a):

vsechny tyhle kreditky na salonky bych zrusil. co se z toho stala masovka, neni v saloncich k hnuti.

Já bych to tak nepaušalizoval, podle mě je to dobrej koncept a rád ho občas využiju, byť by se ta dostupnost těhlech kreditek za mě taky měla omezit. Ale nemám rád, když je to zároveň byznys salonek - když už platím, tak chci klid.

2 Citovat

Sala VIP, Bilbao (BIO)

K dispozici teplé i studené občerstvení. Lahvové pivo, nealko v lahvích, rozlévané džusy, víno i tvrdý alkohol. Salónek je pomenší a má výhled do svahu.

S tou čerstvostí to tam nebude nejlepší - 4 hodiny po konzumaci mi začala prvotřídní otrava jídlem. Silnější jak z čehokoliv, co jsem jedl v Indii. Tak silná, že být na transkontinentálním letu, dělali by kvůli mě divert. Zimnice a šlo to spodem i horem.

2025-02-02-14-38-42.jpg
2025-02-02-14-22-04.jpg
2025-02-02-14-27-51.jpg

3 Citovat

Ta RB nabízí teď i zlatou kartou se vstupy k aktivnímu účtu a to vše na 12 měsíců zdarma, takže si nemyslím že by to pak tolik zhrouhli v rámci exkluzivního účtu.

1 Citovat

Mıchal napsal(a):

Sala VIP, Bilbao (BIO)

K dispozici teplé i studené občerstvení. Lahvové pivo, nealko v lahvích, rozlévané džusy, víno i tvrdý alkohol. Salónek je pomenší a má výhled do svahu.

S tou čerstvostí to tam nebude nejlepší - 4 hodiny po konzumaci mi začala prvotřídní otrava jídlem. Silnější jak z čehokoliv, co jsem jedl v Indii. Tak silná, že být na transkontinentálním letu, dělali by kvůli mě divert. Zimnice a šlo to spodem i horem.

to je varování, že tyhle unli žranice už je lepší nechat mladejm...:-)

1 Citovat

Co si matně pamatuju z loňska, tak zrovna v tomhle salonku se žranice úplně pořádat nedala. 😆

0 Citovat

Mıchal napsal(a):

S tou čerstvostí to tam nebude nejlepší -  4 hodiny po konzumaci mi začala prvotřídní otrava jídlem. Silnější jak z čehokoliv, co jsem jedl v Indii. Tak silná, že být na transkontinentálním letu, dělali by kvůli mě divert. Zimnice a šlo to spodem i horem.

Ta prvni fotka mi uz na prvni poheld pripada jak vytazena z FB skupiny "Dnes uvarim, zitra se po.." :)

0 Citovat

možná až "včera jsem se po, dnes z toho vařím"...

taková standardní indická kantýna...

0 Citovat

Birmingham No1 lounge

Překvapivě super salonek na LK. Moc příjemné místo, klid, pohodlné sezení, dobrá hudba (ale ne nějak hlasitá), celkově pocit úplně jako bych byl v příjemném baru :D 

Barman umí koktejly, měl tam na výběr desítky lahví tvrdýho a točený Amstel a Cider.

Na výběr cca 5 jídel (indické byly skvělé jak z restaurace), salátový bar a palančinkovač. 

Pro mě zatím nejlepší salonek, ve kterém jsem byl. (ale nemám zkušenosti z Asie :-) 

1.jpg

1 Citovat

Chtěli v nedávné době vidět někde fyzickou kartu?
Já ji ukazoval naposledy na Madeiře před asi 8 lety, jinak jen kód z LK
Díky za info

0 Citovat

jast: Loni v květnu v LAS jí chtěli vidět, což mi nevadí, vyndám kartu a vůbec mě to neobtěžuje. Ale příjemně mě překvapili, když mi řekli, že vidí, že letím s KLM, tak mi vstup z LK neodečtou, to mě potěšilo. Vlastně si vzpomínám, že i v říjnu 2023 také v LAS, kartu také chtěli vidět. 

0 Citovat

Myslím, že na Maltě chtěli vidět fyzickou kartu k LK. 

0