Kdo se teď odkud vrátil a jake to bylo?
Na webu Emirates je toto:
Passengers travelling from Dubai will need to undergo COVID‑19 PCR testing only if it is required by the country you are travelling to.
Ahoj, letíme v úterý z Vídně přes Lisabon na Azory (Ponta Delgada)
Podle jejich stránek po třetím očkování už nemusíme mít nic jiného (mimo formuláře v pevninském Portugalsku). Máte někdo čerstvou zkušenost, jestli je to opravdu tak? Díky
Dnes navrat Panama - Amsterodam - Berlin.
V Paname nosi rousky vsude, kolikrat pro sichr i plexi. Jinak vsechno funguje a je tam malo turistu.
Na letistich cestou zpet zadna kontrola niceho.
Standa se určitě taky vyjádří.
Mně po jedné návštěvě připadla Panama takový fajn decentní náběh na úchvatnou Kolumbii, stejně jako z druhé strany Ekvádor. Fajn země to jsou, ale dle mého na rozmanitou krajinu, přírodní krásy i srdečnost místních lidí v Kolumbii nemají. A to ani Venezuelané před Madurem.
Já z toho mám právě podobný pocit. Proto se ptám. Ostrovy San Blas vypadají dobře, ale dá se tam dostat i z Kolumbie. Popřípadě využít Multicity, pokud by byla za dobrou cenu. Venezuela před Madurem mě, co se lidí týče, dvakrát nenadchla.
Jeste se kdyztak rozepisu az budu na PC. Kazdopadne Panama mi dala co jsem od ni ocekaval. Teda az na to, ze byla trochu destivejsi. Jinak z oblasti asi jedna z nejvic tourist friendly zemi. Pro nas byly hlavnim lakadlem ostrovy San Blas.
Na 3 dny jsme si vybrali Chichine Island. Jeden z nejodlehlejsich ostrovu, pritom jeden z tech vetsich. Ubytovani pro turisty tam je jen v jedne casti ostrova. Na stalo tam je 5 chatek, 1 stan a 2 dormitory. Bylo tam celkem asi 15 turistu v prumeru. Jen to tam je trochu drazsi. Ale z toho co jsme videli v ramci vyletu na Isla Perro sme vazne radi za nasi volbu. Byl to raj bez lidi, nebylo to tam jak na Machaci. I signal tam mistama byl a elektrina po setmeni.
Nejsem takovy dobrodruh jako kafino, takze v Panama City sem se radsi nekterym ctvrtim vyhnul. A stejne tak bych uz ani po Portobelu nechodil po setmeni.
V El Valle de Anton musim doporucit restauraci La Ranita Gourmet. Pred 4mi mesici tenhle prostor ziskal jeden kluk z Brna a skvele tam vari. Vsechno domaci, az po kecup. V Paname je myslim asi 9 let, predtim mel restauraci jinde.
Pokud bych se do Panamy mel vratit, tak urcite kvuli San Blas. Nebo bych si v pripade cesty do Kostariky odskocil na Bocas del Torro a volcan Baru, ktere pro nas byli trochu z ruky.
niemandos_1 napsal(a):... Ostrovy San Blas vypadají dobře, ale dá se tam dostat i z Kolumbie. ...
Pouze okolo souostroví San Blas jsme už dávno v roce 2011 proplouvali. Jen na jeden malý ostrůvek jsme doplavali z jachty. Tenkrát jsem se potřeboval dostat z Panamy do Kolumbie a samozřejmě, že ne přes Darién Gap. Zvolil jsem tenkrát dražší variantu na té malé jachtě, a to 4 dny plavby z panamského Puerto Lindo do kolumbíjského Capurganá. Mezitím jsem se dozvěděl i o levnější variantě, a sice letět z Panama City do Puerto Obaldía a odtamtud asi přes 2-3 osady dojít do Capurganá. Je to okolo pobřežní karibského moře. Bylo to a snad by i stále mělo být relativně bezpečné oproti hloubi pralesa v Dariénu. Dále z Capurganá už jezdí linková loď do města Turbo, kde navazují autobusy buď do Medellínu nebo Cartageny.
Cesta s dcerami na jarni prazdniny do jizniho Portugalska, v sobotu let Berlin - Faro. V Berline jen rychle odpipnuti letenky a ani ne pulvterinove kouknuti na obcanku. Ve Faru jen nahodna kontrola u nekolika malo cestujicich. Let byl opozden o dve hodiny (protoze uz z Fara do Berlina bylo na odletu dvouhodinove zpozdeni). Nejvetsi komplikace byla v tom, ze kvuli silne vichrici v uplynulych dnech nejezdilo v Nemecku spoustu vlaku, plno spoju bylo zcela zruseno bez nahrady. Vlak EC z Prahy smer Berlin a Hamburg skoncil v Drazdanech. Dal smerem na Berlin nic nejezdilo a klasicka nahradni autobusova doprava, jak zname z CR, nebyla organizovana. Ale v Drazdanech si mohli cestujici s platnou letenkou a s platnou vlakovou jizdenkou do Berlina smerujici na letiste Berlin vyjednat u info stanku nemeckych drah taxika. Tak jsem take s dcerami v hekticke atmosfere a fronte mnoha nervoznich lidi, kteri nemohli pokracovat z Drazdan dal ve sve planovane jizde, ucinil a dodavkovym taxikem pro ridice a dalsich 7 cestujicich jsme odjeli (bez nejakeho dalsiho placeni) do Berlina.
Tady na jihu Portugalska v Algarve krasne jarni az temer letni pocasi, slunecno, klidek a pohoda, turistu minimum, na nadchazejici dny hlasi okolo 23 ve stinu. Prvni noc po pozdnim priletu jsem prespali ve Faru, dnes jsme se vlakem presunuli do Lagosu, kde budeme do ctvrtka.
vcera som sa vratil z Rigy - oba lety Ryanair, ziadna kontrola ockovania/testov pred odletom do Rigy alebo priamo na letisku v Rige.
V Rige kontrolovali QR kody vsade, castokrat bolo treba ukazat aj obciansky. Inak restauracie, bary, atrakcie otvorene.
Prave cekam na letisti ve Vidni na odlet do Dublinu Vlakem z Prahy a pak prestup ve Vidni na vlak na letiste kontrola vubec zadna Dlouho jsem z Vidne neodletal jen prilety Pres security se chodi az na gate?
Uz jsem si poradil kontrola zatim veskera zadna pruchod pres e-branu i security takze ted uz jen cislo gate
Tak je videt ze Rakusaci jsou pekne pomateni s covidu vedle gate je male obcerstveni tak jsem si dal kapucino a jablecny zavin a ten sasek chtel po me certifikat no test mam proze v Irsku by ho mohli chtit i kdyz spis cekam ze neco budou chtit videt tady na gate budu vedet za pul hodiny no ale na tom obcerstveni me dostali mel jsem sto chuti odejit ale co z blaznem v podstate to neni ani hospoda a kdovi jestli to ma pravo vubec chtit videt
mikir napsal(a):Tak je videt ze Rakusaci jsou pekne pomateni s covidu vedle gate je male obcerstveni tak jsem si dal kapucino a jablecny zavin a ten sasek chtel po me certifikat no test mam proze v Irsku by ho mohli chtit i kdyz spis cekam ze neco budou chtit videt tady na gate budu vedet za pul hodiny no ale na tom obcerstveni me dostali mel jsem sto chuti odejit ale co z blaznem v podstate to neni ani hospoda a kdovi jestli to ma pravo vubec chtit videt
Takovy jsou v Rakousku pravidla, tak muzes jezdit jinam, kde to tak neresej
V Rakousku jsem byl v sobotu. Certifikát už po mně nikdo nikde nechtěl. To jsem byl v Sisi Muzeu a pak na jídle.
Nejake foto z dnesniho prochazeni po utesech u jihoportugalskeho Lagosu. Letni teploty, nadherne scenerie, turistu naproste minimum, paradni jarni prazdniny, ze kterych se mi nebude chtit zpet do CR a do prace :-)
Na gate uz jen pas a letenka v Dublinu nic ..pruchod e branou na Irsky pas.ted uz jedu busem domu
Marek Sourak napsal(a):[citace="mikir "]
Tak je videt ze Rakusaci jsou pekne pomateni s covidu vedle gate je male obcerstveni tak jsem si dal kapucino a jablecny zavin a ten sasek chtel po me certifikat no test mam proze v Irsku by ho mohli chtit i kdyz spis cekam ze neco budou chtit videt tady na gate budu vedet za pul hodiny no ale na tom obcerstveni me dostali mel jsem sto chuti odejit ale co z blaznem v podstate to neni ani hospoda a kdovi jestli to ma pravo vubec chtit videt
Takovy jsou v Rakousku pravidla, tak muzes jezdit jinam, kde to tak neresej
[/citace]
Jasne muzu ale Praha Dublin bylo asi za 1500 Kc ale Viden Dublin za 13 euro a na vlak mam slevu in 50
@suomi.finland supr, kde to přesně je? V Lagosu bydlíme vzdycky v centru u kostela, tak chodime na pláže podel cesty k majaku. Jinak, až se budeš vracet do Fara, doporučuji vybornou portugalskou restauraci O Chalavar. Je to kousek od nádraží, výborné cerstve ryby, morske plody a za směšné ceny. Ten Ind, co tam obsluhuje, uz nás zná jménem:-)