Kdo se teď odkud vrátil a jake to bylo?
V zime je nejlepsi litat jen na Lanzarote nebo Fuerteventuru ,,, koukal jsem dneska Lanzarote 23 ,,, takze pohoda i koupacka urcite ... Na Tenerife byvaji pribojove vlny casto proto cervena vlajka .nejlepsi koupani z lode pri nejakych vyletech nemyslim ,ze by sever byl lepsi ,, nejlepsi je to podle me u Los Gigantes Da se i vyuzit neco v oblasti Los Cristianos ,hlavne kdyz si chce clovek udelat i vylet na La Gomeru nebo EL Hierro lodi
Je pravda, ze v prosinci jsem se na Lanzarote koupal a nebylo zas tak silene studene, a vubec nejlepsi byl vyhrivany hotelovy bazen ;) ale tenkrat to byly super Vanoce a jeste bych to nekdy zopaknul - Playa Blanca na jihu Lanza je podle me tam top na koupacku
Dilem(m)a neni sever vs. zapad(los gigantes), ale sever vs.jih (adeje, los americas, los crist.). Jinak souhlas, gigantes ok, jedna z nejlepsich piscin, ale trosku mne tam chybi vyziti. Kousek do Mascy na treky. Jinak teplota byla taky do 23c, ale koupali jsme se jen v tom Lago Martianez v Puertu.
Marek Sourak jiste myslis Papagayo tech nekolik plazi v dunach .to je super ,ale stejne je lepsi bydlet v Puerto del Carmen Oblibil jsem si i jih Fuerteventury Esquinzo
Bic bozi souhlasim u Gigantu dole je klid. ale to nam vyhovuje na vyziti ale popojdes nebo popojedes do Santiaga Masca uz je otevrena ? Udajne byla zavrena .....
Ja tam chci jet, az ji otevrou, jestli to vubec nastane.... diky za aktualni info. Tusim, ze uz je to od 2018.
Taky jsem všude četla, že na jihu je tepleji a lépe, ale zatím celej tejden je to přesně naopak. Ale celkově je asi nejlíp kolem hlavního města. Dneska jsem dokonce i do vody vlezla na pláži Las Teresitas, voda studená, ale dalo se to přežít, Rudý moře v březnu mělo teplotu asi stejnou.
Lanovku jsem měla koupenou na úterek a zrušeno a do pátku min, nejezdí, takže se tam asi nedostanu :-(
Pěšky nevím, jestli bych to dala, měl by tam být sníh, na což nemám boty :-).
Jinak mě docela překvapilo, že je tady levno, oproti Řecku, je to úplně super. Je takhle levno i na pevninským Španělsku, či je to vliv covidu? Kafe kolem 1-1,5éček jsem teda nikde v EU neviděla, až tady, celkově ty ceny v obchodech, jsou po přepočtu stejný či i nižší než u nás. Restauračky už o něco horší, ale pořád lepší než to Řecko.
Ty ceny jsou normální a dají se najít úplně klidně i v pevniském Španělsku, byly takové i před covidem, Řecko je předražené, kafe za 1-1.5 je i v Portugalsku
Masca Gorge machl uz nejakou dobu, ale stale se daji delat jine treky v okoli. My chodili jen Anagu a neco malo v Teide, zapad byl autoturistika.
@Aluska Kanary a pevnina jsou levne destinace, radi tam jezdime s detma😉. Jedine, co mi tam rusi, jsou vstupenky do aquarii, aquaparku a Zoo. 😂 Taky nevim, co na tom Recku vsichni vidi...
Krajina, priroda, hory podle me vede Spanelsko a Kanary, a more ve Spanelsku, co jsme byli, tak moc hezke, a samozrejme pak ocean je ocean, vlny parada. Tak nejak Recko na me az na vyjimky pusobi jako spis plazovka, hlavně ty klasicke cestovkove ostrovy - masovka. Ty odlehlejsi/mene dostupne ostrovy muzou byt dobre, tam ale pak zase ty ceny jsou⬆️.
Aluška napsal(a):Kafe kolem 1-1,5éček jsem teda nikde v EU neviděla, až tady, celkově ty ceny v obchodech, jsou po přepočtu stejný či i nižší než u nás. Restauračky už o něco horší, ale pořád lepší než to Řecko.
V Itálii klidně i pod 1 euro a za 1,5 eura už je považováno za celkem drahý :D
V Atéhánách ale to kafe a čokoláda byla kolem 1-1,5 € taky. Samozřejmě mimo turistická místa.
lidi nemůžou jezdit, sedí doma na prdeli a baví se o hovadinách :)) ale možná lepší řešit, kde je o 10 korun levnější kafe než výplody mikira nebo očkování po 158 :D
Nektera mista se prece srovnavat nedaji , drive jsem treba jako jednoznacne nejlepsi more v Evrope videl Jadran i dnes se daji najit mista co jsou skvela, napriklad na druhe stane Hvaru Zavala a naproti maly ostruvek Stedro, nebo treba kdysi nedostupnne ostrovy Vis a Lastovo ,protoze tam smeli jen mistni (vojenske duvody ) dneska je jak Vis, tak Lastovo otevrene ,ale porad to neni masova turistika
Jenze Chorvati proste cenove spychli a nasadili ceny ,ktere casto neodpovidaji realite ,takze nasledovalo Recko ostrovy a dovca tam vyjde levneji celkove a more je tam taky skvele a klidne i na proflaknutych ostrovech ,treba Korfu , asi 4 km od Ermones Mare je uzasna plaz Mirtiotissa Beach Rhodos a treba Stegna je taky bezvadna ,Kreta byva jednoznacne levna Za me Recko ostrovy v lete lepsi nez pevninske Spanelsko
V Recku je lepsi jidlo i je to levnejsi nez v Chorvatsku Daji se asi vybrat i ty mene proflaknute ostrovy , kdyz clovek akceptuje to, ze se tam dostane sloziteji a tim cena za dopravu stoupne
Ovsem srovnavat Spanelsko nebo Portugalsko s Reckem nejde , ano Portugalsko a oblast celeho pobrezi Algarve je uzasna Portugalsko vyjde levne stejne jako Spanelsko ,Costa Brava je taky fajn nebo pak plaze u Malagy ,kde lze v jarnich mesicich zajet dopoledne zalyzovat na Sierra Nevadu a odpoledne se uz valet na plazi Ciste koupacka ,ale neni ve Spanelsku ,nakonec ani v Portugalksku podle me lepsi nez v Recku na ostrovech
Specifikum ma taky Sardinie ,nebo Korsika a zase to nejde srovnavat
Kanary jasne ,ale proc v lete, beru to osobne jako zbytecne tam letet v lete , zato od listopadu do dubna nejlepsi alternativa ,kdyz clovek nechce letet nekam 10 hodin a vice a chce mit levnou dovolenou v teple ,pripadnym konkurentem je asi jen Madeira a ostov Porto Santo ,nebo snad Azory ,ale ty maji nevyhodu celorocniho destiveho pocasi
Ježišmarjá, nejde o kafe, to byl jen příklad, protože já piju kafe hodně a všude, tak jsem to brala jako srovnání. Ano obyč kafe by tady bylo i pod euro, já srovnávám capučíno či něco s mlíkem a to je v Řecku od 3eur nahoru, takže su zde mile překvapena :-)
Dneska leje, že by psa nevyhnal :-(ale jinak je tu moc hezky,jak je psáno výše, Řecko a hlavně ostrovy maj určitě lepší koupání, ale celkově su tady nadšená, stejně u vody nevydržím celej den, takže o pláže mi ani tak nejde, jen to počasí, asi příště v lednu jinej ostrov a nebo už v listopadu či duben, květen, ale to zase asi ryan či wizz nelítaj.
@Aluska my byli na Tenerife leden, na Lanzarote unor a pocasi na koupani bylo, neprselo, slunce.... naopak v listopadu na La Palme a tam skoro kazdy den nejaky slejvak😂. A pak GC v cervnu a to na me moc teplo, parak.
niemandos napsal(a):To možná ano, ale ty jsou cenově zase ještě trošku někde jinde, nemyslíš
To asi jo, ale to Recko na ostrovech, co by me zajimaly, asi taky. Kouknu se na ubytko a rana do hlavy😂.