Pokud stále vybíráte kam v létě na dovolenou a milujete Řecko stejně jako já, mám pro vás malou inspiraci v podobě cestopisu z ostrova Skiathos, kam doletíte z Prahy Ryanairem a Skopelos, kam přeplujete za 10 eur trajektem. Pokud jste ostrovy navštívili, budu rád, když se podělíte o své zážitky a tipy na místa, která v článku nemám. Celý cestopis se spoustou fotek najdete na mém blogu: https://cestovanisfotografem.cz/...aze-recka/    .

SKIATHOS A SKOPELOS – NEJHEZČÍ PLÁŽE ŘECKA?

Založil ve fóru Cestopisy

12 reakcí

Pokud stále vybíráte kam v létě na dovolenou a milujete Řecko stejně jako já, mám pro vás malou inspiraci v podobě cestopisu z ostrova Skiathos, kam doletíte z Prahy Ryanairem a Skopelos, kam přeplujete za 10 eur trajektem.

Pokud jste ostrovy navštívili, budu rád, když se podělíte o své zážitky a tipy na místa, která v článku nemám.

Celý cestopis se spoustou fotek najdete na mém blogu: https://cestovanisfotografem.cz/...aze-recka/

2023-skopelos-35.jpg
2023-skopelos-54.jpg
2023-skiathos-11.jpg
2023-skiathos-68.jpg
2023-skopelos-44.jpg
2023-skiathos-18.jpg

3

Krásné fotky! A děkuji za cestopis, letos se tam chystáme. :) 

1 Citovat

diky za inspiraciu, vyzera to ako dobra destinacia a hlavne ako pozeram, Ryanair to toci aj z Viedne priamo za celkom solidne ceny. 

1 Citovat

Kdy jste tam byli? Podle prázdných ulic, hospod, a pláží to nevypadá na červenec/srpen.

0 Citovat

No 100 euro mimo hlavní  sezónu bych za solidní cenu nepovažoval. Ale doba je zlá. Na druhou stranu ty fajn časy příletů i odletů jsou moc krásné. Klidně bych to vzal, kdybych už neměl za Wizz kredity nakoupený Zakynthos. Ale cestopis si rád přečtu :-). Třeba příště. Takže díky za inspiraci.

1 Citovat

Byli jsme loni v červenci včetně Alonisosu. Každý ten ostrov je úplně jiný, i když jsou kousek od sebe. 

0 Citovat

@niemandos_1 - hej tie casy najma pre rodinne zalozenych uz su super a tych 80e na jun mi pride celkom ok. hlave ani tie ceny ubytka nie su nejak prestrelene.

0 Citovat

divan napsal(a):

Kdy jste tam byli? Podle prázdných ulic, hospod, a pláží to nevypadá na červenec/srpen.

Díky všem za reakce, byli jsme tam o v druhé polovině července 2023, jsem učitel, takže všechny moje cestopisy jsou z prázdninových termínů :)

Taky mne překvapilo, že tam bylo celkem prázdno, ale to bylo tím, že je město focené v poledne, kdy je takové vedro, že jsou všichni u vody. Večer je město plné lidí. 

Pláže vyhledávám prázdné záměrně, jak píšu v cestopise, nesnáším davy, ale všude funguje, že jak se tam nedá dojet autem a musí člověk překonat nějakou překážku, tak je tam vždy prázdno. Tady navíc funguje filtr, že všechny mouchy (turisté) se nachytají na nejvíce propagovanou Kokouneries beach a dál už jde málokdo :)

0 Citovat

aldadol napsal(a):

Byli jsme loni v červenci včetně Alonisosu. Každý ten ostrov je úplně jiný, i když jsou kousek od sebe. 

Tam se chystám letos, nemáš z toho nějaký trip report?

0 Citovat

Máš recht Tonicu. Za 80 euro je to na dnešní dobu super a k tomu ty časy letů.  😀. Žádných 6 hod ráno nebo 22 hod večer. To není jen pro rodiny, i když i moje rodina to ocení. Ale i já sám už nekupuju letenky v 6 hod ráno. I kdyby stály 10 éček.  Tak snad ty časy i ceny vydrží do příštího roku 😉

1 Citovat

Taky jsem kdysi byl, tenkrát lety Bratislava-Athény (600 kč), Athény-Thessaloniki(250kč), odsud po zemi na Chalkidiki, do hor u města Volos (moc doporčuju), odtud trajekt na Skiathos a jelikož tam bylo víc draho a dní spoustu, tak ještě trajekt na výrazně levnější Skopelos.. Ještě jsem trefil let Skiathos-Benátky za 5€, takže jsem se i s trajekty taky vešel do těch 100€ a procestoval půl Řecka :-) 

Každopádně Skiathos i Skopelos moc pěkné pláže, doporučuji i nějaký boat trip.

0 Citovat

Byli jsme loni v srpnu s Ryanem s rodinou týden na Skopelosu. Ostrov je krásný, zelený. Lidí v srpnu bylo trochu víc, zejména na hlavních plážích. Hlavní město Skopelos je krásné. Měli jsme auto, ale viděli jsme dost turistů, kteří využívali autobusy. 

0 Citovat

Jen pozor na trajekt. Chtěli jsme jet hned po příletu trajektem ze Skiathosu na Skopelos, ale trajekt dva dny před příletem zrušili. A protože byl poslední ten den, tak jsme museli jet boat taxi. Bylo to dražší, ale zase pro děti zážitek.. Lodní společnost Anes Ferries nám peníze za zrušenou plavbu vrátila během pár dnů.

0
12 reakcí