Zdravím vospolok. Dovolím si sem hodiť link na cestopis o krátkom výlete s airBaltic do Helsínk a Rigy. Počasie nám vyšlo luxusne a mohli sme porovnať obe hlavné mestá. TL;DR - Riga je v lete super. https://tonicove.sk/horuco-pri-baltiku/ Náklady: Letenky - VIE-RIX-HEL-RIX-VIE = 70e osoba Ubytovanie Vantaa - 87 eur izba MHD Helsinki 24h - 11e Bolt HEL-ubytko cca 7km - 13e Cider/pivo v supermarkete - od cca 2 eur Bolt RIX-centrum - cca 11 eur Ubytko Riga - 67 eur 2 izby Bolt Drive Jurmala - cca 13 eur jeden smer Vyhliadka veza kostola sv. Petra - 10 eur Buterbrody - od 80 centov Kvas - 1,5 eur   .

Horúco pri Baltiku

Založil ve fóru Cestopisy

8 reakcí

Zdravím vospolok. Dovolím si sem hodiť link na cestopis o krátkom výlete s airBaltic do Helsínk a Rigy. Počasie nám vyšlo luxusne a mohli sme porovnať obe hlavné mestá. TL;DR - Riga je v lete super.

https://tonicove.sk/horuco-pri-baltiku/

Náklady:

Letenky - VIE-RIX-HEL-RIX-VIE = 70e osoba
Ubytovanie Vantaa - 87 eur izba
MHD Helsinki 24h - 11e
Bolt HEL-ubytko cca 7km - 13e
Cider/pivo v supermarkete - od cca 2 eur
Bolt RIX-centrum - cca 11 eur
Ubytko Riga - 67 eur 2 izby
Bolt Drive Jurmala - cca 13 eur jeden smer
Vyhliadka veza kostola sv. Petra - 10 eur
Buterbrody - od 80 centov
Kvas - 1,5 eur 

6

Informativni, ctive, skvele fotky - paradni cestopis jako vzdycky, diky!

2 Citovat

My mame na srpen rodinnou dovolenou v Estonsku a na zpatecni ceste jsem si dala jeden den na Rigu, tak uz se tesim. Budu mit srovnani po 32 letech!

0 Citovat

diky :) 

Inak kto by mal zaujem o tu prehliadku letiska Spilve, tak som sa preklikal na sprievodcu a eventy
https://www.facebook.com/share/y...9uXvFi1Rz/

0 Citovat

Hlavne airbaltic uplne super od check inu cez gate az po posadku.

Este aj omalovanku daju detom :)

Cul uz len dockat na akciu a buduci rok smer estonsko.

2 Citovat

Tak Air Baltic  je moje nejoblíbenější aerolinka posledních let. Jejich akce s cenami okolo 1 tis do Pobaltí nemaji  chybu. O kvalitě služeb a nerušení letů nemluvě. Estonsko dávám tento rok po dvou pobytech v Litvě min. rok. Snad bude zase akce a prozkoumám i Lotyšsko

1 Citovat

AirBaltic je super, když má akci. 😆 Dokonce nedávno vyměnili tu uhozenou appku za normální (taky má nějakou mušku, třeba při změně sedadla aerolinkou ukazuje na dvou různých místech 2 různá sedadla, ale to snad opraví). Jinak akce ještě probíhá, ale já jsem ji nevystihl úplně v začátku, takže na mě nezbyl levný zpáteční let na neděli, ty byly rozebrané rychlostí blesku.

1 Citovat

hej airBaltic je uz pomaly srdcovka. teraz kamos letel z Palangy do Viedne cez Rigu, vcera vecer zrusili let PLQ-RIX, trochu to vraj bolo chaoticke, ale nakoniec dostali nejaky 4* hotelik so spa, rano do Rigy odleteli a do Viedne sa dostali dnes rano tym istym letom. Ku koncu dna lepsie ako v Rige nocovat, kde vcera prsalo. Dokonca tam Radisson sa podarilo zrusit s free cancel do 6 vecera toho isteho dna. 

0 Citovat

Před 2 lety jsme udělali combo Riga, Talinn a Helsinky a moje dojmy jsou úplně stejné. Helsinsky úplně o ničem, historické centrum je jen to náměstí s katedrálou. Suomenlinna jakožto Unesco památka a hlavní turistická atrakce Helsinek, dojem spíše "meh" a to jsme tam byli i v tom muzeu a v ponorce.

Nejlepší zážitek z Helsinek byla sauna Loyly v přístavu:

https://www.loylyhelsinki.fi/

Mají tam dvě sauny, topí v nich jen dřevem, vstupné relativně lidové (výhledem k tamním cenám) a ze sauny se dá jít po schodech zchladit rovnou do moře (toho času koncem června krásných 11°C).

Jeli jsem tam ráno trajektem z Talinnu a byli rádi že jsme zase večer jeli zpět, fakt nevím co bychom tam déle dělali.

Naopak Talinn i Riga super města, tam se dá i na celý prodloužený víkend zabavit. 

0
8 reakcí