Zdravím vospolok, minulý víkend sme absolvovali ešte stále takmer letných 36 hodín v Tirane. Hlavné mesto Albánska som navštívil po 8 rokoch a teda nestíhal som sa čudovať ako vyrástla a rastie do výšky. Po dlhom čase nás niekto natiahol v gastro službách, dokonca opakovane, tak sme sa cítili ako cestovatelia amatéri :D Tu sú nejaké zápisky a fotečky: https://tonicove.sk/koniec-letne...-v-tirane/ Náklady: Letenky - 35e/osoba Mazur parking - 43e Ubytovanie - 178 eur dva apartmány na dve noci Taxi TIA-centrum - 15e Taxi centrum-TIA - 12e Dajti Ekspres - 14e otocka MHD - 40 centov jazda Makiato - 1 az 3 eura burek - 70 centov az 2,5e   .

Rozlúčka s letným časom v Tirane

Založil ve fóru Cestopisy

17 reakcí

Zdravím vospolok, minulý víkend sme absolvovali ešte stále takmer letných 36 hodín v Tirane. Hlavné mesto Albánska som navštívil po 8 rokoch a teda nestíhal som sa čudovať ako vyrástla a rastie do výšky. Po dlhom čase nás niekto natiahol v gastro službách, dokonca opakovane, tak sme sa cítili ako cestovatelia amatéri :D Tu sú nejaké zápisky a fotečky:

https://tonicove.sk/koniec-letne...-v-tirane/

Náklady:

Letenky - 35e/osoba
Mazur parking - 43e
Ubytovanie - 178 eur dva apartmány na dve noci
Taxi TIA-centrum - 15e
Taxi centrum-TIA - 12e
Dajti Ekspres - 14e otocka
MHD - 40 centov jazda
Makiato - 1 az 3 eura
burek - 70 centov az 2,5e

5

neviem co trvalo kratsie, ci vylet alebo pisanie 🤔

5 Citovat

To nejsi první, koho letos v Tiraně obrali v restauraci.

Balkán se nezapře - v takových destinacích raději výběr u pultu v bistru.

0 Citovat

Ale vieš čo, toto sa mi veľmi dlho nestalo a na Balkáne som veľmi často...

0 Citovat

Dani jsi musel svou recenzí namíchnout řádně, když je na googlu jediná, na kterou reagovala .. doufej, že není členkou albánského gangu :)

Fotky i čtení super jako vždycky, díky

2 Citovat

Ale chapem, ze Dani sa mohla pomylit, no zase sme fakt boli jedini zakaznici :D a uplne bolo vidiet, ze najprv chcela 1000, ked som sa zacudoval, vydala 200. No zase ostatne recenzie su super, tak neviem. Ale teda chutovo burek fakt nic moc

2 Citovat

Tak to se povedlo. 😆 Byli jsme v 7 Stars v neděli a úplně v pohodě, na ceny jsme se ptali předem, ale měli jsme už docela dobrou představu z fotek na Google Maps, že to má být levný podnik. Sice už toho k večeru moc neměli, ale fazole i masová polévka byly super a dali jsme za ně + pečivo 5 eur.

0 Citovat

no nabuduce budem mudrejsi :))

0 Citovat

No jo, země která má scam jako svůj hlavní exportní artikl se nezapře. 😀

2 Citovat

tonic napsal(a):

Ale vieš čo, toto sa mi veľmi dlho nestalo a na Balkáne som veľmi často...

to je pravda, však tam chlapec žije...

6 Citovat

Este tak 5r dozadu sa Albansko celkom dalo, teraz je to uz len dalsia predrazrena diera. Jedlo bolo tusim lacnejsie aj v Catanii, ci Valencii, ale to len preto, ze albanci uz oje ... ehm takmer vsade a vsetkych (aj vlastnych). Minuly rok som to tam polietal krizom krazom, dobrych podnikov (pomer cena\vykon bez turistickej prirazky) spocitam ledva na jednej ruke. 

Nejako takto by to malo plus minus vyzerat (na okraji mesta Fier v maji)

1730744793683.jpg
1730744793693.jpg

0 Citovat

My sme dobre pobehali Albansko dva roky dozadu autom, oproti Ciernej Hore fakt slabsi pomer cena/vykon, ale zase tie off season plaze na juhu.. no to velka parada. Skor ma zarazilo, ze fakt oni nemaju okrem Skanderbeu, nejakeho korenia a caju dokopy ziadne svoje vyrobky a import vsetko predrazuje. Ale zase pravda, ze byrektore mimo turistickych destinacii fakt ceny pod eurom. Zaujimave bolo porovnat Tiranu s Pristinou, ktoru som tiez navstivil tento rok a tam bolo sveta zit.

0 Citovat

To sa ma len kolega minule pytal na letenky do Albanska, tak som trosku vysvetlil realitu, a nakoniec z toho vzislo, ze tam chce ist za sestrou, ktora je tam vydata. Ta jeho sestra mnohe vysvetlila, aj tie ceny - pre turistov, bud vam hodia anglicky jedalnicek s cenami zapadnej EU, alebo horsia varianta -objednavat bez cien, a potom rozpacito pozerat na ucet :) Jedina obrana je vraj urobit rozruch v podniku, potom sa to zoskrta na normalne ceny.

Tot jeden majitel ubytka v Skopje mal o Albansku a Kosovu po flaske rakii jasno ... "Su to banditi, trafikanti, narko-kurwy" :D ... ale v Pristine im to s grilom aspon slo, resp. najlepsie podniky, ake sme na balkane zazili.

1 Citovat

voughne napsal(a):

Este tak 5r dozadu sa Albansko celkom dalo, teraz je to uz len dalsia predrazrena diera. Jedlo bolo tusim lacnejsie aj v Catanii, ci Valencii, ale to len preto, ze albanci uz oje ... ehm takmer vsade a vsetkych (aj vlastnych). Minuly rok som to tam polietal krizom krazom, dobrych podnikov (pomer cena\vykon bez turistickej prirazky) spocitam ledva na jednej ruke. 

Nejako takto by to malo plus minus vyzerat (na okraji mesta Fier v maji)

0 Citovat

Taky jsem letos navstivil, ale je pravda že restauraci je hodně,  maji vyvesene jidelni listky a ceny sedely a nikdo me nevzal na hul. I když je treba davat velky  pozor na pivo a speciality, tretinka piva( pro me hnusneho guiness) muze byt az klidně za 250lek coz je skoro 65kc,na to jsem si daval jo bacha  a naspeciality pro 2 za 3500lek taky. Rikam nikde se me nesnazili obrat ale bylo to asi tim ze ja se VZDYCKY nejdrive kouknu na listek nez neco objednam, jinak nemam problem kdyz mlzi se zvednout a jít vedle to se mi už taky 2x nejmin  stalo..Ale jak Ochrid, Tirana tak Durres naprosto v pohodě bez balkanskeho  natahovani...

0 Citovat

My jsme se loučili s letním časem v Alpách (https://1url.cz/@alpy2024). Nikdo nás tam nenatáhl s výjimkou vlakových trablí s OBB.

0 Citovat

Ten Halstatt nechápu...asi dobrý promo...
Radši bych si dal Gaisberg u SZG, ten se dá městským busem nebo pěšky, výhled bombička, lidí málo...

0 Citovat

To víš, Asiati milují Hallstatt. Chtít to změnit je jako běžet hlavou proti zdi... 🤣

1
17 reakcí