Zdravím všechny cestovatele! v srpnu odlétám na tři týdny do Jižní Ameriky a rád bych navštívil vodopády Iguazú. Nevíte někdo, jak překročit hranici “Puerto Iguazu/Foz do Iguacu”? Prý by tam měl jezdit nějaký autobus mezi argentinskou a brazilskou stranou města. Tak jen jestli nemáte nějaké zkušenosti?  .

Vodopády Iguazu

Založil ve fóru Cestopisy

42 reakcí

Zkus Google 😉

2 Citovat

Na googlu to právě nedokážu vydedukovat, všude píšou něco jiného, tak mě zajímají zkušenosti

0 Citovat

http://www.zasuvky.eu/zasuvky/brazilie

http://www.zasuvky.eu/zasuvky/argentina

0 Citovat

Vášnivý Cestovatel napsal(a):

jeste se chci zeptat, jak je to s razitky? Prý na pozemních přechodech na ta razítka Brazilští policisté rádi kašlou a Argentinci snad už nerazítkují vůbec

Na prosbu o pečiatku argentínsky pasovák odpovedal, že pečiatku dávajú len tým, čo majú vízovú povinnosť. V Uruguaji sme dostali pečiatky na vstupe aj výstupe, na prechode pri vodopádoch Iguazu nás brazílci nekontrolovali (marec 2014).

0 Citovat

Červenec 2018 (Iguazu) i prosinec 2019 (Patagonie) Argentinci při cestě po zemi razítkovali automaticky. Jedinej, kdo mávnul rukou, byl Paraguayec, že prej když se vracím stejnej den, tak to nemá cenu. Ale nechal se celkem snadno ukecat, aby se od tý televize zvednul.

Nevím, jak je to teď, ale tehdy se psalo, že ty místní (ne dálkový) autobusy přes hranici na razítka nečekají, protože místní je nepotřebujou, a že to cestovateli bez vízový povinnosti projde, když se vrací, ale může s tím být problém když pak pokračuje dál do země, protože bez razítka to není legální vstup. Jaká je aktuální situace netuším.

1 Citovat

Tak ono to teoreticky jde i pěšky no....no já to nějak vymyslím, tágo taky může přes hranici, ne? Předpokládám, že si za to naúčtují nějaký příplatek

0 Citovat

Cestovali jsme tam v covidu, ubytování je lepší na Brazilské straně, v každé místní cestovce nabízí výlet za dobrou cenu na argentinskou stranu, jeli jsme dva jedním taxíkem od hotelu na hranici a druhý nás už čekal za hranicí. Nazpět jsme taxikáři zavolali ať nás vyzvedne a stejným způsobem jsme se vrátili. Dobrý poměr výkon cena.

0 Citovat

Koukám, jezdí UBER přes hranice asi za 15 000 pesos. (cca 350 Kč?)

0 Citovat

Pres mosty nad rekami Iguacu a Parana jezdi levnejsi MHD.

A do Paraguaye na Ciudad del Este a Saltos del Monday cas uz nezbude? Mestske trhy jsou sice rusnejsi, ale vodopady mene turisticke a kazdopadne levnejsi.

1 Citovat

Ty autobusy sice jezdí, ale jestli jsem to správně pochopil, budu muset ukecávat jihoamerického řidiče, ať mi zastaví kvůli razítku :D 

0 Citovat

Jestli tohle považuješ za challenge, tak tam možná nejezdi :D Jinak to chápeš správně, ale moc ukecávání to nebylo. Zastavil ochotně, nicméně nečekal.

0 Citovat

Stejně tak, když jsem tam byl já. Zastaví, ale nečeká. Snad se dá použít jízdenka v dalším autobusu. Ale ten jede za hodinu.

Hranice je neprakticky rozvleklá a na argentinskou stranu je to přes 2 Km. Já to odstopoval a pak od hranice došel pěšky na bus přímo k vodopádům.

0 Citovat

Jasný však děkuju. Jen mě zajímaly zkušenosti. A za ně vám děkuji :D 

1 Citovat

Zdravím ještě všechny!
Když se pluje lodí z Uruguyaye do Argentiny a pluje se z přístavu Colonia del Sacramento, tak do Sacramenta se z Montevidea jede busem a jízdenka je obsažena v ceně trajektu. Je nějaká návaznost mezi autobusem a trajektem v Colonii? Jakože, jestli tam na sebe čekají?

0 Citovat

ano bus čeká pokud to mate současti jizdenky :)))) Doporučuji ale na 200% zastavku v tomto krasnem městečku Colonia del Sacramento - opravdu stojí za návštěvu a pak zvolit běžný bus do Montevidea, který jezdí co 1-2 hodiny.

1 Citovat

No já vlastně mám v plánu to udělat obráceně - cesta z Porto Alegre do Montevidea, tam strávit dopoledne. Pak busem do Colonie a lodí. Vlastně Uruguay mám v plánu jako tranzitní zemi.

Lepší než 20 hodin busem Porto Alegre - Buenos Aires. Do Montevidea to jede jen 12 hodin. Hranice by měla být Chuí.

0 Citovat

za mě to je škoda, montevideo je aspoň na 1 den a tak i kolonie třeba na noc, kde je i levnější ubytko :)) My měli TRIP: Sao Paulo,přelet RIO, přelet Iguatzu, Asuncion na dva dny autem a pak přelet do BA, Colonia lodí, Montevideo, Cabo Polonio a pak přes Chui busem do Pelotas a poté letadlem zpět do Sao Paula :)))

0 Citovat

Jasný, mě jen zajímalo, jestli trajekt bude v Colonii čekat. Prý jsou v přístavech stejné procedury jako na letištích. Včetně uložení báglu do podpalubí, tak se mi tomu jen nechtělo věřit, že by loď čekala tak dlouho :D . Zvlášť, kdyby se po cestě něco stalo nebo bychom stáli v zácpě

0
42 reakcí