Akorat jsem cetl zajimavy clanek na frugal travel guy ohledne 5 mist na ktere se uz autor nikdy nechce podivat - tak me napadlo dat dohromady stejny seznam na CL - tesim se na vase postrehy: 1. Milano (hnusne mesto, Duomo se mi nelibilo, spousta spiny a podezrelych existenci z dalekych zemi popijejicich pivo v pondeli v 11 dopoledne misto aby pracovali - rozhodne bych ale doporucil navstevu Rima, ktery me totalne okouzlil a planuju tam brzo vyrazit znova) 2. Mnichov (stejne jako predchozi, kdyz DE tak Drazdany nebo Berlin) 3. Orlando (nejvetsi zklamani z FL, hnusne mesto a predrazene parky nabizejici komercni zabavu - zklamani bylo zesilene tim, ze mi zena zakazala navstevu Harry Potter v Univerzal) 4. Geneva (neprijemni lidi, predrazene, vyplati se akorat kvuli autosalonu) 5. Bangalore (rozhodne nedoporucuju jako turistickou destinaci - neni tam nic k videni, zvlast v Indii kde je tolik skvelych mist, ktere musite videt) .
Je pravdou, že Paříž je snad jediné místo, které nikdy více. Byl jsem tam v 2000 na svatební cestě a jediný hnus byla latinská čtvrť. Teď jsem minulý rok jen projíždél a tem zapach moči na Champs Elysées byl cítit až do auta... proti tomu je i Marseille čistý město.
S Casablankou souhlasím. Ještě bych přidala Ubud na Bali, Phuket v Thajsku (jen město, okolí je pěkné), Lima v Peru (nechápu, co na něm lidi vidí, snad jen gastro turistika).
Z míst, která určitě nenavštívím, mě napadá snad jen Chánov, Pretoria a Rusko + některé (ne všechny) postsovětské země. Jinak i když se mi někde třeba úplně nelíbilo, tak zpětně vidím, že i tam bylo něco zajímavého, hezkého, co stálo za návštěvu. Třeba jen krátkou.
Nikdy nenavstivim je silne slovo ale tak napr. vobec ma znovu nelaka Benelux, Madrid (to bola decembrova terapia sokom) a ani napr. grecke mesta ako Ateny alebo Solun. Ale keby sa povedzme tranzitovalo, tak samozrejme nemam problem.