5 miest na ktoré by som sa rád vrátil
Všimnul jsem si že je relativně málo lidí kteři by se chtěli vrátit do Jižní Ameriky....
1. Itálie - hlavně od Toskánska dolů. Kvalitní jídlo, víno, životní styl, tradice, příroda a to vše za dostupné peníze.
2. Kanada západ - Vancouver a BC, krásná příroda a překrásné vícedení treky
3. Kolumbie - krásná země s neskutečně pozitivní náladou. Neplatí pro Bogotu kterou bych společně s Kubou a Sihanoukville dal na negativní seznam
4. Meklenburská jezera - kola, uzené ryby a pohoda.
5. Maroko, Atlas - krásné hory a bez lidí.
Proti zdejším cestovatelům jsem zatím viděla jen zlomek světa, takže seznam je krátkej:
1. Určitě vede Švédsko, hlavně jih Švédska s krásnýma plážema, z měst Stockholm - nevím, proč, ale pořád mě to tam nějake táhne, letos jsem byla už 2x a už přemýšlím, že bych na vánoce zase nějakou cestu do Švédska podnikla.
2. Řecké ostrovy, nejmilovanější Kefalonie, ještě loni se dali se skůtrem najít pláže, kde budete sami nebo maximálně s pár lidičkama. Výborná kuchyně, řecký kafe...
3. Izrael - hlavně místní přírodní parky, pouště... to je nádhera, ale vrátila bych se i do Jerusaléma, Tel. Avivu atd. Bohužel mě dost štvali lidi, přijdou mi nevychovaný, neohleduplný :-(
4. Český Krumlov - má svoje kouzlo :-)
Londýn, tam jsem doma
Budapešť, neskutečně pozitivně mě překvapila
Kanada, z té jsem viděla jen zlomek a musím vidět víc.
Itálie - Lago di Garda a pak Kalábrie
Benecko, tam někde si na důchod koupím roubenkuz tech 58 zemi urcite znovu Novy Zeland a velmi se nam libil Mauritius . pak kdyz zustanu blize , tak Madeira
Island ,Skotsko a srdcovkou zustavaji Kanary
1. USA - od Denveru na zapad, narodne parky, plus idealne prejst PCT
2. Iran - uzasni ludia, pust Kalut, chcela by som este preskumat sever or Teheranu a ten uplny juh
3. Guatemala - dobre a lacne jedlo, prijemni ludia, najlepsi cestovatelsky zazitok pozorovanie vybuchujuceho Fuega
4. Gruzinsko - bola som tam len na tyzden cez jeden Erasmus projekt a hory som videla len z auta, velmi ochotni ludia
Indie - byla jsem tam třikrát a stejně viděla jen zlomek, Írán - skvělí lidé a turismem netknuté hory, Gruzie - skvělé treky, Japonsko - skvělé všechno, Řecko - tam jsem jako doma