4 dni v Azerbajdzane
Caute,
nedavno sme sa vratili z dalsieho kratkeho vyletu, tentokrat to boli 4 dni v Azerbajdzane, pocas ktorych sme prespali v horskej dedinke Lahic, videli najkrajsi zapad slnka nad Mingecevirskym vodnym rezervoarom, okupali sa v rope v Naftalane a na zaver to zakoncili prehliadkou Baku:
na Tvoji stranku jsem narazil pri planovani Kyrgystanu, mas suepr fotky:)
kdyby nekdo jel do Azerbadzanu na delsi dobu, tak zde je trosku rozsirenejsi itinerar.
http://jorgus.webnode.cz/azerbadzan-2016/
Jirka
Sice som si povedal ,ze krajinam s vizami sa budem vyhybat, ale tieto "cudne" republiky ma pritahuju, tak dalsi rok sa budem mat napozore pred wizzom ... uz sa mi tam zbieraju financie na ucte a bude to tazky boj s Astanou :) Neriesili peciatku z Armenska? Karabach nemam, ale Armensko mi tiez svieti ...
Armensko som mal este v starom pase, takze o tom ani len netusili :)
ale nemal by to byt problem co som cital po internetoch skusenosti
a tak ked su eviza do 30 euro, tak to sa este da :D horsie s legendami ako Rusko, alebo Cina, ktore ti este aj 2 dni zabiju navstevami ambsad :D
E-visa su tolerovatelne, teda pokial nie su robene stylom ako to mal donedavna Azerbajdzan, ze 60 USD+ pozyvaci list :D Klasicke viza ani nespominam ... uz ma vidia ako si berem dovolenku, len aby som mohol 6 hodin cestovat do BA ci Viedne a "prosikal" o nejaky "papierik". Mame cca 100 krajin kde ich platit nemusime, a kym ich prejdem ,tak potom mozno poniektori dojdu k rozumu? :D (myslim staty, ja mam rozum a nikomu nic platit nebudem :D)
na ten azer si spominam.... kvoli 13 hodinam 45 euro komplet... a o 2 mesiace neskor uz eviza :D
jinak me azer mirne zklamal..je to takova nijaka zeme, cekal jsem trosku ji osobitejsi:)nebyla spatna, ale vim ze tam uz se nevratim:)
fajne citanie, asi sa inspirujem ;) este si musim pozriet jednotlive miesta na mape, pamatam si ze v niektorych cestopisoch si mal aj mapu ;)
Super cestopis (y) Musím se polepšit a dopsat Rumunsko. Byl jsem tam ve stejnou dobu jako ty v Ázerbájdžánu :-D
E-Visa prisli za 3 dni ako sa pise na nete, ale pozabudol som na vodicak :/
Stacil nas EU pri pozicani auta? Predpokladam ze kym ma nezastavia tak to bude Ok, ale predsa sa opytam na skusenosti, mal by tam platit ten medzinarodny podla Viedenskeho dohovoru.
Takze v pozicovni stacil aj nas eu vodicak.
Pri dvoch standardnych cestnych kontrolach policajtom stacil EU vodicak a obciansky preukaz.
Jedna kontrola na dialnici bola nestandardna, dobehlo nas vo velkom auto s majakmi a v nom jeden policajt, doklady, a potom zacal nieco v zmysle viete co ste spravili (nic sme neporusili..) tak odpoved na vsetko bola nerozumiem atd.. parkrat sa divne zasmial a podla mna kedze videl, ze z nas nic nebude tak sa otocil a na majakoch odisiel opacnym smerom :)
Inac super krajina :)
PS: Cizy, pasovka a ten look to poznam, deje sa mi to casto, ja mam taku foto aj v obcianskom este :D