Zdravim, tak cez vikend som absolvoval 75 hodin vlakom/maršrutkou/letecky na trase Trnava-Žilina-Košice-Mukačevo-Iršava-Solotvino-Sighetu Marmatei-Kluž-Budapešť-Bratislava-Trnava. Po dlhom čase sólo výlet za minimálne náklady - najdrahší bol 13 eurový hostel v Kluži a ICčko do Žiliny za 12 euro.Zakarpatie je super a sever Rumunska je fakt krásny. Takisto Kluž celkom príjemne prekvapil. A konečne som sa dokopal do nového webu, takže premiérovo už na novej adrese:)http://tonicove.sk/zakarpatsko-t...ky-vikend/ .
Zdravim, tak cez vikend som absolvoval 75 hodin vlakom/maršrutkou/letecky na trase Trnava-Žilina-Košice-Mukačevo-Iršava-Solotvino-Sighetu Marmatei-Kluž-Budapešť-Bratislava-Trnava. Po dlhom čase sólo výlet za minimálne náklady - najdrahší bol 13 eurový hostel v Kluži a ICčko do Žiliny za 12 euro.
Zakarpatie je super a sever Rumunska je fakt krásny. Takisto Kluž celkom príjemne prekvapil.
A konečne som sa dokopal do nového webu, takže premiérovo už na novej adrese:)
diky, zase to netreba prehanat s tym lobbingom, nech to aspon chvilu zostane cestovatelsky raj :D
Nemyslím si, že to bude nějaká masovka. Přesně jsi to popsal výše - za fotku Buddhy někde z Asie jsi na FB za větší hvězdu, než za fotky babušky z Makedonie, která vede na pole kárku s oslíkem. Teď frčí Bali, Irán, Gruzie.
hej jasne, to som myslel trosku ironicky. No do Gruziska sa chystam koncom augusta, druhy krat, tak som zvedavy na detailnejsi prieskum. Ono je hlavne rozdiel aki ludia kam kde chodia - sice Gruzinsko a Iran je teraz v kurze, ale nestretnes tam nagelovancyh financnych poradcov a nstagramove attention whores, ktore na Bali najprv pojdu rano meditovat na plaz a vecer sa dogrcaju z nekvalitnych drinkov v Kute s Australskymi fesakmi :D
Přesně s těmi ţigani. Díky tomu jsem byl obohacen o ryze specifickou mezikulturní zkušenost. O tu tonic bohužel přišel. To nezažil to pravé venkovské Rumunsko. A ty cigarety s aromatem spálených gum, co si zapalovali ve voze. Eňo ňůňo ;-)
dik za inspiraciu tonic, este pred tyzdnom som hladal unik na 5-dnove ceske volno dalsi tyzden na Istrii (pokus o Chorvatsko po 12 rokoch) , po precitani tripreportu v utorok som priatelku a kamosa zlanaril na nieco velmi podobne tvojmu tripu, a tesim sa jak maly chlapec. moja penazenka sa takisto velmi tesi :)
akurat som zvedavy, kde si vobec nasiel nejaky vlak z Vinohradiva do Solotvina ... UA zeleznice ani ziadna 3rd party, ktora predava ich listky, mi ziadne spojenie nenasla .. a skusal som nielen 7.7, ale aj +- 2dni.
no narozdiel od nas maju ukrajinci stale rozdelene dialovke vlaky (ktore najdes na uz.gov.ua prip. aj bahn.de a aj nas cp.sk), ale potom maju tie "elektropojezdy", ktore su sem tam aj dieslove a su to ako primestske vlaky..aj ked zvycajne par desiatok kilometrov. Tie uz nenajdes na uz.gov.ua, ale na strankach jednotlivych oblasti... pre zakarpatie je to Lvovska.. tam patri aj ta uzkokolajka...aj ked za tu presnost sa neda rucit